לא עולה במשקל

• פותח הנושא kbng
  • פורסם בתאריך

kbng

New member
לא עולה במשקל

ביתי בת שלושה וחצי חודשים ניזונה מהנקה בלבד. נולדה 2700 בהתחלה עלתה בממוצע 1100 בחודש,היום היא שוקלת 5300. היתה אוכלת כל 3 שעות לפעמים יותר ובלילה מתעוררת כל 5 - 6 שעות . ב 3 השבועות האחרונים היא אוכלת כל שעתיים בערך גם בלילה ועלתה ביקושי 200 גרם. היא לא הרגישה טוב בשבועות האחרונים אך לא דילגה על ארוחות. בטיפת חלב המליצו לי לתת לה תוספות. לא הייתי רוצה לתת לה תחליפים...מה לעשות????????????????????.

דווקא כן עולה במשקל

התינוקת החמודה שלך כבר הכפילה את משקל הלידה שלה! איזה יופי! אני לא יודעת אם הסתכלת על העקומה בטיפת חלב, אבל התינוקת עולה יפה מאוד. היא נולדה קטנה, בערך באחוזון 5 .עכשיו היא בערך באחוזון 25. נהדר! בגיל שלה היא צריכה להעלות כ-500 גרם בחודש, הרי אי-אפשר להמשיך לגדול תמיד בקילו בחודש, אחרת תהיה שמנה מדי! לכן העלייה של 200 גרם ב3 שבועות הוא בגדר הסביר בגלל שהיתה חולה. ברגע שתבריא היא תשלים את החסר. התינוקת שלך מאוד חכמה בזה שהיא יונקת עכשיו יותר, כי אי-אפשר לגדול בלי לאכול. העלייה בתדירות ההנקות שהיא עשתה זה בדיוק ה"תוספת" המומלצת. תמשיכו ככה! הרבה בריאות! אורית מדריכת לה לצ'ה

kbng

New member
תודה

תודה אורית על היחס ועל המילים החמות. לפי דברייך אין צורך בתוספות של תחליפי חלב?

תוספת

בהנקה די נדיר שיש צורך של תוספת של תמ"ל, אלה אם כן האימא לא יכולה להניק או לשאוב מאיזה סיבה. אני לא הבנתי מדברייך שיש בעיה כזאת אצלכם. אם את מניקה כמה שהתינוקת רוצה, היא תקבל כמה שהיא צריכה. אין אצלך בעיה של יצור חלב, הבעיה היתה שהתינוקת לא הרגישה טוב. כאשר תינוקות וילדים חולים, הם לא עולים כרגיל במשקל, ואף יורדים. לכן שוקלים בטיפת חלב- כי זה מדד לבריאות התינוק. הרבה בריאות! אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה