לא מקדם את עצמי.

Bakbook1

New member
לא מקדם את עצמי.

אני פונה אליכם, לאחר שבפורום פסיכולוגיה המליצו לי על אימון אישי. כרגע אני חייל משוחרר. מאז ומתמיד הייתי אדם פאסיבי, שקט ומופנם. שלא יוזם יותר מדי ולא נפגש יותר מדי עם חברים. לאור העובדה הזאת הייתי שרוי רוב הזמן בדכאון. במשך הזמן בצבא ואחרי הצבא הדמות שלי קצת התעצבה וטיפה השתנתה. בזמן הצבא לקיתי באיזו בעיה נוירולוגית - תסמונת טוראט (טיקים קוליים). ובין היתר היא גרמה לשינוי במצב. זה נתן לי מעין כאפה מעוררת לחיים. בעקבות זה התחלתי להבין שהחיים הם קצרים וצריך לנצל אותם. ביום אחד ובשנייה בודדת אחת הם יכולים להתהפך לטוב או לרע. בדיוק כפי שקרה לי. השתחררתי מהצבא על רקע הבעיה הזו. והתחלתי ללכת לטיפול פסיכולוגי CBT. שהוא נחל הצלחה, הצלחתי להתגבר על חרדות ובעיות שיש לי. והתחלתי לפתח תחומי עניין נוספים בנוסף על מה שהיה לי. הבטחון העצמי שלי השתפר, והתחלתי ליזום יותר ולהיות יותר בראש פתוח ולנסות דברים חדשים. כרגע, אני בכלל לא נמצא בדכאון ובסה"כ טוב לי, אבל אני לא מקדם את עצמי לשום מקום. לא עובד ולא לומד. (חשבתי תחילה על כיוון ללכת ללמוד טכנאות מחשבים. ירדתי מזה, והחלטתי שאני אלמד הכל לבד בבית מספרים/אינטרנט ואח"כ אני אגש לבחינות הסמכה. אבל אני לא באמת מתאמץ אני לומד שעה - שעתיים ביום וזהו.) כאילו שאני לא ממש רוצה, נהייתי קצת אדיש למצב. מצד אחד אני רוצה לקדם את עצמי אבל כנראה שלא מספיק. אחרת הייתי כבר רץ לעבוד או ללמוד. חשבתי על זה שאוליי זה מגיע מכורח המציאות שאני חי בה. גדלתי על מגש של כסף שבו הוריי נתנו לי ה.ל. אני לא מגדיר את עצמי כילד שמנת שקיבל הכל וביקש יותר מדי, אני מתכוון מהבחינה הזו שהייתי תמיד בראש שקט. שאת כל צרכיי הבסיסים הוריי סיפקו לי. אוכל, מגורים, מחשב כסף לבילויים וכד'. יכול מאוד להיות שבגלל זה אני לא חושב על לעבוד או ללמוד וכד'. כי כמו המצב הקודם שתיארתי (שהיה איזה משהו שדחף אותי שהביא לי מעין כאפה רצינית לחיים. שכן הייתי בלי שום בעיה בריאותית ופתאום זה נחת עליי בבת אחת ביום בהיר אחד.) אז כך גם עניין העבודה והלימודים. שכן אם הייתי במצב כלכלי קשה ללא מזון או קורת גג אני מאמין שהייתי הולך לעבוד/ללמוד כחלק מאקט השרדותי ושאיפה לחיים נוחים וטובים- בטחון כלכלי. אני לא חושב שאני אינטלגנט במיוחד, או גאון הדור וגם ה- IQ שלי לא בשמיים. אבל אני מאמין שאם אני באמת ארצה ואשאף להגיע למשהו אז אני אוכל להגיע רחוק. האם יכול להיות שפשוט מאוד. אין לי שאיפות או רצונות, ואני פשוט לא מצפה או לא דורש משהו מהחיים?

bridges

New member
לא כל אדם בנוי ללמידה עצמית...

