לא עמדתי בפיתוי

• פותח הנושא ay01
  • פורסם בתאריך

ay01

New member
לא עמדתי בפיתוי

אתמול הייתי אצל חברה, שגם היא חובבת פאזלים והיא בזמנו רכשה פאזל שבו התמונה על הקופסא מהווה רק רמז לתמונה הסופית שמתקבלת בהרכבה. כמות חלקים: 1000. השאלתי אותי ואמרתי לה שיקח לי זמן כי עכשיו אין לי זמן להרכיב. אבל ..... לא עמדתי בפיתוי ואתמול בערב התחלתי אותו עד 2 לפנות בוקר והיום אחה"צ סיימתי אותו. (לקח לי 8 שעות) מוכרחה להודות שהיתה חוויה מעניינת. הצלחתי לנחש מה אמור להיות בתמונה פחות או יותר אחרי שעה שעתיים של הרכבה אחרי שכבר הצטברו איים של חלקים מורכבים. (הרמזים שניתנים על הקופסה סייעו רק באופן חלקי) הבנת התמונה שאמורה להתקבל לא מסייעת ממש להרכבה אלא רק לעניין ולחיוך שעולה עם גילוי עוד ועוד מידע על התמונה. מצ"ב לינק לתמונת קופסת הפאזל כמו שמצאתי באינטרנט לא מעלה תמונה סופית כדי לא להרוס לכם את ההפתעה...

ay01

New member
ואולי עכשיו הלינק יצטרף..

http://www.amazon.co.uk/Jumbo-Puzzle-Wasgij-Destiny-pieces/dp/B000816JUG/ref=sr_1_2/026-1197931-5236416?ie=UTF8&s=kids&qid=1177172360&sr=1-2

כמעט קניתי כזה אתמול!

אבל הגעתי למסקנה שזה כנראה יהיה לי קשה מדיי ואחרי החוויה הקשה עם הפאזל הנוכחי בא לי משהו קליל...
את יכולה אולי לספר יותר על חויית ההרכבה? על איך עובדים?
אני יושבת פה ומקנאה
פרבולה

ay01

New member
לשאלתך...

יש לי כמה תהליכים במהלך ההרכבה: 1. התבוננון וניתוח התמונה וזיהוי איזורי הרכבה מועדפים (למשל בתמונה הזו איזור הוילון, הקירות, צבעי בגדים של האנשים-בתמונה הסופית האנשים לבושים בבגדים אחרים וכו) 2. מיון החלקים (לא כולם. אני לא עובדת עם משטחי מיון הכל בקופסה אבל אני מוציאה חלקים רלוונטים) - חלקי מסגרת, צבעים ונושאים - אני עושה ערמות קטנות של פאזלונים. לא מפריע לי שאין את כל החלקים - יש את מרביתם ואח"כ תוך חיפושים נוספים מוצאים את מה שחסר 3. התחלקת הרכבה של האיים שנבחרו 4. מיקום של האיזורים המורכבים על פי התמונה (במקרה הזה קצת יותר מורכב) 5. כל התקדמות כזו חושפת איזורים נוספים שאפשר להתמודד איתם בהרכבה ואז שוב מוציאים חלקים ומרכיבים. מודה שאני לא יודעת להסביר אבל כנראה שיש לי יכולת זיהוי יחסית בסדר אני מסוגלת לאתר מבין כל החלקים חלקים שאני צריכה (צילום של צורת החלק והצבעים שצריכים להיות בו ברמת פרטי פרטים) 6. לקראת הסוף במיוחד אם נתקעים בלי יכולת להתקדם - תהליך של מיון צורות החלקים ואז זיהוי מקומם של המיוחדים. ככל שמרכיבים יותר מה שנשאר יחסית מתיישב כבר במקומו אז זה הרבה יותר פשוט. מקווה שעזרתי. את מומנת לשאול עוד אם משהו לא ברור. בהצלחה

תשמעי

יש לך תהליך הרכבה זהה לשלי
וכל הכבוד על ההתמדה והזמן הפנוי! אני מרכיבה את הפאזל שלי כבר כמה ימים טובים וכרגע נראה לי שהרכבתי בסביבות רבע עד שליש פאזל בלבד..

ay01

New member
הי לך...

לצערי המחיר שעכשיו אני משלמת על הזמן "הפנוי" בהרכבת הפאזל הוא גדול. היתרון היחיד זה שהרכבתי את רובו בלילה כך שהעייפות היא הבעיה העיקרית. סה"כ נהנתי וההשקעה היתה רק 8 שעות - לא נורא בהתחשב בזה שזה היה יום שישי בלילה וממילא הכרחתי את עצמי לא לעבוד. לפחות מדברים דרך דפי הפורום... שיהיה המשך יום טוב שמרי על קשר אני אהיה יותר מאוחר בלילה בבית

תודה לך!

נשמע מעניין וכייפי, וכמובן מאתגר! אני חושבת שאני אצבור עוד קצת ניסיון ואז אלך על זה, נשמע מדליק. ותודה על ההסבר=] פרבולה.

שיראחד

New member
חברים שלי הרכיבו כזה בפסח...

היי, שמעתי שזה פאזל מגניב לגמרי, חברים שלי קנו כזה כמתנה לחג להורים שלהם- וישבו יחד איתם עד 3 לפנות בוקר להרכיב וסיימו לאחר עוד יומיים. האמת, זה מסקרן ואולי אנסה כזה גם...

למעלה