לא עומד בפתוי.

אלדד(מ)

New member
לא עומד בפתוי.

במקרה ראיתי יש פורום נוסטלגיה... קראתי קצת -עלו הזכרונות. רצתי לארון הספרים. יששש. מתחבא בפינה. קצת קרוע, קצת דהוי. כמו מתבייש מאחיו הצעירים, הצבעוניים, המבריקים. הוצאתיו- נראה ששמח לקראתי. פתחתיו. נשפתי עליו קלות בהבל פי- נשר קצת אבק. הדבק בקושי מחזיק. דפים מצהיבים, כתמי שמן, סימונים בעפרון שכמעט נמחקו לחלוטין מכובד הזמן שחלף. עובר ברפרוף מעמוד לעמוד. החיוך גובר - לא עומד בפתוי. מוכרח לחלוק עמכם: מתוך "כך נבשל" ספר בישול ומדריך לעקרת הבית של ויצ"ו. מהדורה ראשונה בעברית. תש"ח: מקרר של קרח כשהקרח נועד ליומיים, כמו ביום ששי, רצוי לכסותו בשק נקי או בנייר עבה, כדי שיישמר יותר. אולם, כידוע, המקרר קר יותר אם אין עוטפים את הקרח, שהרי המסת הקרח היא שגורמת לקירור האוויר במקרר ולכן, ככל שהוא נמס יותר-המצרכים קרים יותר. אין להניח על הקרח בשר או דגים אלא בתוך כלים, מפני שהקרח עלול להוציא את המיץ מהם. יום יום יש להוריק את המגירה אשר לתוכה נוטפים המים. מדי שבוע מנקים את פנים המקרר: מוציאים את כל החלקים, רוחצים את המדפים בהתאם לחומר ממנו הם עשויים (טוב ביותר-בתמיסת חומר סינטטי), שוטפים ומנגבים היטב. מחזירים אותם למקום רק לאחר שנתיבשו לגמרי. את תא הקרח בפנים מנקים במים חמים בתוספת כפית סודה לשתיה, שסופגת ריחות. לבסוף מנקים את הארון מבחוץ כמו כל רהיט צבוע שמן ולכה, כלומר במים בלבד או בחומר סינתאטי ומים. כתם מרחיקים במטלית לחה מייד אחרי התהוותו. מפעם לפעם צריך לנקות את הצינור המוביל את המים למגירה. יוצקים לתוכו מים רותחים בתוספת סודה. בדרכם למגירה הם ישטפו היטב את הצינור. עד כאן מתוך הספר. האם הלכתי אחורה מדי בזמן? אם רוצים עוד, רק תגידו. יש הרבה: על הפליט והד.ד.ט, על הפתיליות והפרימוס, על נמוסי שולחן (דוגמה: אל ישב לשולחן בבגדי עבודתו, אלא יחליפם בבגדים נקיים, יטול ידיו תחילה ויסרק שערותיו), על ארגון ונקיון הבית ועוד ועוד. ולסיום, אני מצרף משהו קטן שסרקתי מהספר. תהנו.

עיניים

New member
../images/Emo141.gif נפלא. פשוט נפלא.

למרות שכבר הזכרנו ונזכרנו במקרר, לא הפלגנו לזכרונות על הניקוי וההפשרה,,, החזרת פשוט את התמונה של המבצע היומי של הפשרת וניקוי המקרר. סבתא היתה מספרת על הימים של טרום "ארגז הקרח", וכיצד היו שומרים על טריות מוצרי החלב : בחצר ליד הבית, היו חופרים בור באדמה, נועצים בו כד ענק מאלומיניום (מסוג הכדים בהם היו מחלקים את החלב), ומכניסים לתוכו את מוצרי החלב, שנשמרו בזכות קרירות האדמה,,,, חומר נהדר הבאת, ואולי תענג אותנו בסיפורי הפתיליות והפרימוסים,,,, וזה מזכיר לי - למי היה בבית "ארון אוויר"? הא? חייכת אותי נוסטלגית הבוקר,