ברוך הבא ותודה על פנייתך לפורום. אני, לדוגמא, זקוק לשיעורים פרונטליים. לקחת אחריות על החיים זה אומר להבין שיש דברים שאנחנו פחות טובים בהם ושאנחנו צריכים לפעמים מה שאנחנו קוראים באימון "סביבה תומכת". "סביבה תומכת" ללימודים יכולה להיות מכללה או אוניבסיטה שבה נקבעים לוחות זמנים, מטלות ומבחנים. לגבי שאלתך: אני לא מכיר אדם אחד שאין לו שאיפות ורצונות. אני כן מכיר אנשים שקברו את השאיפות והרצונות שלהם עמוק עמוק. בתהליך אימון טוב תוכל לחשוף את הרצונות והשאיפות שלך ולהפוך אותם ליעדים ומטרות לעשייה. עשייה שהיא מאתגרת ומהנה. רונן

bridges

New member
שמחתי לעזור...

שים לב שאנחנו לא מגדירים את עצמנו כמטפלים. טיפול זה אומר שיש באיזשהי לטפל אנחנו עוסקים ביצירת אתגרים בחיים (כמו מאמן ספורט). בקישורים של הפורום יש קישורים לאינדקסים של מאמנים אישיים. רונן

יודה ב

New member
בקבוק 1 היקר

אני מברך אותך על היוזמה שלך, לשתף בתחושות שלך על הפסיביות שבה אתה ניחן. שים לב, זו כבר סוג של נקיטת פעולה הנובעת מאי נחת ומהווה התחלה לשינוי. אני רוצה להפנות את תשומת הלב שלך לכך שלך כאדם יש את הפוטנציאל לעשות אתמה שאתה רוצה ויכול (בהגדרה). אם אתה לא עושה עם זה משהו זה אומר שיש לך התנהגות פסיבית. זוהי התנהגות. התנהגות זו תבנית שאנו מאמצים לחיינו והיא ניתנת לשינוי, אם רוצים. יש לך בחירה להיות פסיבי או אקטיבי. במה תבחר? יכול להיות שהיית בדיכאון ולכן היית פסיבי או שהיית פסיבי ולכן נכנסת לדיכאון. זה פחות משנה מעצם העובדה שאתה רוצה שינוי, וזה אפשרי. אימון אישי בשילוב טכניקות NLP יכולות לאפשר לך להגדיר את השינוי שאת הרוצה ולבצע אותו.

תמר ג ג

New member
שלום וברכה, כמה שאלות

אני קראתי כמה דברים אצלך, דבר ראשון אתה חושב שאתה פסיבי ודבר שני שאתה לא מתאמץ ושואף יותר מידי מכוון שאתה מקבל הכל מהוריך ולכן אתה מרגיש שהמאמץ איננו כה חשוב. מצד שני אני קוראת שאתה כן עושה אבל מרגיש שזה לא מספיק כדי לקדם אותך למטרותיך , למשל לומד שעתיים ביום. בקשר לזה אני מעוניינת לשאול: 1.האם אתה באמת יודע מה אתה אמור ללמוד למבחני ההסמכה? 2.מתי וכל כמה זמן מבחני ההסמכה מתרחשים? 3.מה אתה אוהב בלימודים אלו? 4. מה גרם לך להחליט שאתה תלמד טכנאות מחשבים? 5.מה מושך אותך ללמוד את הלימודים הספציפיים הללו? 6.מדוע לדעתך אתה לומד רק שעתיים ביום? 7. כמה שעות ביום היית מעוניין להקדיש ללמידה? בנוגע לכך שאתה מרגיש שאתה צריך כאפה כדי שתדחוף אותך למעשים, 1. מה לדעתך אתה צריך לעשות כדי ליצור לעצמך מצב בו תרגיש שאין לך ברירה ושאתה חייב לצאת לעבוד? מקווה שהשאלות הללו יניבו מחשבות אותן אשמח לקרוא.

Bakbook1

New member
תודה על ההתעניינות.

