לא נראה לכם שדי ברור מי יהיה בגמר?

Anett

New member
לא נראה לכם שדי ברור מי יהיה בגמר?

לא, זה לא ספוילר...ואין לי מושג אבל לי נראה עפ"י המגמה של 2 הפרקים האחרונים מסתמן שאבי בטוח בגמר ויהיה מאבק בין יוסי אזולאי ואליהאב וחייבים אישה אז לדעתי זאת תהיה גילי. מה דעתכם על הספקולציות שלי?

Haad Yao

New member
לא יודעת.

בעונה הראשונה היה לי ברור לגמרי שבגמר יהיו איציק, אביבה ואינה, ובסוף איציק ואביבה נותרו בחוץ. כך שאני לא סומכת יותר על החושים שלי. לגבי הניחושים שלך: -- אבי: ההפקה והשופטים בונים בקפידה אהדה כלפיו, אבל כל מנה שהוא הכין עד היום הייתה מנה שנראיתה ביתית - מסעדת פועלים. זה נכון שבעונה הקודמת לסמדי בומבה היו 100% מנות כאלה, אבל לפי השכל הישר שלי, אמור להיות יותר מעוף בבישול של אלה המגיעים לגמר. קציצות, פשטידות שמוגשות על הצלחת ללא עיצוב מנה לא אמורים להספיק לגמר. -- יוסי מזרחי? לא חשבתי עליו כמועמד לגמר. לא ראיתי משהו נורא מעניין בבישול שלו. גם לא משהו רע באופן קיצוני. לדעתי הוא ינשור. -- אליהב - גם אני חושבת שיש לו סיכוי טוב להיות בגמר, הוא הכי יצירתי בנבחרת נכון לרגע זה. -- גילי חייבת להיות בנבחרת בזכות ולא בחסד "כי חייבים אישה", אם תשמור על אותה רמה של בישול לאורך התוכנית. אבל לא ברור אם זה יקרה, כי היא לא מספיק צבעונית, ונראה לי ש"מאסטר שף" היא תוכנית ריאליטי לא פחות ממה שהיא תחרות בישול. בשלנים מעניינים נוספים שיש להם די כישורים, תעוזה ומקוריות כדי להגיע לגמר הם, לדעתי, שי וג'ניפר. הכל פתוח בינתיים.

Anett

New member
ג'ניפר לא מספיק צבעונית

אם כבר אז סימה. יוסי אזולאי הזמר הצטיין כבר פעמיים במנות שהוא עשה, הוא מפתיע. את אבי באמת ההפקה מאוד מטפחת. בעיני אליהאב מאוד קיטשי ואני לא מתחברת אליו אבל ברור שהוא מועמד חזק. גילי פשוט גם כן מעניינת מבחינת ההפקה, רופאה שהוא בשלנית...אז זה מעניין. הטייס בטוח יהיה אחד הבאים שהולכים וגם איריס. שהר יילך עוד 2-3 תוכניות מקסימום 4. השאר אני אפילו לא ממש זוכרת אותם.

Haad Yao

New member
אפשר לעשות אותו כאן

בגמר: למי מגיע? לדעתי, לשלושה מתוך ארבעה: אליהב, שי, ג'ניפר וגילי. אבל ברור לי שיהיה אבי (אני לא חושבת שבישול סטייל חדר אוכל - גם אם הוא טעים מאוד - צריך להספיק למאסטר שף, אבל הפקה או שופטים חושבים אחרת. זה בדיוק כמו בעונה הראשונה, כשהעבירו את אלקנה לגמר עם מנה של בשר בתוך לחם, ולא העבירו את אביבה עם מנה יצירתית ומתוחכמת פי כמה. לדעתי, מחזקים אחד כזה שיש לו הרבה אוהדים ושאפשר לעשות את המתכונים שלו בבית). כמו כן, אני חושבת שאליהב וגילי יהיו גם כן - אלא אם אליהב ילקה בתסמונת ביטחון יתר ויתחיל לעשות טעויות כמו איציק בעונה הקודמת, שבלט מאוד עם הבישולים המדהימים שלו ופתאום התרסק בתוכנית אחת. ניחושים מי יהיו הנושרים הבאים: זוהר, איריס, עמנואל לצערי, סימה. לא יודעת באיזה סדר, אבל ברור שאלה היותר חלשים. עם זאת, אליסיה ואילן מקבלים כל כך מעט מקום, שלא אופתע אם גם אחד מהם פתאום ינשור. לא יכולתי לשפוט את הבישול שלהם יתר על המידה.

