לא נשכח ולא נסלח

hushhash

New member
בבקשה אל תוכיח שהוא צודק

כשהוא משתמש במילה "שנאה". קבוצה של קיצונים בגוש קטיף שפכה חומצה על שוטרים. אל תכליל את זה על כל מתנגדי ההתנקות. בדיוק כמו שקבוצה קיצונית של פלשתינאים בוחרת לנקוט באמצעי טרור, ואתה לא מכליל את זה על כל הערבים.

ומה עם קצת לוגיקה?

איפה ראית שהכללתי? ולא שמת לב שהוא מאיים ("לא נשכח"). מדוע אנו אמורים לאהוב את מי שמאיימים עלינו בגלוי? ואיך, בגדול, אנו אמורים להעריך את מתנגדי ההתנתקות חסרי הבושה? מבחינתם הפלסטינים בכלל אינם בני-אדם, וצריך לגזול את אדמותיהם גם בפיסת הקרקע העניה והצפופה הזאת הנקראת רצועת עזה. למה אני אמור לאהוב אותם? ראית את הוילות של המתנחלים? אם כל המיליארדים שהולכים לשטחים לעידוד המתנחלים ולשמירה עליהם היו הולכים לעיירות הפיתוח, היה יותר רע?

hushhash

New member
איפה הכללת?

פנית אליו כאילו הוא עצמו שפך חומצה על שוטר. ושוב, אתה מכליל "...אנו אמורים להעריך את מתנגדי ההתנתקות חסרי הבושה? מבחינתם הפלסטינים בכלל אינם בני-אדם, וצריך לגזול את אדמותיהם..." אני מכירה לפחות מתנגד התנתקות אחד שיודע ומקבל את העובדה שהפלשתינאים הם בני אדם כמוני וכמוך. וגם מתנגד התנתקות אחד שהוא פלשתינאי בעצמו, אבל זה כבר סיפור אחר. לאהוב אותם? לא דרשתי ממך לאהוב אף אחד, רק ביקשתי ממך לא לשנוא.

אז ככה

א. עניתי לזה שפנה אלינו כאן באיוּמים. עניתי לו בלשון רבים, וזה אכן סוג של הכללה. אז נאמר, שעשיתי הכללה לגבי אלה שגם עכשיו מאיימים עלינו, פלוס שופכי החומרים הכימיים (שלא לדבר על שאר הבריונים המוכחים). ב. בנוגע לכלל מתנגדי ההתנגדות, גם אם אינני שונא את כולם, הרי לכבד אותם אינני יכול, כי העמדה הקולוניאליסטית שלהם אינה מכובדת בעיני. אז מה אם ישנם פלסטינים תומכי האיחוד הלאומי? מה זה משנה? מדוע אני אמור לכבד אותם? אגב 'התנתקות', גם אני מתנגד התכנית הנוכחית של שרון, שנועדה להנצחת הכיבוש בגדה, תחת מסך העשן של פינוי עזה, שעדין לא ברור פירושו. אך במעלה-אדומים לבדה מתוכננת הקמת 3500 יחידות דיור, שזה הרבה יותר מכל מה שהיה ברצועת עזה...

ועוד ../images/Emo26.gif

די להתרפסות! די להתחנפות! די להתגוננות! אם חבר'ה כאלה יגיעו סופית לשלטון (והם לגמרי לא רחוקים מזה), הם לא יתביישו להכניס אותנו למחנות ריכוז. כבר היו דברים מעולם. הם לא יזכרו לך שאת לא שונאת אותם.

למעלה