לא נמאס להתאכזב ?

איתמר.א

New member
לא נמאס להתאכזב ?

אני מוצא את עצמי במזוכיסטיות לא ברורה , בהבאה עצמית לנק´ ההתאכזבות. ואם זה לא מספיק - מאותה בחורה פעם אחר פעם . "נותן סיכוי " , " מקווה ומאמין" , " אופטימי " , "רומנטי ללא תקנה" או כל הגדרה אחרת , ת´אכלס בסוף "מזוכיסט" , "פראייר" , "אדיוט חסר תקנה " יתאימו יותר . אמנם מקרה אחד מצויין פה אבל לא חסרות דוגמאות . מתי אומרים די ?

jess ועוד

New member
איתמר שכחת להוסיף

אופטימי מדהים אנושי ואוהב כי מי שאוהב אכפת לו הוא אופטימי לגבי העתיד הוא אנושי ומסוגל לאוהב גם נפגע ומתאכזב וזה ברור שמתאכזבים הכי הרבה מאלו שאנחנו אוהבים אז הברירה בידיך ואתה יודע מזה אבל כל מה שציינתי למעלה לא נותן לך ללכת אז רק הזמן יעשה את שלו בגעגוע ג´סיקה

איתמר.א

New member
הזמן ...

הולך ומשכנע אותי שלי אין מה לחפש במאה הזאת במציאות הזאת בחוסר הרגישות הזאת .

מיטל11

New member
גם אני כ"כ מרגישה שאין לי מה

לעשות במאה הזו, רק שעכשיו איתמר נתת לכך הגדרה. יפה. אני ממש עב"ם בעולם הזה, יודעת שזה לא נכון אבל מתייחסת לכולם כאל "סתם" ושוכחת שגם אני לא בשיא השלמות. מרגישה עוף מוזר למרות שלא משדרת כך.

prinsess

New member
../images/Emo39.gifמדברת מניסיון:

אני לא ממש מכירה את הסיפור של עם אותה בחורה אבל מניסיון כמה שאוהבים יותר ככה מתאכזבים יותר! ואני מכירה את ההרגשה הזאת של "אין לי מה לחפש במאה הזאת" אבל מה לעשות אי אפשר לשנות את המציאות! והמציאות קשה(מה לעשות?) ואי אפשר לשנות את המציאות או את העבר אבל אפשר לשנות את ההווה ואת העתיד! דבי

ליאן.

New member
לא הגיע הזמן ש..

תציב כמה קוים אדומים ? צריך ליפול עלייך עמוד חשמל ברחוב בשביל שתקלוט שזה פשוט לא זה למה אתה עושה את זה לעצמך ? אולי אתה באמת מזוכיסט.. ואולי שכחת מה זה לחייך אז אתה לא ממש מתגעגע לזה.

איתמר.א

New member
כן

כנראה שצריך - יש לך עמוד רזרבי שמוכן כבר למשימה ? לא שכחתי , פשוט נעלמו הסיבות אחת אחת

ליאן.

New member
הכל נובע מהחלטות שאתה עושה לגבי..

החיים שלך. אתה כנראה בוחר שלא להיות מאושר ובוחר להיות תקוע במערכת יחסים שגורמת לך רק להיות מאומלל. אתה היחיד שקובע לעצמך מה לעשות בחיים. רק אתה. ואתה היחיד שיוכל לעשות שינוי ולבחור להיות מאושר. תקדיש לעצמך כמה דקות, שעות או ימים ותחשוב על מה אתה רוצה לעשות עם עצמך בנושא ואיך אתה רוצה שהדברים ייראו כשנה מעכשיו. תמיד יש לך עוד אופציות.

איתמר.א

New member
תודה ליאן

אבל זה הרי לא שחור ולבן - והאפור פה חוגג . אנ בוחר אבל הבחירה מבוססת על - מידע והרבה מידע שאת לא מודעת לו אבל ואולי הכי חשוב אני בוחר לפי אינטאיציה חזקה מאוד - בעוצמה שאני אישית לא חוויתי תקופת חיים , וכמה שהייתי במהלך כל חיי סקפטי לגבי האינטואיציות שלי ולגבי תחושות , שבדיעבד הסתברו כנכונים - פה זאת כבר לא תחושה - זה ביטחון מוחלט שנובע מתוכי - ממקום שאני עדיין לא הצלחתי להתביית עליו , וחלק מהשגעון שלי נובע מחוסר השליטה שאני מרגיש כתוצאה מזה . אז באמת שהייתי בוחר להיות מאושר , אבל כשאני רואה אדם שאני יכול לגרום גם לו להיות מאושר , ואני מרגיש את זה בעצמותי ממש שאני באמת זה שיכול לתרום לו , ואותו אדם מרגיש את אותו דבר - רק מבטא את עצמו אחרת כי הוא מכיל בתוכו בלבול וכוויות עבר שכנראה לא הצליחו להגליד כי לא קיבלו הזדמנות .... בוחר .... הלוואי וזה היה כל כך פשוט . תודה . איתמר.

ליאן.

New member
השאלה היא..

האם אתה מקריב את האושר שלך לטובת האחרת/ת או לא... כי בטווח הרחוק זה משפיע לרעה (בצורה שמזכירה את ההודעה הראשונית) ואפילו בהמשך גורם לשינאה במודע או שלא במודע לאותו אדם.

מיטל11

New member
לליאן ואחרים

כבר שמעתי והפנמתי שאני קובעת אם להיות מאושרת ובכל פעם שאני לא מאושרת אני מזכירה לעצמי שאני בוחרת את הרגשות, אבל.. מה לעשות שזה לא עוזר? לא משפר את ההרגשה? עזרה בבקשה.

ליאן.

New member
החוכמה היא לא רק להזכיר לעצמך,

אלא גם לעשות משהו בנידון.

חרגונית

New member
זה נורא קל לתת עצות של לעשות

משהו בנידון...והלוואי שזה היה באמת כל כך קל. כל אדם בנוי אחרת יש כאלה שבאמת מכל נסיון שכזה לומדים ויש כאלה שפשוט שוקעים..ולא כל כך תמיד קל לצוף שוב

ליאן.

New member
לפעמים זה באמת קל

אבל הבעיה היא שמתרגלים לשיגרה של אכזבות. "לא נמאס להתאכזב ?" זו היתה הכותרת הראשונית. כשבאמת יימאס לו להתאכזב, הוא יעשה משהו בנידון. כנראה שהוא פשוט עוד לא הגיע לאותה נקודה בתחתית של התחתית. חבל שבנאדם צריך להגיע למצבים כאלה ולהמשיך לדרדר אותם במקום לחתוך כשצריך.

חרגונית

New member
מבינה אותך....../images/Emo14.gif

מכירה טוב את ההרגשה והאינטואיצה של להתאהב במי שאי אפשר... יודעת טוב מאוד שיש בי כל כך הרבה לתת רק לא מצא אותי האדם הנכון..

כוכבית2

New member
כמה שאני מבינה אותך חרגונית אצלי

זה פשוט העדפה של הלא טוב המוכר מאשר לשנות כדי להגיע לטוב, שעדיין אינו מוכר, למצב שאינו מוכר. קשה לי לבצע בפועל שינויים. דוחה אותם ודוחה תמיד בתרוצים שונים

למעלה