לא עולה טוב במשקל

bigdd

New member
לא עולה טוב במשקל

התנוקת שלי בת חצי שנה. נולדה באחוזון 15 (משקל 2.980). יונקת מיום היוולדה. בשבועות האחרונית הייתי בטיפת חלב והם אמרו לי שהיא ירדה לאחוזון 3 (משקל 5.47). גם בגובה היא ירדה, אבל פחות. הילדה יונקת כל שלוש שעות ובלילה היא ישנה לילה מלא (8-10 שעות רצוף). יש לה 6 טיטולי שתן ובין שניים לשולשה של צואה ביום הרופא שלי ביקש ממני להוסיף לה פוליקוז - כפית כל ארוחה ובשום פנים ואופן לא להפסיק להניק. עשיתי אצלו גם טסט, הויא ינקה 120 גרם ב- 10 דקות (יש לציין שהיא היתה עייפה באותו הזמן וגם ינקה שעה וחצי קודם) אני מאוד לחוצה שאני לא מאכילה אותה כראוי. בשבועיים האחרונים היא עלתה רק 90 גרם (שוקלת 5.56). היא גם התחילה עכשיו לאכול יותר בלילה ומבקשת לאכול גם ב- 1 וב- 6 (הולכת לישון ב- 8 ומתעוררת ב-8 גם כן). בנוסף, בעבר הצלחתי לשאוב בספקטרה 2 120 סמ"ק משני השדיים. היום (אחרי הפסקה של כחודש וחצי) אני בקושי מצליחה 80. כל פעם שאני לוחצת על השד יש חלב. מה קורה? האם יש לי חלב? האם להמשיך להניק? לעבור לפורמולה?

Weight gain

You should not worry about one weighing. remember, the growth charts in tipat halav are based on the growth of babies on artificially processed cow's milk, which has no relevence to your breastfed baby. If you are worried, here is what you can do. After every feed, squeeze at least 5 spoons of breast milk from each breast and feed that to the baby as if it is dessert. stop worrying. Your baby is growing very well. 120 ml milk is about all that a baby gets in a feed. explain to the doctor that breast milk increases in calories, not volume as the baby grows, so the baby does not need much more than that.​

bigdd

New member
ומה עם השאיבה?

האם זה סימן שאין לי חלב? האם יש לי דרך להחזיר את השאיבה למצב הקודם? יש לציין עוד, שאת הפוליקוז אני נותנת ע"י זה שאני סוחטת עוד 30 מ"ל מהשד. אבל הבת שלי לא תאכל אם היא לא רעבה. אני לא יכולה לנסות "לדחוף" לה בשום אופן.אני נותנת לה את זה בתחילת הארוחה הבאה בבקבוק. ומה בעניין ההתעוררויות בלילה? האם זה לא מעיד על זה שהיא יותר רעבה?

היי bigdd

השאיבה היא לא סימן שאין לך חלב- גם אצלי, אם לא שאבתי הרבה זמן ופתאום אני שואבת לא יוצאות הכמויות של פעם. זה פשוט כי המשאבה מחקה את פעולת התינוק אך היא לא זהה לה ולוקח לגוף זמן להתרגל. אם חשוב לך להתחיל לשאוב, תרגילי את הגוף לשאיבה בבוקר אחרי אחת ההנקות ותראי שלאט לאט הכמויות יגדלו (יש כל מני טכניקות שעוזרות להוציא יותר חלב: עיסוי של השד, שאיבה של 7-5-3 דקות עם הפסקות שתיה וכן הלאה). גם ההתעורורות בלילה אינה אינדיקציה לבעיה- הקטנטנים משנים מדי תקופה את דפוסי השינה (והאכילה) שלהם. טוב מאוד שבתך לא רוצה "שידחפו" לה- גם בני כזה וזה מצויין שהם קשובים לרעב הפנימי שלהם ולא לפולניות שבסביבתם
.

ושכחתי עוד משהו חשוב

אפשר כעת גם להתחיל מוצקים (כמובן שרק טעימות בהתחלה אבל לאט לאט הם יהפכו לארוחה וארוחות..)

למעלה