אני גם לא מבינה את ההשתגעות של

השופטים אחר אבי כל מנה שלו היא סוג של ממולא בצורה זאת או אחרת! אין שום גיוון. בלי שום קשר, הייתי שמחה לטעום אוכל שהוא מבשל, אבל הוא חייב חהרחיב את היצע המנות שלו. סימה? מאוד מזכירה את מוריה מהעונה הקודמת. ברור שאין לה נסיון רב בבישול, רק דברים מוכרים שהיא מכינה כל הזמן, אני חושבת שהיא תעוף הבאה. את איריס אני לא הכי אוהבת... כל מנה שלה נראה כאילו השופטים "מצילים אותה"- כמו הקונקורד השרוף שאייל שני טען שהוא טעים וכמו הפסטה לרביולי במכונה שיצאה לה עם חורים והיא לא חשבה שמשהו כאן לא בסדר. היא גם מתנשאת כזאת.. לא יודעת קשה לי לחבב אנשים כאלו :)

מממאיה35

New member
../images/Emo127.gif אבי - רק קציצות ../images/Emo13.gif

מענין אם יודע גם דברים אחרים? אני חושבת שהוא נשאר בגלל הסיפור שלה, ואגב, די נמאס לי שאחרי כל פעם שמראים אותו בראיון אישי הוא מדבר על הסמים ועל זה שלשם הוא לא חוזר.. עם כל הסימפטיה והאמפתיה, הבנו את זה כבר מהרגע שהתקבל לנבחרת, ואולי הגיע הזמן שידבר על העתיד ולא יזכיר כל הזמן את העבר?

peporain

New member
לא נעים לי להודות לגבי איריס...

שגם אני ממש לא אוהבת אותה נתחיל מאופי, כל כך מלאה בעצמה. הטארט שהיא הכינה, שמת לב לתגובה שלה על עצמה - "זה מתכון מורכב, לא כל אחד יכול להכין..." ובבישול - היא הולכת תמיד בכיוון האיטלקי, מה שהיא מכירה. לא נראה לי שזה מספיק טוב לשלבים אלה.

Haad Yao

New member
יש דברים שאני מסכימה לגביהם

למשל: שההפקה מטפחת את אבי, שאליהב קיטשי ומעצבן אבל מוכשר, ושהטייס, איריס וזהר יעזבו אותנו בקרוב. לא מסכימה עם: "ג'ניפר לא מספיק צבעונית" - טוב היא לא מספקת בידור אבל היא פילפלית ובישול שלה מעניין ויצירתי. "גילי מעניינת מבחינת ההפקה" - בכלל לא. "רופאה בשלנית" זה גימיק שמחזיק שתי שניות, סיפור חיים טראגי זה גימיק שמחזיק 10 דקות. אחרי זה, כדי להיות שווה מבחינת ההפקה צריך או להיות דמות שמייצגת מבחינה סוציו - תרבותית פלח גדול באוכלוסייה (אלקנה עונה 1 למשל זו דוגמא טובה), או להיות אישיות תוססת מאוד. גילי היא לא זה ולא זה. היא כמו אביבה בעונה הראשונה: מבשלת מצוין אבל חיוורת. וסימה בגמר? היא אמנם קיבלה הצטיינות במשימה האחרונה, אבל אני בטוחה שהיא תעזוב מהר מאוד. רוב הזמן היא בשלנית די חלשה.

Anett

New member
שמתי לב שאייל שני במיוחד מסמפט את גילי

יש לו תמיד חיוך בצידי הפה כאשר הוא שופט אותה. ולכן אני חושבת שהיא תגיע רחוק. דווקא אביבה לא היתה דמות חיוורת לדעתי, היא היתה יחסית בולטת בנוכחות שלה. לדעתי סימה כן מספקת את הסחורה של דמות נחמדה ואהודה. ולא התיחסתם ליוסי אזולאי..הוא יגעי רחוק, אני פשוט מרגישה ככה. כי הוא מצליח יפה והסיפור שלו גם כן יפה וחוץמזה הוא נראה חבל"ז....הוא מזכיר לי קצת את אינה מהשנה שעברה.

Haad Yao

New member
אביבה הייתה מקסימה

ועזרה לכולם כל הזמן, אבל היא לא הייתה מספיק עממית כדי ליצור רייטינג מתוך אהדה (אלקנה/ סמדי), וגם לא מספיק מנוכרת ש"לא דופקת חשבון" כדי ליצור רייטינג מתוך אנטגוניזם כמו אינה (מסייגת שאני אישית נורא אהבתי את אינה, את האומץ שלה להיות היא עצמה ובו זמנית לבשל מאכלים כל כך יצירתיים... אבל הייתי במיעוט). לזה התכוונתי ב"חיוורת". כמה כבר העריצו את אביבה או שנאו אותה? אני בטוהח שאף אחד. סימה לדעתי לא בשלנית מספיק טובה, היא יודעת לבשל כמה דברים שהיא מכירה מהבית וזהו זה. לא יודעת אם יש לה אוהדים, לי היא עולה על העצבים עם השילוב הטרחני הזה של יהדות לייט וניו אייג'יות, אבל אהבתי את אינה אז אני המיעוט
לדעתי, גם אם יש לה כמה אוהדים - הבישול הבסיסי שלה לא יחזיק אותה עוד הרבה זמן. לא התייחסתי ליוסי כי בלבלת אותי; עד עכשיו, לא ראיתי בו משתתף בולט, הסיפור לדעתי כבר לא חשוב בשלב הזה (הסיפורים נסחטים בשלבי האודישנים...), הוא עשה טוב כמה מנות שלא היו יוצאות דופן יותר מדי, יכול להיות שפספסתי משהו? אשים עליו עין בפרקים הבאים

