לא מרוצה מבית הספר

noaagr

New member
לא מרוצה מבית הספר

זה זמן מה שאני לא מרוצה מבית הספר של בני. זהו בית ספר שחרט על דגלו את הקשר עם הקהילה והדבר בא על חשבון הלימודים. זה לא שאני חסידה גדולה של רק לימודים, עבודות והשגיות, בכלל לא. אבל אני כן מצפה שבית הספר יאתגר את הילד. הוא לומד השנה בכיתה ג'. השנה כבר מתקרבת לסיומה ומהמעקב שאני עושה אחריו הגעתי לתוצאות הבאות: בכל השנה נתנו שיעורי בית רק להתקדם בחוברת חשבון או חוברת תנ"ך.לא ניתנו שיעורים כהטרמה לחומר חדש בכלל ונדיר שהיו שאלות דעה והערכה. פעם אחת במהלך השנה הוא נדרש להשתמש במילון ובכלל לא במקורות מידע שונים כמו אינטרנט, אנציקלופדיה לילדים וכו' (ושוב- אני לא מתייחסת לכמות. אבל למשל - אם לומדים על ביאליק, שיבקשו מהם לחפש 3 עובדות עליו או משהו כזה), בכלל - לא ראיתי חקר כלשהו גם בעבודות כיתה. .יומני קריאה - הוא קיבל עכשיו את השני (דווקא בשלב שבו צריכים לבסס קריאה - שניים לכל השנה זה בהחלט לא מספיק). אין למידה חוויתית בכלל ואין היכרות עם אסטרטגיות התארגנות ולמידה. אין התייחסות אוריינית בכלל למשל מהי טבלה, השוואה בין מושגים וכו'). מאחר שזה בית ספר האיזורי במקום מגורינו, אין לי אפשרות להחליף בית ספר. אני יודעת שיש בתי ספר אחרים וגם התנסינו בדברים אחרים בשנה ששהינו בחו"ל. זה ביחד עם העובדה שאני קלינאית תקשורת ומצפה לרמה מסוימת גורמת לי ממש תסכול שאני מנסה שלא יוקרן כלפי חוץ לבני.הביקורת הזו, דרך אגב, מושמעת על ידי הורים נוספים כיתות אחרות. חשבתי לפנות למחנכת ולשוחח איתה ולהדגיש שאני יודעת שזה לא היא אלא מדיניות של בית הספר כולו ותכנית שמוכתבת עבור המורות אבל בכל זאת להעביר את הביקורת. אני מתלבטת כי אני לא יודעת אם זה בכלל יעזור ולא יפעל לרעתו של בני.

צימעס

New member
את מכירה בוגרים של בית הספר?

האם יש פניה למקורות מידע בבית הספר עצמו? אני חושבת שהייתי מדברת עם המורה/מנהלת ומעלה את דאגותי.

noaagr

New member
בוגרים? מכירה המון

כל מי שמסביבי בערך (כולל בעלי), כי זה מושב ואין הרבה אפשרויות אחרות.אבל זו היתה תקופה אחרת והיום דברים השתנו, ניהול שונה, תלמידים שונים. אני בהחלט אפנה למורה. אני שמחה לקבל פידבק שהדאגות הן לגיטימיות. לפעמים קשה לי להפריד בין הדרישות המקצועיות שלי מעצמי לבין הדרישות מאחרים...

פלגיה

New member
אם בית הספר חרט על דגלו

את הקשר עם הקהילה - אז גם ההורים הם חלק מן הקהילה, לא? זה אמור להיות בית ספר שגם קשוב להורים. אני מציעה לדבר עם המחנכת שלו. ממה שאני ראיתי רמת המטלות הניתנות בכיתה ג' הן תלויות-מורה. זה לא קשור למה שבית הספר מצהיר ומראה כלפי חוץ. יש מספיק מקום שבו המחנכת יכולה לתמרן. הבת שלי בכיתה ג'. היא מקבלת מטלות כמו אלה שציינת, אבל רק באופן יחידני (כלומר מיועדות אליה בלבד) כי יש בכיתה עוד תלמידים שעדין לא הפנימו את הקריאה והחשבון הבסיסיים. יכול להיות שזה המצב גם אצלכם, אבל זה לא אומר שאי אפשר לתת משימות מתקדמות יותר לילדים שכן יכולים לעמוד בהן.

noaagr

New member
בית ספר קהילתי

הדבר בא לידי ביטוי בעיקר בהרבה פעילויות חוגים, פעילויות וטקסים. להורים יש בהחלט מקום רב - בעיקר כמפעילים .מרבית הפעילויות החברתיות (פרט לאחת בעצם) נעשות על ידי ההורים, כאשר המורה מגיעה כאורחת, כמו הילדים ולא לוקחת חלק לא בתכנון ולא ביישום. מרבית התלמידים בכיתה כבר שולטים בקריאה ובכתיבה ולכן הפעילויות צריכות להיות ברמתם, ואילו לילדים שעדיין לא שולטים בקריאה ובכתיבה יש להתאים עבודות יחידניות (וזה נכון לפי דעתי בכיתה ג' בכלל). מה שהתכוונתי כציינתי שזה לא תלוי במורה הוא שישנה תכנית לימודים אחת לכל תלמידי השכבה (6 כיתות) והמורות כולן פועלות לפי התכנית הזו: כולם מקבלים את אותם שיעורי הבית, את אותם המבחנים והבחנים באותה תקופת זמן, כולם לומדים על פי אותן אסטרטגיות וכו'. כך שאם בתכנית מוגדרות המיומנויות שיש ללמד או האמצעים - כולם ילמדו או לא ילמדו את אותם הדברים ובכך זה לא תלוי מורה. אני גם חושבת שהפתרון הוא לשוחח עם המורה, אני רק מנסה לחשוב על דרך שבה הדברים יישמעו כביקורת בונה ולא כתלונה אישית או "נידנוד" של הורה.

פלגיה

New member
אולי תציעי "הפעלת הדגמה" בכיתה שלו?

של מיומנות קריאה במילון או משהו דומה? כל מה שמגיע עם הצעה לעבודה שלך, נתפס אוטומטית כביקורת בונה ולא כנידנוד. אם כל שש הכיתות מקבלות אותם שיעורים ואותם מבחנים - אפשר למצוא בכיתות הללו קבוצה "מובילה" ולבקש שיהיו להם פעילויות ממריצות.

בתי ספר אזוריים

ישנם בתי ספר אזוריים מאוד טובים במרכז, למשל ביס אדם סביבה בגעש......ובוודאי דומים במקומות אחרים,שיש להם יתרון ערכי וחברתי רב על הנמצא לפי תיאורייך

noaagr

New member
הוא נחשב לבית ספר טוב

וכמו שאמרתי יש דגש על חברה וקהילה אבל אין איזון ביניהם והתחום האקדמי נפגע בעיניי. אולי זה בולט לי בגלל שאני בוחנת הכל בעיניים מקצועיות. השבוע שוחחנו עם חברים שבנם לומד בשכבה של בני והאב אמר שלא מפריע לו המצב. הוא למשל לא חושב שיש סיבה לתת בגיל הזה שאלות של דעה והערכה, הן אינן תורמות אלא מעמיסות על ההורים.ומבחינתו, מינון הלימודים בהשוואה לפעילויות חברתיות הוא טוב, כי לא צריך להפעיל לחץ על הילדים (ובאמת גם לי כמות לא חשובה, אלא האיכות). אז אולי זו אני שרואה את הדברים בצורה הלא נכונה...

למעלה