לא פגשתי את כל האוטיסטים שבעולם

shulamokshim

New member
'לקדם'

לפי הבנתי משמעו לעזור לילד, או לנסות ללמד אותו דברים שלפי הבנתנו נחוצים בשבילו כמו דיבור ומיומנויות שיעזרו לו בעתיד להיות עצמאי עד כמה שניתן.
'להגיע לילד' - גם כן מנסים בטיפול, על מנת לעזור לו...
בתיאוריה - אני לא מצליחה למצוא בזה פגם. אבל איך שמיישמים את זה בפועל - זה כבר סיפור אחר
.

dina199

New member
אני חושבת שהבעיה (ובמיוחד כישלון) ביישום ול

בפועל מתבססת בדיוק על הבעיה בהגדרה (של המטפלים) .
כל הזמן מדברים על 'לעזור לילד' . אבל ה'לעזור' הזה (בדיוק כמו 'לקדם') מתבסס על איך שאנשי מקצוע הגדירו מה זה לעזור ולקדם (משהו בסגנון - להיות 'כמו כולם')

ומספיק שיהיה פגם ביישום, כדי שיצביע על הפגם בתיאוריה. לדעתי הפגם בתיאוריה הוא שאנשי מקצוע חושבים שהם יודעים הכל , ורק הם אלה יודעים, ושילד הוא 'לוח חלק' שצריך למלא אתו, והם בכלל לא חושבים כמה דברים יש לילד בפנים שהוא לא מראה בחוץ , ובמיוחד לא לפי דרישה שלהם 'להראות את זה בחוץ'.

למשל דיבור - זה חשוב. אבל האם כל האנשים בעולם מדברים (רובם כן, אבל לא כולם) . ולמעשה כשאומרים 'דיבור' מתכוונים ל'תקשורת מילולית כשהמילים מופקות בקול' . אז כאן אפשר להתחיל לברר על כל מילה במשפט הזה: האם אדם שמדבר (מפיק בקול מילים ומשפטים) אבל לא יודע לנהל שיחה נחשב כ'מדבר' בהתאם להגדרה הזאת , האם תקשורת חייבת בהכרח הפקות קולית או מילולית (וידוע שיש סוגי תקשורת אחרים) , האם אדם שלא מסוגל להפיק קול לא מסוגל לנהל שיחה או להבין מישהו אחר ? (בטוח שהוא יכול )

יש לי הרגשה שהשאלות שלי פילוסופיות מדי לאניש מקצוע שרוצים 'לקדם' ו'לעזור'

shulamokshim

New member
נסיונות לפרש יצירות של ילד

זה דבר גרוע מאוד גם לדעתי - דבר ראשון יש ילדים שממש נפגעים מעצם הניסיון לפרש יצירה שלהם מבלי לבקש מהם רשות. ילד כזה יפחד לצייר ולהביע את עצמו באמנות פן ישתמשו ביצירה שלו למטרות כאלה.
דבר שני - זה לא מדע מדויק וכל אחד יכול לפרש יצירה כראות עיניו, להשתמש בפירושים שלו איך שמתחשק לו. אפילו אם הוא פסיכולוג או דוקטור - אין שום דרך להוכיח בצורה ממשית שמה שהוא מבין מהיצירה זה אכן כך.

arana1

New member
ברור

נראה שאנשים שוכחים שאמנות נועדה קודם כל לביטוי(בדרך כלל מי ששוכח את זה זה מי שמזהה אמנות עם הצלחה ופירסום) ולכן כשהילד נוכח שנסיונות הביטוי שלו לא רק שלא נתקלים בהבנה אלא ביחס שמבזה בדיוק את מה שהוא מנסה להגיד אז הוא פשוט משתתק

אמנות יכולה להיות הרבה יותר מדוייקת ממדע מדוייק
יש לה פירושים מאוד מאוד מדוייקים,דווקא בגלל זה שהם הכי אישיים וסובייקטיבים
אלא שלא כל אחד מוכשר לשמוע אותם
פסיכולוגים ודוקטורים ומטפלים נוטים נורא לשמוע את מה שהם רוצים,את מה שיקדם אותם,ולא את מה שיקדם את הילד

מה שבאמת קשה זה שבאמנות ,בניגוד למדע,אין דרך מוסכמת ובטוחה להוכיח שמה שאתה שומע ורואה הוא נכון ומדוייק,דבר אחד בטוח,אם האמן משתתק,זה סימן שלא שומעים אותו

אני יודע בוודאות שדברים שעשיתי פורשו בצורה הכי לא נכונה
וגם יודע בדיוק למה הם פורשו ככה
וכיוון שאני לא יוצר בשביל להיות מישהו או משהו אלא בשביל לתקשר ולהיתקשר אז פשוט הפסקתי

שלי מבלה את חלקו הארי של הזמן

הפנוי שלו- בציור

למעשה ברגעים אלו ממש הוא מצייר ציור לתפארת (הרבה יותר מוצלח ממה שאני יכולה לצייר, לא שזו חוכמה גדולה
)

dina199

New member
ציור זה ראי הנפש.

לכן יש ציירים שקשה להם למכור את הציורים שלהם. בציור יש השקעה רגשית עצומה (נסיון אישי
)

אני מתעב ציור מדם לבי

וגם כל סוג אחר של אמנות (אלא אם אתה מכנה כתיבת פוסטים שנונים למחצה אמנות).
למה? בין היתר, כי אני גרוע בזה. כמה חבל שאני חייב לצייר בבית הספר (אני הייתי שמח לבטל את שיעור האומנות בבית הספר).

dina199

New member
אתה מתעב כי אין לך כישרון אבל אתה חייב.

מאותה סיבה אני תיעבתי שעורי מוסיקה בבית ספר (אין לי שמיעה מוסיקלית בכלל).
הדברים האמנותיים שדורשים כישרון צריכים להיות בחוגי בחירה.
אבל האפשרות צריכה ללהיות להיות.
בתי ספר ביטלו כבר כל כך הרבה דברים (מלאכת יד, ציור, מוסיקה, כלכלת בית) שאין לו מושג מה כבר אפשר לבטל עוד.

למעלה