לא קבלתי תשובה!!!

לא קבלתי תשובה!!!

כן קבלתי הערות טיפשיות.. מה שכתבתי היה נכון ומעצבן אתן הבנות לא ידעתן להתמודד עם זה וכתבתן על שכל בסדום.. אני בעצמי אדם דתי נשוי ומכבד את אשתו שאלתי לא כדי לקנטר אלא לשמוע דעות!! אז נסו נא שוב...

נצנוץ

New member
שאני ארגיש מושפלת???

למה, התורה היא זאת שמשתמשת ברגליים של אשה כדי למכור מקררים? התרבות היהודית היא זאת שמתארת מכוניות במונחים של ``סקסית`` ``מענגת`` ``פתוחה`` ו``מסעירה``? לפי הדת אני כלי לשימוש? אז יש לי חדשות, כל תרבויות העולם רואות בנשים כלי שימוש, רק שלאחרונה יש חידוש בתרבותינו הנאורה ועכשיו זה כבר נחשב שוויון, אם אפשר גם לנהל שיחה אינטלגנטית עם האשה לפני השימוש ואחריו. מי שמבין מה בכלל התורה מנסה לעשות עם כל הציוויים וההלכות המשונות שלה, יודע שבעצם הכל נועד לגלות את הטבע הפנימי של האדם. זהו המתכון הבדוק להוצאה מן הכח אל הפועל של כל כוחות הנפש הטמונים באדם כפי שאלוקים ברא אותו בצלמו. וכך אני רואה את הדברים לגבי הנשים. כל ההלכות שנחשבות בתרבות הנאורה ל``משפילות`` ו``מדכאות`` הן בסך הכל בטוי לטבע הפנימי של האשה (כן, אני מהמיושנות שמאמינות שיש דבר כזה טבע נשי ובהמשך תבינו שגם התנועה הפמיניסטית מתחילה לאמץ את הרעיון) ואין בהן כדי להוריד ממעלותיה או להמעיט מערכה של האשה. ואם בתרבות המערב, מעדיפים את השכל על האינטואיציה ואת החשיבה הקרה והמאופקת על פני התבוננות פנימית, מעמיקה ומקיפה, ולכן רואה באשה ``היסטרית`` ``מפונקת`` ``רגשנית`` ו``לא רציונלית`` (אגב, התרבות המערבית היא זאת שרואה כמעט את כל התכונות הנשיות כנחותות וילדותיות), אני יכולה רק לשמוח בכך שאני אשה יהודיה מאמינה. התורה יוצרת עבורי תמונת עולם בה לאשה מותר להיות אשה, בלי להתבייש בזה ובלי להרגיש נחותה או מדוכאת. אגב, למי שעוד לא מעודכן, התנועה הפמיניסטית שנתה את הגדרת מטרתה מ``שוויון מלא בין גברים לנשים`` ל``הגשמת האנושיות המלאה של האשה``. גם בתנועות הפמיניסטיות נאבקים היום כדי שאשה הרוצה בכך,תוכל להיות עקרת בית ולגדל את ילדיה בנחת מבלי שתחשב לנטל כלכלי על המשפחה, כעצלה, כטיפשה או כחסרת-תועלת ומבלי שידרשו ממנה להיות מנכלי``ת וחקוי נשי לדגם הגברי המוכר. אז למה לי להרגיש מושפלת????????

אין א/שה אלא לבנים. מכירה?

ב``ה סליחה נצנוץ. אבל המקום שכתוב בו: אין אשה אלא לבנים, זה בתורה. את יכולה להסביר את זה, יש המון ציטטות בגמרא שהם פרו שוביניזם מובהקים, להציג את התורה כשוחרת פמניסטיות, זה קצת יומרני ולא אחראי. ממתין לתשובתך הנעלה. מניה וביה

נצנוץ

New member
אסביר שוב...