כן. 1.- יש לי את כל החומר במסודר במחשב. - סרטוני וידאו באנגלית. מ-א ועד ת'. זו לא בעיה. טכנית, זה ממש קל לסדר את זה. 2. לגבי זה אין לי מושג, לא בררתי. 3. מגיל צעיר מאוד (4), נמשכתי למחשבים ולמדתי לטפל בהרבה תקלות לבד. אני מאמין שאני יכול להיות טוב בזה ולהצליח בזה, כל מה שקשור לתחום הזה אני קולט מהר. 4. כנ"ל 6. אני עצלן. אני לא רוצה מספיק/ אוליי חוסר במסגרת איזה גורם שידחוף אותי ללמוד. אני חשבתי על לימוד בג'ון ברייס (מכללה למחשבים אבל יש לי כל מיני הסתייגויות מזה. אני חושב ללמוד את החומר הבסיסי לבד ואח"כ אוליי לקחת קורס שעוסק בחומר מתקדם יותר. 7. כמה שיותר. מהבוקר עד הערב אפילו, בשביל ללמוד את כל החומר ואח"כ להבחן ולקבל את ההסמכות שצריך. 1. אני לא חושב שמצב כזה יקרה. (לפחות לא בקרוב) זה מצב שבו אני אספק לעצמי את צרכיי הכלכליים באופן מלא ללא עזרה של הוריי או מצב שבו הכסף שנותר לי בחשבון ייגמר (כסף שאת חלקו ההורים נתנו לי וחלק ממנו חסכתי בזמן השירות הקרבי בצבא/מהמענק שחרור) ופשוט מאוד לא יהיה לי נעים לקחת כסף מההורים. אז אני אהיה מוכרח לצאת לעבוד.

תמר ג ג

New member
Bakbook1 שלום

לפי מה שאתה כותב יש לך משיכה לעניין ואתה גם מעיד על כך שאתה טוב בתחום. נראה לי שיהיה נכון עבורך אם תדע מתי המבחנים מתרחשים, כך יהיה לך תאריך יעד ברור ויהיה לך גורם שידחוף אותך ללמוד. יהיה לך זמן ספציפי בו תאלץ ללמוד את כל החומר הנדרש לבחינה. גם ללכת ללמוד במסגרת זה פתרון נהדר, כך תהיה לך סביבה לימודית תומכת המציבה יעדים ברורים של הספק למידה בזמן נתון. אתה יכול לתאר את תהליך ואת הרגלי הלמידה שלך? מה אתה עושה כשאתה לומד? אתה לוקח הפסקות/ לומד שעתיים מבלי לקום מהכיסא? לומד עם מוסיקה/ בלי מוסיקה וכדו'... אם נדע כיצד אתה לומד אולי נבין מדוע אתה לא לומד יותר שעות כפי שהיית מעוניין. כמו כן חשוב לדעת מה מסיח את דעתך, מה אתה אוהב לעשות בשאר היום. ובכלל מהו סדר היום שלך אולי כאן טמון הפתרון להצלחה בלימודך. תמר

Bakbook1

New member
אין לי סדר יום קבוע...

אין לי ממש סדר יום קבוע/מאורגן. בבוקר אני סתם על המחשב , מדבר עם אנשים במסנג'ר/ פייסבוק. מדי פעם מנגן. כך רוב היום מתנהל פחות או יותר. ובערבים אני הולך לעתים לבריכה או נפגש עם חברים. אם יוצא שאני מחליט ללמוד אז מדובר באיזו חצי שעה ולאחר מכן אני עוזב את זה פשוט אין לי כח / מתעצל לשבת וללמוד מעדיף לעשות דברים אחרים. מה שמקשה עליי הוא שהחומר לבחינה עצמה הוא באנגלית. אין ספרות טובה למחשבים בארץ בעברית, לצערי. במכללות דווקא יש חומר בעברית אין לי מושג מהו טיבו. אבל בכל מקרה זה נותן לי נסיון מסויים. בכל מקרה שפת הבחינה של המבחנים האלה היא אנגלית ולא עברית.

