לא נעים מה שקרה באלבריה מול סקסו

forex analist

New member
לא נעים מה שקרה באלבריה מול סקסו

חשוב ללמוד כשעובדים בחשבונות משותפים איךלהמנע מטעויות, זה אחד. שתיים, אני חושב שכל ברוקר צריך לצפות שנפרסם את שמו במיקרים של פגיעה בלקוחות. אני לא מבין למה צריך לחוס על חברות שגורמות ל"טעויות" זאת פניה שלי לאלבריה: מיקרה כזה צריך להדליק נורה אדומה ואין מקום לרחמים. רק התחלתם לעבוד אתם בחשבון המשותף וכבר הפסדים שנגרמו מהטעות שלהם? אני הייתי מציב דרישה חד משמעית להחזר כספי או שעוזבים אותם עם תביעה מתוקשרת. לא להיות נחמדים מול ברוקר שדופק לקוחות. גם אם זה טעות, שיקחו אחריות! למען הסר ספק, אני לא מכיר את עודד מאלבריה אישית אבל אני בטוח שהוא נפל קורבן ואין לו יד בדבר. אני עוקב אחרי אלבריה והם ממש רוצים את טובת הלקוחות שלהם. חבל. מה קרה?

dove2

New member
לא ברור לי העניין בכלל

בין אם מדובר בתקלה טכנית (מצד הברוקר) או בשימוש בלתי תקין בממשק (מצד הסוחר) הרי הסוחר צריך לזהות זאת מיידית ולראות שיש לו עסקאות פתוחות ומיד לסגור אותן. אולי יפסיד כמה פיפסים + ספרד של העסקה שלא רצה, אבל זה לא אמור להביא להפסדים בתיק הכולל - אם לא סוחרים על קצה גבול הבטחונות . צריך לקחת בחשבון שבכל מקרה יהיו מדי פעם עסקאות מופסדות - זה חלק מהעניין, ואף עסקה מופסדת לבדה לא אמורה להביא להפסד כללי אם עושים ניהול סיכונים סביר. בניהול סיכונים שמרני מפסידים רק אם יש רצף של הפסדים - ואם יש רצף, הרי מדובר בסוחר לא מוצלח בכל מקרה. אינני מכיר את הסיפור המדובר מעבר למופיע בפורום או את הנפשות הפועלות, אבל כל סיפור שבו פוזיציה מופסדת אחת הביאה להפסד התיק נראית לי במקרה הטוב חוסר מקצועיות. אשמח לקבל עוד פרטים בתקווה שאולי אני פשוט לא מבין מה קרה.

shuval

New member
גם לי לא ברור. התחושה שלי היא

שהיתה לו פוזיציה פתוחה בגודל X, והוא רצה לסגור אותה ע"י פתיחת פוזיציה הפוכה באותו גודל. רק שבטעות הוא לא שינה את ערכי ברירת המחדל של גודל הפוזיציה שכנראה היו 2X או 10X או לא יודע כמה ולכן מה שקרה בפועל זה שהוא סגר את הפוזיציה ופתח הופכית לה בלי לשים לב. גם לי זה קרה ונראה לי שזה המקרה. אבל אני לא מכיר את הפרטים ולכן זו רק השערה.

forex analist

New member
ההסבר ממה שהבנתי קשור לאופן ש...

בו סוגרים פןזיציה בפלטפורמה של סקסו בנק. מי שמכיר יודע שיש כזה איקס בצד של "לסגור" בסקסו הסגירה נעשית על ידי פתיחה של פוזיציה נגדית שאמורה להיות באותו הסכום. אבל: לפעמים קורה שהסגירה נעשית בסכום אחר וקרה לי כבר שהרווחתי יותר בגלל זה... יצא לי סווינג מוצלח בלי כוונה
כשמתחילים לעבוד בחשבון משותף אמור להיות לינק, ואם המנהל רואה שהוא ברווח ורק במיקרה אחרי כמה ימים הוא מבין שכמה בודדים בהפסד.... זה כבר חשוד. זה בשום אופן לא בעיה של הסוחר אלא של פלטפורמה מיושנת, כמו שהבנתי היו אצל עודד טכנאים ש"תפרו" במיוחד חשבון משותף בלי שיש להם מושג לדעתי. זה לא מטא טריידר. זאת תוכנה שלא בנויה לדברים האלה. יופי. כל כך מתאים לחברה ישראלית. הדבר היחיד שצר לי עבור המנהל (עודד) זה שהוא לא בדק איך זה עובד בדמו !!!! כמו שהוא עצמו מלמד.... חבל.

