לא סתם יום הולדת-אירוח בפורום

בר מצווה מחזקת קשר

הי דלית. ראשית מזל טוב! ואני חייבת גם לומר כל הכבוד על שאת רואה בבר המצווה הזדמנות לצמיחה משפחתית. ישנן כמה אפשרויות לחזק את הקשר המשפחתי ובראשן שבת בר מצווה. אני לא יודעת לאיזה מגזר אתם משתייכים, אבל אצלינו, ה"דוסים" או כפי שמכנים אותנו היום אחרי הסידרה YES - "הסרוגים" נוהגים לערוך שבת בר מצווה ולנצל אותה לעלייה לתורה של בן המצווה. זה כמובן פרוייקט לא פשוט אבל הייתי ממליצה לכל משפחה ולא משנה מאיזה מגזר להתאחד אחת לתקופה ולקיים שבת שכזו. (בעלי למשל הוא נכד לסבתא בעלת 9 ילדים שיום פטירתה חל בראש השנה. לזיכרה תמיד עורכים האחים וענפיהם שבת (היום אנחנו כ-160 איש בלי עין הרע ויש כבר חימשים). בתוך השבת יוצרים הזדמנויות שונות של הפעלות משותפות כגון מעגל נשים בנושא מסויים, דברי קישור, משחקים וחידונים. הרבה משפחות מזמינות אצלינו מפעיל/ה שמגיע/ה לכל השבת ומעסיק את הילדים ולעיתים את כל בני המשפחה. בהצלחה ומזל טוב!!! אביטל אריכא -הלל הפקות

בת מצווה ארבע דורות

עלמה שלום. זו באמת זכות גדולה לחגוג בפורמט שכזה אנא צייני האם הסבתא והסבתא רבא פעילות, דבירות ומוכנות לעלות לבמה. הייתי ממליצה לך לקרוא על מופע מאד מרגש שאיתנו כבר 5 שנים ושמו "אשת חיל" הוא מדבר על כך שבכדי לבנות לי דרך משלי כדאי שאשמע את סיפורן של נשים בוגרות סביבי. המופע מתרכז בשיאו בשיח של בת המצווה עם נשים מהמקרא והמסקנה שכתבתי למעלה עולה בסיום המופע ברוב המקרים עולה השפחה ונותנת לילדה טיפים להמשך הדרך. אני זוכרת מספר מקרים בהן עלו 4 דורות יחד וציינו בכך את המשך השושלת. ישנו מופע נוסף בשם "חלומות" שבמהלכו מספרת המשפחה את סיפור החלום לעלות לארץ ישראל של הדורות הקודמים במשפחה. את מוזמנת לקרוא כאמור על המופעים ולהאזין לשירים המלווים אותם מצ"ב תמונה מהמחזמר חלומות מזל טוב ורק שמחות -אביטל -הלל הפקות www.hallel.co.il

בר מצווה לילד עיוור

אודיה שלום. אני כבר יכולה לדמיין כמה מרגשת תהיה חגיגת בר המצווה של בנך. נשמח לעבוד איתו על המופע "מבחן אומץ" שמשלב הופעה חיה שלו עם שחקן מדהים שלנו שעובד כל כך יפה עם הילדים! זו תהיה חוויה יוצאת דופן שמשתפת את בן המצווה ונותנת לו עוד הזדמנות לפתח ביטחון עצמי רק שמחות ובריאות!!!!!!!! אביטל אריכא- הלל הפקות www.hallel.co.il

בר מצווה בחנוכה -וביקור של מתיתיהו

הי איתי מזל טוב כמובן שכדאי להדליק את הנרות עם האורחים ואפשר גם להדליק בשמן ולעשות כאילו הוא נגמר לכם באמצע ופתאום יגיח איזה חשמונאי ויגייס את כולם לקרב או ישגע את האורחים לחפש עוד כד של שמן... זה כמובן יכול להיות בן המצווה עצמו :) רק שמחות אביטל