תמר ג ג

New member
לפי מה שאני מבינה

העניין שהחומר הוא באנגלית יוצר אצלך סוג של קושי. אם אני מבינה נכון אתה יושב חצי שעה מרוכזת וקורא עד שאתה מתעייף וכבר אין לך חשק להמשיך לקרוא. יכול להיות (המלצה שאתה יכול לנסות ולבדוק כיצד היא משפיעה על משך הלימוד שלך) שאם תחליט שאתה מעלה את משך הלימוד בהדרגה (כלומר היום עשרים דקות, מחר עשרים דקות, מחרותיים חצי שעה וכן הלאה) כשאתה לוקח הפסקות מבוקרות כל רבע שעה של חמש עשר דקות (לפי מה שנראה לך) תצליח ללמוד זמן רב יותר ויותר חומר. אולי כדאי לך לחשוב על עזרה חיצונית (כמו מורה פרטי) שאיתו תהיה חייב לשבת שעה או יותר וכן להכין את עצמך משיעור לשיעור. מה דעתך על הרעיון מההודעה הקודמת להרשם לבחינה? שאלה נוספת: מה מונע ממך ללכת ללמוד במכללה? תחשוב מה אתה מרוויח מעצם הלמידה בבית ומה תרוויח אם תלך ללמוד במכללה. תחשוב גם מה אתה מפסיד כשאתה לומד בבית.

אהלן Bakbook1

לא בכדי הומלץ לך על אימון אישי. לפי איך שתיארת את הדברים אתה הטייפ המושלם לאימון. יש לך מטרות, יש לך דרך אך אתה פשוט מתקשה לבצע אותה... אתה בעל מודעות עצמית גבוהה מאד והרשה לי לומר לך את דעתי האישית, אתה ממש לא פאסיבי לטעמי. אדם פאסיבי לא היה מבצע המון פעולות שהזכרת כאן. יש עניין בבירור אמיתי של רצונותייך, בתהליך אימון תצא למסע של בירור וגילוי בינך לבין עצמך. בהצלחה, ברוך.

תלתלית3

New member
רוצה בשינוי או לא ?!

ראשית כדי לעשות שינוי בחייך עליך באמת לרצות. כאשר אדם מרגיש שהוא תקוע בחייו זה הזמן לשינוי. מה גורם לך לרצות בשינוי ? מה יקרה אם לא תבצע את השינוי ? באיזה מקומות בחייך זה מפריע לך ? מה מונע ממך לצאת מאיזור הנוחות שלך ? איך היית מתאר את חייך העתידיים ? מה גורם לך להיות מאושר ? אילו ערכים חשובים לך ? מתוך איזו אמונה אתה מתנהל ? אתה מאמין שאם תרצה באמת תוכל להגיע רחוק ? מה גורם לך כרגע לא לרצות או לא לממש את עצמך ? ממה איזור הנוחות מגן עליך ? שאלות אלה תוכלנה לעזור לך. אשמח לעזור לך. אוהבת טליה ובהצלחה

Bakbook1

New member
לא ממש מצליח לענות על זה

ראשית כדי לעשות שינוי בחייך עליך באמת לרצות. כאשר אדם מרגיש שהוא תקוע בחייו זה הזמן לשינוי. מה גורם לך לרצות בשינוי ? שיעמום, חוסר עניין בחיים. מה יקרה אם לא תבצע את השינוי ? אמשיך להשתעמם.. חיי שגרה רגילים באיזה מקומות בחייך זה מפריע לך ? למשל: אין לי בת זוג. זה משהו שהייתי רוצה להתנסות. מה מונע ממך לצאת מאיזור הנוחות שלך ? רצון, תעוזה. איך היית מתאר את חייך העתידיים ? מה גורם לך להיות מאושר ? לעשות דברים שאני אוהב. אילו ערכים חשובים לך ? להיות אדם טוב. כרגע קשה לי /אני לא מצליח לענות על רוב השאלות. אני עדיין לא בדיוק יודע מאיזו סיבה/ איזו דרך אני מתנהל. לא יודע מה אני רוצה מעצמי בכלל.

תלתלית3

New member
אלו היו שאלות מכוונות

נראה כי עבודה עם מאמן/מנחה יכולה לעזור לך להבין מה אתה רוצה ולהוריד תובנות לחייך. כמו כן לחזקך במקומות החלשים. בהצלחה טליה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מטרה, ציפיות, תוכנית.