אטיוד5

Active member
לנו היה ארון אויר אחד

בחדר האמבטיה שימש לכביסה המלוכלכת טרם שהעבירו אותה לתוך "מכונת הכביסה" שעליה כבר הרחבתי את הדיבור בעבר. וזה גם הזכיר לי ששנים ארוכות הייתי סוחב את שק הכביסה מהלך 4-5 בלוקים. לכל הבגדים הוצמדה תגית קטנה שנשאה את שם המשפחה שלנו. על השק עצמו הוטבע הסימון P78. וכולם ידעו ש P78 זה אנחנו. גם על חלק מהבגדים התחתונים הוטבעה חותמת דיו שחורה. אחרי מספר ימים הייתי הולך להחזיר את אותו השק. עכשיו הוא שקל פי 3 מחמת הרטיבות. מביאים הביתה ואמא תולה על החוטים ומהדקת בעזרת אטבי העץ. ארון אויר נוסף היה במטבח. שימש לבקבוקים, קופסת הפח אדומה שהכילה סוכר, ועוד קופסת פח ששימשה לאיכסון הלחם.

magy

New member
אלדד(מ)- אל תעמוד בפיתוי

גם אנחנו לא עומדים בפיתוי.......ובסקרנות, לשמוע על הפליט ויתר הסיפורים. רוץ, דחוף,... אל החומרים הארכיוניים ושלוף משם את מה שרלוונטי עבורנו. כדאי לך להשאר.....יש פה "חבורה שכזו"............ ברוך הבא

שקדי

New member
ואם בפיתויים עסקינן............../images/Emo22.gif

אולי מישהו זוכר את אמצעי הפיתוי של אז אז........ בימים של טרם טלויזיה טלפון פלאפון אינטרנט וכיוב....... איך בכלל אנשים הכירו......תקשרו.....התקשרו???????????

הכירו קודם כל את החלבן, הדוור,

משחיז הסכינים, מתקן התריסים, האינסטלטור, ויתר בעלי מקצועות שהיו מגיעים לבתים , ולידם. לעקרות הבית העסוקות כל כך... למה תמיד אמרו שהילד דומה שתי טיפות מים לחלבן? וחוץ מזה תמיד הייתה ספריה עירונית, בית העם, אסיפות למינהן, טיולי שבת(בלי החברה להגנת הטבע). וחוץ מזה-סתם בתור לאוטובוס, בתור לקצב, בתור לקופה,... זאת הבעיה? להכיר???? נ.ב.-מה זה קשור לפיתוי?

שקדי

New member
אני יודע???../images/Emo22.gif

החבר´ה סיפרו לי שיש קשר מסוים למשל חוה היתה מתה להתחיל עם אדם אאבל הוא היה קול.....או טאמבל ולא עשה שום סימן שבא לו על כלום........ אז הנחש....היועץ לעניני פיתויים בא עם התפוח......והשאר היסטוריה תארי לך שלא היתה עונת התפוחים בדיוק אנה היתה מתגלגלת כל ההיסטוריה האנושית???????

magy

New member
וכמו בכל עיסקה או סיכסוך

מיי נהנה אם לא העורך דין??????

שקדי

New member
שלא לדבר על עורכי דין.............

שנהנים מכל העולמות גם מהכסף וגם מהשאר........ גם עורכות דין אגב.................

magy

New member
שילה , זוכרת איך התחילו איתנו

פעם????? "מה שעה?" - התחלה קלאסית "יש לך אחות בחיפה?" - ניסיון להתחכמות "את דומה ל- ........" - תרגילי הוליווד כל כדורי הפינג פונג נחתו בדיוק עליי......בים......"בלי כוונה". זהו. כבר לא זוכרת........ אבל התחילו..... ולא בחלו אפילו בשקרים......שקופים "את הבחורה הכי יפה שפגשתי בחיים".......... "אני מחפש כלה עבור הבן שלי"......

עשור אחר-"נכון שבא לך לעשות אהבה

ולא מלחמה?" וחשבו את עצמם כאלו היפים פרחונים ואיך הם היו נבהלים אם העלמה הייתה עונה "בטח. בוא עכשיו!"

נרות ועששית../images/Emo62.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo29.gifשקדי

ירח בחוץ, עששית או נרות, בחדר השינה. ה"לוקס" בסלון. התקשורת היתה מאד אינטימית. כמאמר "ילקוט הכזבים" : ישר ל´גויעל-נפש´. וגם בהתיישבות העובדת, על הגורן בליל לבנה. היו הרבה הרבה ´פאשלות´. לא היה כלום מתחת לסאראפן. "שמחת עניים" במיטבה. הבוז לרוטנברג. גמר על הנוסטאלגיה.

למעלה