לא עולה במשקל

פונצול

New member
לא עולה במשקל

שלום, יש לי תינוק בן שלושה חודשים, אובחן כאלרגי לחלב, שוקל 4.840 , עד לפני שובע ניזון מהנקה, לפני שבוע וחצי בשל בעיות המשקל התחלתי לשאוב ולתת בקבוק שאוב , החל מאתמול מנסה לשלב תמ"ל צימחי, כרגע בכמויות קטנות על מנת לבדוק אלרגיה. נולד 3.180 ירד בימים הראשונים ל- 3.030) גיל חודש: 3.650 (עלה 620 גר') חודשיים: 4.420 (עלה 770) 3 חודשים: 4.840 (עלה 420)- בחודש השלישי לחייב בשבוע הראשון עלה, בשני עצר, בשלישי עלה וברביעי עצר= לא עלה בכלל. הילד לא אכלן גדול, אוכל "בכח" 500 CC ביום (ע"פ הספרים צריך לאכול 750), הרופאה המליצה להחליף את החלב השאוב בתמ"ל וזה מה שאני עושה כבר 5 ימים בעוד יומים כאשר נשלול אלרגיה לסויה אני אוסיף פוליקוז לאוכל.- ד"א- האם יכולה להיות אלרגיה לפוליקוז? מה דעתך על הנתונים שלהלן? מה אתה ממליץ לי לעשות על מנת שהוא יעלה במשקל, חשוב לציין שהוא ירד בחודש האחרון מאחוזון 10 לאחוזון 0 - אני בלחץ נוראי וחסרת אונים- מה עוד אפשר לעשות על מנת לעודד אותו לאכול יותר. תודה מראש על תשובתך

פונצול

New member
מוסיפה לשאלתי ומתקנת..

התחלנו צימחי ביום שלישי (כבר 5 ימים) שעבר ולא אתמול כפי שמופיע בשאלתי הראשונה , החל מיום חמישי(כבר 3 ימים) אוכל יותר תמ"ל מאשר חלב שאוב. היום בבוקר חווינו את העצירות הראשונה, היה נורא, הילד צרח! מה ניתן לעשות? תרופת סבתא שהומלצה לי היא להוסיף כפית שמן זית/ קנולה למטרנה, בעבר אחות טיפת חלב עידכנה אותי שלעיתים מוסיפים שמן קנולה למטרנה על מנת להגדיל את הערך הקלורי- אם זה אכן נכון, אני יכולה להרוויח פעמיים , הוא גם יעלה במשקל וגם נמנע עצירות. אודה לעצותייך והמלצותייך בכל הנוגע לעיל המון תודה

givony

New member
עליה במשקל

סהכ תינוקך עלה לא רע במשקל בחודשיים הראשונים לחיים. יתכן מאוד שחוסר העלהי במשקל לאחר מכן נובע מכמות חלב לא מספקת. לדעתי היה מוקדם מדי להחליט על פורמולה צמחית והיה אפש רלהתחיל מטרנה רגילה. באשר לעצירות נתן להוסיף שמן קנולה או שמן זית ( הדבר יוסיף גם קצת קלוריות כפי שאמרת). מעבר לכך חשוב לא להכנס ללחץ - כאן מתחילות הפרעות האכילה בגיל הרך ( להכריח לאכול , לשדר אי שקט וכו) . לזרום איתו בכמות הארוחה והמרווחים תוך רשום נפחים כך שנתן יהיה להעריך אובייקטיבית כמה מקבל .

פונצול

New member
תודה על תשובתך.. מוסיפה עוד פרטים..

1. יש היסטוריה של אלרגיה לחלב במשפחה, ביתי הגדולה בת 4 כיום אובחנה כאלרגית לחלב שכאשר היתה תינוקת. התינוק פרח לאחר חשיפה למטרנה חלבית. 2. לגבי נפחים, אוכל כ- 500 CC ביממה, לא מוכן לאכול יותר, ניסיתי לחלק למנות קטנות ולקצר טווחים או להיפף, לא עוזר זה מה שהוא רוצה (ע"פ הספרים אמור לאכול 750). 3. החלל ממחר אני אתחיל להוסיף פוליקוז, האם ניתן להוסיף גם שמן קנולה וגם פוליקוז? האם מדובר על שמן קנולה שקונים בסופר, אותו אחד שאני מטגנת איתו את החביתה? 4. הבעיה אכן החלה בחודש השלישי לחייו, בחודשיים הראשונים הכל היה תקין תודה מראש על תשובתך

פונצול

New member
עוד שאלה..

מה המינון של הפוליקוז? האם לשים בכל אחת מהארוחות או רק בחלק? תודה

givony

New member
עוד תשןבה

נתןלתת כפית פוליקוז על כל 100 סמק של פורמולה . רגישות לחלב אכן יכולה לגרום לחוסר עליה במשקל . אך את השקולים ,אם להחליף פורמולה או לאיזה הייתי ממליץ לעשות ביעוץ עם רופא גסטרו ילדים.

למעלה