קראתי את השאלות והתשובות וכמה דברים צפו לי. הראשון - נשמע שהחלטת ללמוד משהו שמעניין אותך וקל לך, אבל לא ברור עד כמה הוא מדליק אותך. נדמה לי שעוד לא מצאת את הדבר שידליק אותך לעשות אותו. השני - אין לך הרגלי למידה ללמידה עצמית. יתכן ויש רקע של בעיות קשב וריכוז, אבל גם אם לא, למידה עצמית דורשת משמעת עצמית, סדר יום ברור, מטרות מתוכננות וברורות. יש אנשים שזקוקים לעזרה כדי לפתח יכולת כזו, ויש אנשים שכלל לא מתאים להם ללמוד לבד. שלישי - אתה במעגל של אכזבה מעצמך ודכדוך. אתה מצפה מעצמך משהוא שהוא כרגע לא ראלי - ללמוד לבד לבחינה. אתה מאוכזב שזה לא קורה, וזה גורם לך לא להאמין בעצמך ולהתכנס יותר. מה לעשות? 1. מטרה - האם אתה הולך למטרה שהכי נכונה לך? איך זה יהיה עבורך להיות טכנאי מחשבים? מלהיב? בסדר? סתמי? מה היה מלהיב אותך יותר? 2. ציפיות ראליות ותוכנית. אם זה לא הולך לך ללמוד לך ללמוד לבד, מצא קורס מתאים. אם אתה רוצה ללמוד לבד בכל זאת - הרשם לבחינה שתהיה לך מטרה מוגדרת. עשה תוכנית - חלק את החומר לפרקים ותכנון על לוח השנה מתי אתה לומד כל חלק. תכנן סדר יום לכל יום - ראלי שתוכל לעמוד בו. אם זה לא הולך - העזר במאמן כדי להכנס לתלם או מצא קורס בכל זאת. אין טעם להאשים את עצמך, זה באמת לא פשוט ללמוד לבד. עדיף להכיר בכך שזה קשה ולמצוא פתרונות.

CIsaac

New member
מעניין

קראתי את ההודעה שלך, קראתי את התגובות ואת השיח שניהלת. אני ממש תוהה: האם יכול להיות שפשוט מאוד. אין לך שאיפות או רצונות, ואתה פשוט לא מצפה או לא דורש משהו מהחיים? אתה יודע, המשכתי לחשוב עוד והגעתי למסקנה שאני רוצה לחלוק איתך, אשמח לקרא מה שאתה חושב על כך. השאלה ששאלת - ואח"כ גם אני שאלתי - היא שאלה שבעצם, רק אדם אחד יכול באמת להשיב עליה. יותר מכך, התשובה באמת אינה אחת - כי כל פעם שאתה שואל את השאלה יכולה להיות תשובה אחרת. מאד סקרן לקרא מה שתבחר לכתוב איציק

Bakbook1

New member
אין לי ממש תשובה לזה.

שאיפות כרגע אין לי ממש. אוליי משהו אחד. שהבעיה שיש לי, הרפואית. תתמזער עד לכדי מינימום. רצונות? - בת-זוג, תעסוקה קבועה. מצפה למשהו מהחיים? לא מצפה לכלום. דרישות? אין כרגע. כח רצון או משהו שיגרום לי לצאת מהתבנית הקבועה, ולעשות את כל הדברים האלה? כרגע אין במיוחד.

לבקבוק 1

חביבי. אני עוברת על תשובותך וכולן מאוד אנמיות -כאילו אתה מדבר בלי תחושה ז"א מהפה והחוצה בלי רגש ... ואני רוצה לשאול שאלה אחת -מה כן חשוב לך , מה כן יוציא אותך משלוותך אם הוא לא יקרה עבורך? בהצלחה

CIsaac

New member
וזה ממש מעניין

נשמע לי שמבחינתך די בסדר לך עם ההתפתחות של החיים כפי שתבוא, ואין לך כלל רצון להשפיע. וממש נשמע לי שאתה מרגיש טוב עם זה. עכשיו באה השאלה הגדולה. כשישבת לשתף אותנו במה שעובר עליך, בצורת החשיבה שלך, האם היו לך ציפיות כלשהן? האם עמדנו בציפיות שהיו לך? האם יש משהו שרצית / ציפית ולא עלה כאן? אנא שתף, זה מעניין. איציק

למעלה