לא עולה במשקל

amirili

New member
לא עולה במשקל

יש לנו בעיה רצינית עם עלייה במשקל. בני בן 14 חודשים ומזה 5 חודשים לא עובר את ה-9 ק"ג. הבעיה היא שאינו אוכל פשוט כלום למעט ציצי. ולמה אני מתכוונת? חזרתי זה לא מכבר לעבודה ויצא לו להשאר ימים ארוכים עם אבא ואפילו עם שתי הסבתות ומה אכל כל היום בהעדרי? חצי קופסא גרבר,כמה פירורי לחם וזהו פחות או יותר.לא ברור לי מה קורה כאן? האם הוא יודע שאחזור ואז יהיה ציצי? האם הוא שבע אחרי כמה כפיות מסכנות? אני רוצה להוסיף שאף פעם לא הלך לנו עם הקטע של האוכל ועד שחזרתי לעבודה רק ינק. כשאנחנו אוכלים הוא מבקש כל דבר גם אבל לא ממש יודע להתמודד עם האוכל,למשל חתיכת עוף, מוצץ אותה ואח"כ מעיף,כנ"ל לגבי חתיכת מלפפון,תפוח או כל מוצק אחר ומה שלא צריך ללעוס,פשוט יורק כמו אורז,קציצה.ואם חס וחלילה נבלעת לו חתיכה, נראה שממש נבהל ומנסה להקיא אותה. אנחנו בדיוק בתהליכי הקלטות במשפחתון וחשבתי שכשיראה ילדים אחרים אוכלים או כשלא אהיה איתו,יאכל אבל בינתיים זה ממש לא ככה. התייעצתי היום עם הרופא שלו ולדעתו רק הפסקת הנקה מוחלטת תביא לתחילת אכילה ממשית,אני לא בטוחה שאני מסכימה עם זה כי אני חושבת שעדיף שלפחות ינק קצת מאשר ממש כלום. ואולי אני טועה,מה דעתכן? מישהי נתקלה בתופעה דומה? יש לכן רעיון עם מי אפשר עוד להתייעץ? אני ממש לחוצה מהעניין. תודה

כל הכבוד שאת לא "מתקפלת" בפני

סמכות הרופא. לא שאני יודעת מה נכון... אבל אולי תנסי לשאול בפורום הנקה? בהצלחה, ליאת פורום הגיל הרך בבית ובגן BSH

לאה_מ

New member
זה לא ממש שייך לכאן...

אבל יש לי בלב פינה חמה להנקה
ואני אומר לך את דעתי הפרטית (מנקודת מבט של אם שמניקה את היונק הנוכחי כבר כמעט שנה ו-10 חודשים): אני חושבת שילד בן 14 חודש צריך כבר לאכול מוצקים. מאידך, אני יודעת שיש ילדים שהחדרת המוצקים אצלם היא תהליך ארוך וקשה. עם אורי זה לקח תקופה ארוכה, והמעניין הוא, שהמוכנות שלו לאכילת מוצקים היתה קשורה קשר ישיר לבקיעת השיניים. אליבא דארגון הבריאות העולמי, וגם לדעתו של רופא הילדים שלנו, תינוק עד גיל שנה יכול להיות ניזון מהנקה בלבד. כלומר, לדעתי אתם גבוליים בעניין ההנקה כמזון העיקרי, אך זה לא נראה לי טראגי. כמו כן צריך לזכור, שההנקה היא יותר מאוכל בלבד, וגם אורי, שאוכל מצויין, נוטה לינוק הרבה מאד בימים שאני נמצאת איתו הרבה. מעין "השלמת שעות אמא". ידוע לי שיש מרכזי הנקה ויועצות הנקה שמעבירים סדנת מוצקים לאמהות, ואולי שווה לברר אצל מישהי מהן האם השתתפות בסדנה כזו יכולה לעזור לכם. בינתיים, הייתי מציעה לו חלב שאוב או תמ"ל בנוסף למוצקים בשעות שאת לא נמצאת. אני חושבת שכדאי לך להתייעץ עם רופא ילדים תומך הנקה, וגם עם יועצת הנקה בעניין הזה.גם אני לא הייתי מפסיקה להניק בבת אחת. אני חושבת שלגמילה חד משמעית כזו עלולות להיות תוצאות לא רצויות, ולו גם מכיוונים אחרים. את מוזמנת גם לפורום הנקה - שם יש הרבה מאד אמהות מניקות, ובנסיון המצטבר שלהן אני בטוחה שתוכלי להסתייע. בהצלחה.