וואאאאאאאו השמיים הם הגבול

ביישנית שלא תופיע? ביישנית שמוכנה להצטלם? :) אפשר ליצור סיפור פנטסטי מצולם ולצרף לו רקעים מהאגדות. אפשר שכל המשפחה שלכם תפתיע ובמקום לפגוש שוב משפחה לבושה טיפ טופ לאירוע לפגוש אתכם מחופשים לדמויות מהאגדות... וכמובן- לחלק בכניסה מסיכות למינהן - ליצור סוג של נשף... יש גם איזו חברה שמביאה לאירוע תא צילומים שניתן להתחפש ולהצטלם. יש המון חברות שמספקות מן רקדנים או שחקנים לבושים כפיות או דמויות אגדתיות. כל מה שציינתי אגב, יעבוד נפלא רק אם הוא לא יהיה בפורים. אם כולם בלוא הכי מחופשים זה כבר לא כיף... תמסרי לה שלא תפסיק לחלום!!! מאביטל -הלל הפקות

תפילה לבת מצווה -מתוך הספר תפילת נשים

ערכה -ד"ר עליזה לביא. ספר מומלץ לאשה בכל גיל ובכל מצב מצ"ב קטע מתוך תפילה לבת מצווה עמ' 42 בספר התפילה לקוחה מתוך בת מצווה משותפת שנהוג היה לקיים בקהילת יהודי איטליה ומול ארון הקודש הפתוח. "ברוך אתה אל-קינו מלך העולם שגמלני כל טוב והחייני וקיימני לזמן הזה לבוא באנשים ולקבל עול מצוותיך: ה' ה' א-ל רחום וחנון ארך אפיים ורב חסד ואמת. הנה החילותי גשת אל היכל קדשך ביראתך להסתפח בנחלתך. גם כי נערה אנכי ואין מלה בלשוני מול כבוד רוממותך אל נא תמאסני. כי מפי עוללים יונקים יסדת עוז...... יחד לבבי ליראה את שימך והדריכני באמתך להשתעשע בחוקי צידקך ובדברי קדשך ובלימודי חכמתך. אדברה נגד המתעתעים ולא אבוש. בשם אלהי אבותי אדגול ולא תכבדנה ידיי. תבענה שפתיי תהילה להגדיל תורה ולהאדירה ולא אחשה. אתפאר בשם ישראל ולא אשקר באמונתי.... ומלאה הארץ וביתך יקרא בית-תפילה לכל העמים. ברוך אתה ה' - למדני חוקיך.

בית שערים ואתרים נוספים

דורית, אני הופעתי כבר כמה פעמים באתר עתיקות בית שערים. אם מתאים לכם לחגוג באיזור הצפון הלא רחוק, המקום נפלא. אפשר לערוך סיור באתר בהדרכת חתן השמחה (כמובן לאחר הכנה מראש) ולערוך טקס באחת המערות. זו תפאורה מדהימה לאירוע בר-מצווה. ואם הצפון אינו מתאים, אני מניח שגם באתרי עתיקות אחרים ניתן לחגוג. שווה בירור. מצ"ב לינקים לשני טיולים מעניינים בבית שערים והסביבה. בהצלחה, יורם

אזה כיף שיש לך ילד שכזה!!!!!

יש המון מקומות בארץ שישמחו לערוך לך אירוע היסטורי למופת: 1. יד השמונה -שם צילמנו אחת התכניות שלנו הוא מקום מדהים בדרך לי-ם עם מסלול סימפטי מעגלי בו בכל תחנה יש מבנה עתיק: גורן. גת. שומרה. מקווה מים. אוהל. בי"כ עתיק. הכל משוחזר ויש להם אולם קטן לאירועים. גם אוהל שמתאים לאירוע -הפקתי שם חתונה מהממת- כל מזנון היה בטרסה אחרת מול הרי ירושלים ובריזה מופלאה שקיבלנו ביולי!!! 2. נאות קדומים - דומה, קצת יותר הררי על כביש 443 בדרך למודיעין 3. מוזיאון ארצות המקרא בירושלים עושה אירועים בגינה שלו 4. בית התפוצות בתל אביב עושה סיורים מודרכים ובסופם ארוחה 5. מלון הדונה גראציה בטבריה בו תמצאו גם מוזיאון עם ביגוד מהתקופה 6. עוד בירושלים - מוזיאון מגדל דוד (אבל הקייטרינג שביקשתי ממנו הצעת מחיר לאירוע באולם האבירים רצה יותר על הסבלות מאשר על האוכל :) 7. מבצר יחיעם בצפון -מקום משגע לאירועים עם היסטוריה שמשתרעת על פני כמה תקופות (וסרט משעמם על ההסטוריה.....) 8. אני באופן אישי הייתי שמחה שוב לעבור את חווית מעלית הזמן שבירושלים אז אם את מוצאת איזה מקום טוב בסביבת בית אגרון בו המעלית קיימת תהיה לכם חוויה מיוחדת במינה 9. קיסריה המופלאה היא גם מקום מדהים לאירוע 10. שמעתי שעושים גם אירועים בבית בגין החדש בי-ם. בקיצור -המדינה שלנו שופעת באפשרויות עכשיו רק צריך להחליט לאיזו תקופה הוא מתחבר יותר :)

גלית, אני שמח שאת איתנו.