יוסי הוא היחיד שהצליח לא לרצוח את השליו

בפעם השנייה. רק על זה מגיע לו קרדיט. על טעם וריח... וכו' אבל אני לא מסכימה איתך וממש חורה לי שאת כל הזמן מורידה מהערך של אלקנה כאילו הגיע לגמר מתוך איזו אהדה מזוייפת שלא קשורה לאוכל. אין לי שמץ של מושג מה אביבה הכינה אז - אני פשוט לא זוכרת ואני בטוחה שכמוני עוד הרבה לא. אבל את הלחם הממולא בשר של אלקנה הרבה מאוד אנשים זוכרים, ואני חושבת שזו הייתה תעוזה ויצרתיות מצידו לעשות משהו אכיל מדבר אמנם מאוד בסיסי אבל כל כך נלווה כמו לחם. זאת מבלי לדבר על הסיכון שהוא לקח כשהוא בחר מרכיב כל כך חסר מעוף כמו לחם, שהיה מאוד קל ליפול בו.

Haad Yao

New member
טוב נראה שאנחנו מסכימות על כל דבר

חוץ מאשר אלקנה. אבל אבהיר את עצמי ואומר, שלא מדובר כאן באי הסכמה קיצונית. קודם כל, אני לא חושבת שמדובר בניסיון ליצור אהדה מזויפת. הטייפ - קאסט של אלקנה נועד למשוך אהדה אמיתית לגמרי כי הוא "אחד משלנו", חביב, נעים, חברותי, וגם בשלן מוכשר. האם האהדה הזו קשורה לאוכל? היא לא לחלוטין מנותקת, אלקנה היה בשלן טוב מאוד שהציג לא מעט ביצועים מרשימים ומדויקים, אבל לעניות דעתי הוא היה פחות טוב מאביבה ואיציק שלא הגיעו לגמר (מבין שניהם, איציק הפגיז בביצועים פעם אחר פעם עד היום רצוף הפאשלות שדחק אותו החוצה, ואני חייבת להודות שרעיון הבשר המוגש על תמונת בחורה הקפיץ את כל הפיוזים שהיו אצלי במלאי). בחזרה לאלקנה. לעניות דעתי, לחם עם מילוי בשר לא דורש תעוזה, מגישים את זה במסעדות פועלים רבות ובתקופה שעוד לא הייתי צמחונית נכחתי לדעת שלא קשה לעשות את זה טעים (אפילו אם עושים את הגרסה היתר נחותה של סלט טונה כמילוי). מבחן אוהבי המתכון שאימצו אותו בבית הוא חשוב, אבל לא מספיק, אם אני מבינה נכון את מטרת התוכנית (לבחור מישהו עם בישול מקורי במיוחד וסגנון אישי בולט). האנשים מכינים בבית דברים פשוטים יחסית, מזינים ולא יומרניים. מי ינסה בבית מנות של מסעדה עם 3 כוכבי משלן? למרות כל הנאמר לעיל, אני חושבת שהליהוק החדש לטייפס קאסט של אלקנה (אבי) הוא פחות טוב, כי גם אם המנות שלו טובות - הצלחות נראות כמו בארוחת ערב במשפחה מרובת ילדים, בעוד שאלקנה הצליח להתגבר על מכשול הצלחות די מהר ודי בהצלחה. גם אני וגם רבים אחרים מהמרים שאבי יהיה בגמר - גם בגלל שהוא הגרסה של אלקנה, וגם בגלל התשבוחות שמרעיפים עליו. אבל יש איזשהו סיכוי שהשופטים יתעשתו ויחליטו שאי אפשר להביא לגמר קציצות (או שהוא ישתדרג - לא יודעת).

נסכים שלא להסכים ../images/Emo13.gif

מבחן הטעם הוא הקובע בעיניי, ולא צורת ההגשה והמקוריות. לרוב גם במסעדות פלצניות לא אוהבת אוכל מקורי מדי ושילובים מוזרים ונועזים.

מממאיה35

New member
סימה מפחדת להעיז ולהפתיע

ומשתמשת רק במוכר ובידוע.. מענין אם תשבור את המחסום הזה שלה ואיזו יצירותיות תצא ממנה. עם כל הכבוד לעלי הגפן שלה -עדין זו מנה די בטוחה.

Haad Yao

New member
נכון

היא אמנם קיבלה "הצטיינות" אבל לא יודעת אילו שיקולים היו שם, אולי רצו לעודד אותה או משהו. כבר אמרתי בשרשורים הקודמים, שחסרה לי מאוד ההתייחסות ליצירתיות המשתתפים במנות. לדעתי, אבי מקבל יותר מדי תשבוחות על הקציצות שלו, וג'ניפר/ שי / אליהב מעט מדי הערכה על המקוריות שלהם. בייחוד שני הראשונים.

למעלה