לא משלם שכ"ד

Analyist

New member
לא משלם שכ"ד

שלום, אני שוכר דירה והחודש הבא הוא האחרון שלי לשכירות. אני לא עומד לחדש את החוזה אלא לשכור דירה אחרת. בשל הבטחונות שאני צריך לתת לדירה החדשה לא נותר לי מספיק כסף לשלם עבור שכירות חודש הבא בדירה הנוכחית. אבל המשכירה מחזיקה בידה פקדון מזומן מעבר לתשלום שכ"ד כך שיכולה לשלם איתו את התשלום. לא עומדים להיות חובות נוספים על הדירה דוגמת מים וחשמל על הדירה כך שהפקדון יספיק לכסות את שכר הדירה ועוד ישאר עודף. המשכירה היא אישה קשה ומניסיון עבר אינה מוכנה להתגמש. שאלותי במידה ולא אשלם עבור החודש הן: 1. האם היא יכולה לסלק אותי מהדירה לפני תום החודש האחרון (לאחר היוודע שלא שילמתי)? 2. מה לעשות אם היא נכנסת לדירה ולא מוכנה לצאת? האם ניתן לקרוא למשטרה? 3. מהם הסיכונים אליהם אני נחשף בעקבות מהלך כזה, כמובן בהנחה שבסופו של דבר היא לא תינזק? (התשלום יהיה מהפקדון)

u 1000

New member
1. היא תצטרך לעבור דרך בית המשפט

2א. זה לא חוקי 2ב. כן 3. שהיא תתבע אותך ובעקבות כך לא תשיב לך את יתרת הפקדון (בהנחה שקיימת יתרה שכזו)

Analyist

New member
תודה ודבר נוסף

על מה היא יכולה לתבוע אותי אם בסופו של יום לא התממש עבורה שום נזק?

u 1000

New member
בשביל לתבוע צריך מעט מאוד אם בכלל

(זאת להבדיל מלזכות). דוגמה פשוטה: היא יכולה לטעון כי מהרגע שהיית צריך לשלם ועד הרגע שהיא הבינה שהיא צריכה לממש את הפקדון עבר זמן והיא נאלצה לבזבז גם מזמנה ומכספה ועל כן היו לה הוצאות ריבית, אובדן שעות עבודה, הוצאות טלפון ועוד היד נטויה. ואת כל זה המצאתי בשנייה. תאר לך שהיא משקיעה קצת יותר זמן ויצירתיות. כדאי לסיים את תקופת השכירות בצורה יפה ומכובדת.

למעלה