מקווה שתשובתה של אביטל מתאימה לך. אגב, אתם דתיים או שומרי מסורת? יורם

לפני הכל אני ממליצה על אירוע באולם מופעים

אם תכתבי לי מהיכן אתם אחשוב בשבילך על מקום כזה אבל משפחה מנגנת זו לא תופעה שרואים כל יום והאורחים שלכם ישמחו לחוות אתכם במלוא הדרכם. כמה מהלקוחות שלי קיבלו את ההצעה הזו שלי כשלקחו מופע של בת המצווה והאירוע שלהם פשוט היה נראה אחרת -אתם מזמינים את הקהל לרחבה החיצונית לאולם. שם מתקיים האוכל ובשלב מסויים כולם נכנסים לאודיטוריום ושם נערך תוכן הערב. או הפוך -קבלת פנים קלה בחוץ. אולם ותוכן ואחר כך ארוחת ערב שוב ברחבה מחוץ לאולם ושם גם נערכים הריקודים.( צריך שתי מערכות הגברה אבל איך אומרים בשפתינו... מעליש!) כעת את שואלת מהו התוכן? קשה לענות על זה בשלט רחוק כי הכל תלוי בנכונות שלכם ובפניות שלכם להשקיע באירוע. אפשר לקחת מופע מובנה של בת המצווה ואתם רק תנגנו את השיר שבו, או לתת הופעה בת 20 דקות של יצירות שלכם בין קטעי הדרשות או ברצף, עם רקדנית או בלי וכו'. מה שבטוח הוא: 1. הופעה חיה. 2. במקום שמכבד את המופע -בלי אוכל בסביבה 3. תשתדלו להתלבש בהתאם להופעה- בצבעים דומים 4. לא לשכוח להקליט את עצמכם קודם באולפן ולהעניק מזכרת לאורחים שלכם -דיסק משירי המשפחה. אל תחפשו שום מתנה אחרת כי זה לא מעניין כמוכם.... אגב, אני נותנת לכם אור ירוק להשתמש בכל אחד משיריי המופיעים באתר במסגרת תכניות בת המצווה (גם בלי לקחת את התכנית) הם נכתבו במיוחד לאירוע מהסוג הזה. וכמובן... לא לשכוח לשלוח לי הקלטה :) אגב... על מה הגברת מנגנת? אל תשכחו לשלוח קרן פולו ספוט ולתת לה המווון סולואים. מחכה לשמוע מה תעשו אביטל אריכא -הלל הפקות www.hallel.co.il

יוזיק1

New member
לא מהמומחים, ובכל זאת -

נראה לי שכדאי, לאן שלא תחליטו ללכת, שהילד יהיה "מדריך הטיולים". אה, ובמרכז - ניתן לעשות אירועים בפארק אפק.

זוכרים ש...

אנחנו נוהגים לשלב בכל אירוע בר/בת-מצווה (שלושה) הפעלה שמחזקת את הקשר בין פלגי המשפחה ובין משפחות האורחים. אני הייתי מציע לבקש מכל משפחה לספר על אירוע חווייתי אחד הקשור בחתן השמחה. אין ילד ואין משפחה שלא נושאים מזכרות משעשעות, מרגשות או מצחיקות (או כולם ביחד). זו הזדמנות לכל אחד מהאורחים להתכונן מראש ולהתחבר קצת לקשר המשפחתי, ובעת החגיגה, להיזכר יחד באירועים השונים. מומלץ. יורם

נועז מדי? אולי...