בשום פנים ואופן לא מומלץ לגמול מהסי

מהסיבה הזאת שכן את עלולה לגלות שהילדון עדיין לא אוכל מוצקים רק שהפעם אין לך איך להשלים לו את תזונתו. כיוון אחר, ישנם ילדים שנמנעים ממוצקים באדיקות כדרך הגנה של הגוף כאשר ישנן אלרגיות קשות. כיוון נוסף, האם נהג להכניס לפה צעצועים, אצבעות, כפות ידיים ורגליים ושאר חפצים לפה? אם כן, האם גם אז הופעל רפלקס הקאה? גם אצלנו היה קושי לעבור למוצקים מפאת אהבת הציצי ואמא. הבעיה נפתרה עם הכניסה לגן. אולי יהיה כך גם אצלכם. בהצלחה.

ועוד משהו

תבדקי אם ישנה העדפה למזון טחון למחית חלקה מאוד עד נוזלית או למזון מרוסק או למזון החתוך לקוביות.

התנסיתי במשהו דומה

קצת אחזור על מה שאמרו וקצת אוסיף. המלצת הרופא שלך אינה מקובלת עלי. להפסיק לו את מה שהוא כן מוכן לאכול רק על מנת שאולי יסכים לאכול דברים אחרים? זה סיכון ממשי, יתכן שאחר כך הוא לא יסכים לאכול שום דבר. אני מכירה אישית תינוקת שגמלו מסיבה זו - והתוצאה - היא ירדה במשקל. בכל מקרה הפסקת הנקה נגד רצון האם והילד אינה רצויה, בייחוד לא בגיל זה. עם זאת, אם לדעתך צריך לבדוק את נושא המשקל אני ממליצה לך בחום לגשת לרופאה שמבינה בזה: דר´ מירה ליבוביץ´ ממושב אודים שהיא רופאה וגם יועצת הנקה (תוכלי להשיג טלפון דרך 144 או דרך פורום ההנקה לפי הקישור של לאה. בקשי גם את הטלפון של המרכז הרפואי להנקה באודים, אותו היא מנהלת). היא מעודכנת בכל המחקרים וכו´ ומתמצאת להפליא בנושא ההנקה. לפי דר´ ליבוביץ, מבחינה תזונתית ילדים בעולם המערבי יכולים לחיות טוב מאד רק על הנקה גם עד גיל שנתיים ויותר (לדבריה לה יש ילדה שחיה ככה). הדבר היחיד שעלול לחסור להם זה ברזל, ואותו ניתן לבדוק בבדיקת דם ולהשלים במקרה הצורך. אגב, נושא המשקל קשור בגנטיקה. הורים רזים שהיו ילדים קטנים ורזים יכולים לצפות לילד דומה. בהצלחה. אגב, דר´ ליבוביץ מקבלת דרך קופ"ח כללית ויש החזר דרך ביטוח משלים של הקופות האחרות.

א אוהל

New member
הי אמירילי, ד"ר ליבוביץ בניו זילנד

בשנת שבתון
. אבל את יכולה לפנות לד"ר צימרמן בירושלים שהיא גם יועצת הנקה מוסמכת וגם רופאת ילדים: 5379578 -02 בנוסף, אשלח לך מסר עם טלפון של עוד יועצת הנקה מוסמכת מומלצת מאוד באזור השרון אם זה נוח לך יותר. באשר לדעתי, הרופא שלך טועה ואולי כדאי שתחליפי אותו
. בגיל כזה אי אכילת מזון מלבד הנקה יכולה לרמז על רגישות תחושתית כלשהי או באמת על רגישות רבה למזון. כדאי להתנסות במזונות שונים שאינם ידועים כאלרגניים, כל אחד בנפרד, ובמרקמים שונים: גרבר, טחון בבלנדר, מעוך במזלג, חתיכות קטנות וכו´ וכמובן במקביל לפנות לייעוץ אצל רופאה תומכת הנקה. שיהיה בהצלחה ואנא עדכני!

LimorNimrod

New member
לפעמים יש בעיות בליעה פיזיולוגיות

התאור שלך על נסיון ההקאה לחתיכות שאינן מזון מרוסק מעלה בדעתי שאולי שווה ללבדוק ולשלול בעיות בליעה הנובעת מקושי פיזיולוגי כלשהו. אולי לבקש הפניה מהקופה לבדיקת הנושא. יש לי חברה, קלינאית תקשורת שזו התמחותה ומכאן ההכרות השטחית שלי עם הנושא. אם תרצי פרטים לאן פונים שלחי לי מסר ואבדוק איתה. בכל מקרה, מצטרפת לקודמותי שלא נראה לי שהפסקת הנקה היא הפתרון האופטימלי.

למעלה