הגמרא אמנם מלאה ציטוטים ``שוביניסטיים``, אבל מכיוון שאיננו קוראים כל ציטוט בפני עצמו, אלא רואים את כל התורה שבכתב ובע``פ כרובד אחד שלם ששזורים בו אלפי חוטים שונים היוצרים יחד את היצירה השלמה, אני עוד מרשה לעצמי לומר, שאינני מרגישה שהיחס הכללי הוא יחס של נחיתות והשפלה. הרי אלוקים הוא זה שאמר אל אברהם``ואל כל אשר תאמר עליך שרה, שמע...`` אז מי אני שאצטרך להרגיש שדעתה של האשה לא נחשבת ביהדות? אגב, גם לא טענתי בכלל שהתורה היא פמיניזם, אלא להיפך. התורה היא ``טבעית`` לאדם, היא מדברת על האדם תוך התייחסות לכל הכוחות הטמונים בו ומתווה את דרך חייו בהתאם ל``טבע`` זה. הפמיניזם באה לעולם כתוצאה מקלקול שקיים בעולם. עולם שהתעלם מן ``הטבע`` האנושי והנשי ויצר עוות מציאות שבה רק לחמישים אחוז מאוכלוסית העולם יש מקום, תפקיד וחלק בבניה. הפמיניזם מנסה לקנות חזרה את מקומה של האשה, ואני מאמינה, שכמו שרק חיים ע``פ תרי``ג מצוות הם חיים שלמים ו``טבעיים`` עבור יהודי, כך רק בנית דמות אשה כפי שהיא עולה מתוך התורה (שבכתב ובע``פ) היא ``טבעית`` לנשים עצמן ולעולם כולו. וממילא הפמינסטיות יוכלו לעבור להלחם על הנושא החשוב הבא בתור.

אשה

New member
אם קולי היה נשמע בפורום

הוא היה נשמע כך: ערו והערו והער ווהע, רווהער וו הערו והער! ווהער וו הערווהע רווההוא היה נשמע כך: ערו והערו והער ווהע, רווהער וו הערו והער! ווהער וו הערווהע רווההוא היה נשמע כך: ערו והערו והער ווהע, רווהער וו הערו והער! ווהער וו הערווהע רווההוא היה נשמע כך: ערו והערו והער ווהע, רווהער וו הערו והער! ווהער וו הערווהע רווההוא היה נשמע כך: ערו והערו והער ווהע, רווהער וו הערו והער! ווהער וו הערווהע רווההוא היה נשמע כך: ערו והערו והער ווהע, רווהער וו הערו והער! ווהער וו הערווהע רווההוא היה נשמע כך: ערו והערו והער ווהע, רווהער וו הערו והער! ווהער וו הערווהע רווההוא היה נשמע כך: ערו והערו והער ווהע, רווהער וו הערו והער! ווהער וו הערווהע רווההוא היה נשמע כך: ערו והערו והער ווהע, רווהער וו הערו והער! ווהער וו הערווהע רווההוא היה נשמע כך: ערו והערו והער ווהע, רווהער וו הערו והער! ווהער וו הערווהע רווההוא היה נשמע כך: ערו והערו והער ווהע, רווהער וו הערו והער! ווהער וו הערווהע רווההוא היה נשמע כך: ערו והערו והער ווהע, רווהער וו הערו והער! ווהער וו הערווהע רווההוא היה נשמע כך: ערו והערו והער ווהע, רווהער וו הערו והער! ווהער וו הערווהע רווההוא היה נשמע כך: ערו והערו והער ווהע, רווהער וו הערו והער! ווהער וו הערווהע רווההוא היה נשמע כך: ערו והערו והער ווהע, רווהער וו הערו והער! ווהער וו הערווהע רווההוא היה נשמע כך: ערו והערו והער ווהע, רווהער וו הערו והער! ווהער וו הערווהע רווההוא היה נשמע כך: ערו והערו והער ווהע, רווהער וו הערו והער! ווהער וו הערווהע רווההוא היה נשמע כך: ערו והערו והער ווהע, רווהער וו הערו והער! ווהער וו הערווהע רווה סתם כי בא לי לשיר

למעלה