אודיה, כשקראתי את ההודעה שלך, נזכרתי ב"דיאלוג בחשיכה", התערוכה המיוחדת במוזיאון הילדים בחולון. (לאילה שלא היו: תצוגה בחשיכה מוחלטת שבה הקהל עובר דרך "סצנות" שונות כמו שיט בסירה, טיול בגן, טיול בשדה בוצי וכו'. את הטיול המאורגן מנחה מדריך עיוור שכמובן מתמצא בחלל בצורה מדהימה. בסוף הטיול, מגיעים למזנון שבו המטיילים יכולים לקנות אוכל ומשקאות, ללגום וללעוס תוך כדי שיחה כנה עם המדריך). אני בטוח שהיית שם. אז ברוח זו, חשבתי להציע שלאורך כל האירוע, יושם דגש על תכנים שמהם הבן שלך יכול להנות לפחות כמו האחרים: מופעים של מערכונים, מוסיקה וצלילים, פחות דגש על הצד החזותי. משבי רוח בטמפרטורות שונות ותרסיסי מים. טקסטורות שונות, אוכל טעים בטקסטורות מגוונות. אני מעלה רעיונות שעולים במוחי, אבל אני בטוח שאת מכירה יותר ממני בתחום זה. והעיקר, הכניסה תהיה דרך מעבר חשוך באופן מוחלט. מעין מסלול מכשולים חווייתי שבו ידריך בנך את כל האורחים (כל פעם קבוצה קטנה). אני בטוח שבמעבר כזה, הוא ירגיש מלך שההתמצאות שלו הרבה יותר טובה משל האורחים. ואם לא זרקת אותי מהמדרגות עד עכשיו, שמעתי על מסעדה בתל-אביב שבה סועדים בחשיכה מוחלטת והמלצרים העיוורים מרגישים "בבית" הרבה יותר מהסועדים. אם המסעדה הזו יכולה להכיל את הקהל שלכם, נדמה שיהיה לכם אירוע בר-מצווה יוצא דופן שעוד לא היה כמותו. חוויה עילאית שאין לאף אחד אחר. אני כבר מתרגש מעצם הרעיונות. מוצא חן? אני מקווה. יורם

ומה דעתכם על תחרת סביבונים?

על כל שולחן יהיו כמה סביבונים שמאירים תוך כדי סיבוב. כולם מסובבים ואז מכבים אורות. מנצחים אלה שהסביבונים שלהם דולקים הכי הרבה זמן. זה חנוכה, לא?

קסום. ועוד ריון לדקורציה

אפשר לכסות את השולחנות בנייר כסף דמוי מראה במקום מפה. כך ייראו השולחנות כמו בריכות מים קטנות שהכל משתקף בתוכן.

ימין משה ומשכנות שאננים

הרגע נזכרתי שבאחד מהאירועים שבו הופעתי, שנערך במלון הר ציון בירושלים, הדריך חתן השמחה את האורחים בטיול במשכנות שאננים וימין משה. לקראת ההדרכה הילד השתתף בסיור מוקדם עם מדריך, למד את ההיסטוריה של השכונה היהודית הראשונה מחוץ לחומות העיר העתיקה, הכין את מסלול הטיול וההסברים ו"יצא גדול". ליד טחנת הקמח, פגשו האורחים את הקוסם היהודי הראשון מחוץ לחומות (זה אני. תמונה מצורפת). יורם

ועכשיו אתה מזכיר לי שגם הופענו בבית ג'וברין

מקרינים שם על הסלע וזה פשוט מדהים!

לא סתם יום הולדת-אירוח בפורום

ביום ה' הקרוב, 27 בנובמבר בשעה 20:00 תתארח בפורום אביטל אריכא המתמחה באירועי בר/בת-מצווה עם משמעות ותוכן. האירוח יתקיים Online. אפשר יהיה להעלות שאלות, לקבל תשובות ולהגיב מיד. כדי שאביטל תוכל להתכונן לאירוח ולהכין תשובות מושכלות, אתם מוזמנים לשרשר את שאלותיכם מתחת להודעה זו. אז נתראה ביום ה' מעל גלי האינטרנט. יורם

בדיוק חשבתי על המסעדה הזו. קוראים לה נא לגעת

הרעיונות מקסימים בעיניי. הייתי נהנית מאד לעבור חוויה שכזאת

ואם כבר- אפשר לעטר את כל התקרה בעיצוב פנטסטי

ובאמת להניח מראה על כל שולחן כבסיס אגב, עשנו פעם את המחזמר "חלומות" באירוע שהאמא הלכה בו רחוק: היא הזמינה פיה בגובה 80 ס"מ על כל שולחן וסביבה שובל מנצנץ של כוכבים. מספרי השולחנות הוגשו בתוך שיקיקם קטנים עם כוכבים שמוצמדים אליהם שמות האורחים הכל היה בגווני ורוד-תכלת-סגול פשוט מדהים

למעלה