elbaria

New member
הפרטים קצת יותר מורכבים

בס"ד חברה אכן הייתה טעות ועובדה שפוצינו כספית ולא בגלל שאנו נחמדים. השערות סרק הם מיותרות , אנו לא הראשונים שזה קרה להם ולצערי אני משער שלא האחרונים

elbaria

New member
אלבריה

שלום לכותב ותודה אנו בהחלט מחפשים את טובת לקוחותינו וכמובן את טובתינו ברוך השם הגענו להסדר מול SAXO לפצות על הטעות. אין ספק שזהו ארוע מכונן ומלמד,,הנסיון והעקשנות פתרו את הבעיה ברכת שבת שלום עודד

forex analist

New member
האמת? כל הכבוד לעודד מאלבריה!

רק אדם שבאמת איכפת לו, יגיב בצורה כזאת כזאת. אפילו מוגזם טיפה כל ההודעות פה.. אני חושב שאמיר פשוט לא קיבל חיבוק כילד.. אמיר. אוהבים אותך. אני קראתי את הספר של עודד לפני כמה חודשים וזאת היתה פעם ראשונה שניתקלתי באדם (ורק אח"כ סוחר) שרוצה לעזור לסוחרים אחרים. כתיבה מרתקת, הרבה תובנות שכל סוחר פורקס מזדהה איתם. אהבתי את הגישה שלו כאדם וכסוחר. כששואלים אותי אני ממליץ לאנשים מתחילים בשוק ללמוד אצלו. שוב, אני לא הכרתי אותו אישית למרות שניסינו להיפגש ולא יצא, אבל אני בטוח שעודד הוא אדם טוב, מלא כוונות טובות, ולכן הוא גם ימשיך ויצליח בענק.

gozer

New member
אתה צודק ב 100 אחוז, אין כמו עודד..

לכל אחד יכולה לקרות טעות, בפרט בדבר חדש. עודד מאלבריה הוא המהנשים היחידים בארץ, שאכן מומחה באמת גדול של ניתוח טכני, ומוציא מהשוק הרבה כסף, ולא זורק לשוק כסף, ובכל זאת הוא מוכן ללמד לאחרים את כל מה שיש לו. אסור לללג על אדם נפלא כמוהו, ומאוד כדאי לנצל את זה שהוא מוכן לתרום לאחרים מהכישורים שלו. מי שרוצה להרוויח ממט"ח שילך לאלבריה.

amikab1

New member
לא נעים אבל לא נורא

חברה - להירגע. יש החזר והחשבון לא נפגע. נקודה. תקלות קורות וכאיש מחשבים ותיק מאד מאד, אני יודע שתמיד יש באגים ותקלות במערכות גדולות (וגם קטנות) ותמיד יהיו וחלקם אפילו לא יתגלה לעולם והאחרים כן יתגלו תוך כדי נזק זה או אחר עד לגילוי ותיקון. אני יודע שבתחילת שנות השמונים נפלו עשרות מטוסים,F104, ו- F16 בגלל באג במערכות שליטה ממוחשבת (Fly by wire), אז הרגעו: הבעיה נתגלתה מהר, טופלה, תוקנה, והנזק תוקן (כספית). טוב מה עוד צריך כדי שהכל יהיה בשליטה וסוף טוב, הכל טוב. לקוח, תלמיד ומכר מרוצה שעם קצת סבלנות יהיה עוד יותר מרוצה.

למעלה