לא מתים מאהבה?

cast no shadow

New member
לא מתים מאהבה?

לפני כעשרה חודשים טסתי לחו"ל לקורס לימודי קצר.
אני דתל"שית בארון (הורים, משפחה, חברים מהבית לא יודעים), וזו הייתה מבחינתי ההזדמנות האולי יחידה לחיות חיים חופשיים.

הגעתי לשם ומהר מאוד התחלתי במערכת יחסים אינטימית, שאח"כ הפכה גם לרומנטית, עם אחד השותפים שלי לדירה.
היינו יחד כל יום, כל היום, וכמה שניסיתי להחזיק את עצמי, בשלב מסוים התאהבתי בו.

הוא סימל בשבילי את כל מה שאני לא אוכל לעשות לעולם.
הייתי חופשייה איתו, פיזית ונפשית. מעולם לא הייתה לי מערכת יחסים קודם, ולכן הוא היה "הראשון" בכל כך הרבה מובנים.
התעלמתי מכל בעיה, כשהוא פגע בי בכיתי קצת והמשכתי הלאה.
פיתחתי סוג של תלות בהרגשה הטובה שהרגשתי רק מלהיות איתו. עם מישהו שרוצה אותי.

לפני כמעט ארבעה חודשים חזרתי לארץ.
כמובן שנפרדנו. לא היו מילות פרידה מרגשות, למעשה לא היה כלום. קמנו בבוקר ונסענו לשדה.
המשכנו אח"כ בקשר במיילים, לא הרבה, פעם בשבועיים שלושה. אח"כ הפסקנו למשך חודש וקצת.

הזמן שעובר לא משנה שום דבר.
תחושת הריקנות והבדידות רק מחריפה.
אני ממשיכה ללכת לעבודה, לצאת עם חברים, ללכת לחד"כ, כי אני יודעת שזה מה שאמור לעזור.
בפועל זה עוזר ליומיים-שלושה, ואז הנפילה כ"כ קשה.

אני מרגישה כעס על עצמי, שנתתי לעצמי להיקשר כל-כך שידעתי ששום דבר לא ייצא מזה.
הרציונאליות שהיא אולי הדבר שהכי מאפיין שלי כבר לא עוזרת.
אני חיה כל הזמן בחלום שאולי בכל זאת יהיה שם משהו, למרות שאני יודעת שאין סיכוי.

אני כועסת כי אני מתמוטטת מדבר שולי כמו פרידה.
יש לי, תודה לאל, שני הורים בריאים שחיים יחד, אחים אוהבים, אחיינים מושלמים והרבה חברים.
המצב הכלכלי טוב, הלימודים טובים ויש לי עבודה שהרבה היו רוצים.

חברים אומרים שאני סתם מקשה על עצמי, שלא עבר מספיק זמן.
אבל אני מרגישה אבודה.
כאילו הכל מאבד מהמשמעות שלו, ואני לא מצליחה להרגיש יותר שמחה.
אני צריכה עזרה, ולא יודעת מאיפה להתחיל.

HH husa

New member
מה הרציונליות שניסית , שלא עובדת ?

"כי אני יודעת שזה מה שאמור לעזור"
למה זה בכלל עוזר ?
הבעיה מתחילה מזה שאת כועסת על עצמך עדיין , תהני מהזכרונות שהיו. יש דברים שההנאה מהם היא רק בזמן מסויים.
שאוכלים אוכל טעים אז נהנים ממנו ואז הוא נגמר , ממשיכים עם דברים אחרים ובודקים ממה שמרגישים מה יספק ויעשה טוב. (ימלא ריקנות במקרה שלך שנראה שלא מספיק).

"מה שאני לא אוכל לעשות לעולם" אולי את צריכה לחפש דברים שתוכלי לעשות שיענו על זה ושתשיגי את החופש שהרגשת איתו.

shadow - לא צריך למות מאהבה,אפשר לחיות ממנה..

במקום לסבול זמן רב נפשית והתחבטויות נפשיות לאורך זמן עד שהסבל קצת מתפוגג עם חלוף הזמן,יש עבורך פיתרון יעיל וענייני - ללכת לטיפול פסיכולוגי קצר בשיטת EMDR

(פרטים אודותיו תמצאי בגוגל).שיטת טיפול זו מטפלת בסוגי טראומות מגוונים,כאשר עבורך גם כן הפרידה היא סוג של אובדן / טראומה ,ולכן טיפול זה יכל להיות יעיל וטוב עבורך.יתרון

נוסף בשיטה זו הוא מס' הטיפולים המועט (יחסית לגודל הבעיה...) ,כלומר - טיפול קצר.

חפשי ומצאי מטפל טוב ומיומן בשיטה (היא יחסית חדשה בארץ) זו ובכך תחסכי מעצמך את הקשיים והאנרגיות הנפשיות שצורך מצב כשלך.מה גם,לכשתשתחררי מהעבר,יפתחו

בפנייך ערוצים נפשיים חדשים.בהצלחה.

למעלה