לא מצליח לצאת מזה

RHCP2828

New member
לא מצליח לצאת מזה

שלום לכולם,

יצא לי לכתוב בפורום הזה כמה פעמים בעבר (בכינוי אחר), אני שמח לקבל חוות דעת של אנשים, למרות שלא תמיד אני מצליח ליישם, עצם העניין שאדם בלתי תלוי כותב את חוות דעתו, משחררת אותי במידה מה.

אני אשתדל לקצר, מקווה.

הייתי בזוגיות של 9 שנים (הכרנו בתקופת הצבא), מגורים משותפים (במשך שנתיים) ופרידה כחודשיים לפני החתונה. הסיבה לפרידה היא בעיקר עקב מצב כלכלי של משפחתי, אשר כללה פשיטת רגל של אביו והרצון שלי שלא לקיים חתונה כה יקרה כאשר לא אדע כיצד הצד שלי יממן אותה. זאת הסיבה העיקרית, מלבד זאת, כל השנה האחרונה הייתה קשה לי בעיקר (הגדרתי אותה כשנה הקשה בחיי, בסה"כ בדיוק סיימתי לימודים, התחלתי התמחות במקום מאוד תובעני והייתי חוזר בשעות מאוחרות, יש לי OCD והוא התגבר במהלך התקופה הזאת, ובכלל – תקופה נוראית עבורי) והיא השפיעה כמובן גם על החלק הזוגי. יחד עם זאת, על אף כל מה שציינתי, אני יודע שמעולם לא הפסקנו לאהוב. אהבנו מהרגע הראשון, ולמעשה, עם יד על הלב, מעולם לא הפסקתי לאהוב אותה.

שבועיים לאחר הפרידה בת זוגי לשעבר הכירה בחור, יצאה איתו חודש וקצת (טסו ביחד לח"ול), חזרה לארץ, ומיד לאחר מכן נפגשנו, והחלטנו לחזור. החזרה החזיקה בדיוק חודש, כאשר לאחר מכן היא רצתה זמן להיות לבד. יצאתי מהדירה ולמעשה מאז אנחנו בנפרד (חלפו כבר 7 חודשים).

לאחר זמן מה, התברר לי כי היא הכירה בחור מסויים, ואכן הרגשתי שהיא מתרחקת ממני, לא מדברת איתי ולא כותבת לי. הנחתי שזה נגמר, על אף שממש אהבתי אותה, לא יכולתי להלחם על מישהו שלא רוצה בי יותר. לאחר זמן מה, היא חזרה, התחילה לכתוב לי, להתקשר בשעות לא שעות (סופי שבוע, לילות) ולמעשה נוצר מצב שהיינו מדברים 4-5 פעמים בשבוע דרך האימייל, טלפון, וואטסאפ וכו'. קו פרשת המים היה בפסח, כאשר כל המשפחה שלה הייתה בחופשה משפחתית ביחד, ולפי מיטב הבנתי, אביה לחץ עליה שנחזור להיות ביחד. היא התקשרה אליי, מבוהלת, דרשה להיפגש איתי, אמרה לי שיש לה מישהו אבל היא אוהבת אותי ורק אותי, וכו', קבענו להיפגש. היא קיבלה רגליים קרות, שוב לא רצתה שנדבר, וכמה ימים לאחר מכן, היא התקשרה לפתע ורצתה להיפגש. נפגשנו, שכבנו, היא אמרה לי שהיא לא בסדר שהיא עושה את זה, שהיא מפתחת רגשות לאותו בחור וכו'. אמרתי לה שזה לפה או לפה, כי הזמן חולף, דברים משתנים ויווצר מצב שלא ניתן להחזיר את הגלגל אחורה. היא הייתה בשלה, אמרה ש"היא לא מתחברת לרגשות שלה". אין לי מושג מה המשפט הזה אומר, אבל שמעתי אותו אינספור פעמים.

כמה ימים לאחר מכן, שוב היא כתבה לי, שוב התחילה לדבר איתי, אני משתדל להיות לא נחמד, להתנתק, אבל עדיין מדובר כאן באהבה עצומה שלי כלפיה וקושי רב מבחינתי ואני מניח שגם מבחינתה. לאחר כחודש מאותו מפגש, הכרתי מישהי מאוד חמודה, אינטליגנטית שגם נראית נהדר. רציתי לתת לזה הזדמנות כי זאת הפעם הראשונה אחרי כ"כ הרבה זמן שחשבתי שמדובר במישהי שמבחינתי יש בה פוטנציאל שארצה להיכנס לזוגיות אמיתית. כאשר היא שמעה שיש לי מישהי ושאני יוצא איתה תקופה, זה די חירפן אותה, היא שוב התקשרה ללא הפסקה, שלחה הודעות ודרשה שניפגש. היא רצתה ערב אחרון איתי, מול הטלוויזיה, כמו פעם כזה.. אני מודה ששוב הייתי חלש, ולו מהסיבה שהרגש כלפיה פשוט לא חלף. היא באה אליי, ישבנו וראינו טלוויזיה ביחד, קנינו שייק, הייתה לנו שיחת עומק, התחבקנו במיטה ואז לאחר מכן הייתה לנו שיחה שבה כל אחד אמר את דבריו. אני חושב שזאת הפעם הראשונה שהיא הקשיבה לי עד הסוף ואולי אפילו הבינה, מדוע החתונה התבטלה. אני מודה שרציתי להסתיר את המצב הזה, פשוט חוסר נעימות כלפי כל העולם ואשתו שאבא שלך, אדם כ"כ חזק שבנה משהו לתפארת, פתאום קורס מבחינה כלכלית, וכמובן שהדבר משליך כלפי דברים אחרים. היא לא הייתה שם לצידי כשכל זה קרה (זה היה לאחר הפרידה), אך גם לכל אורך השנה לא הרגשתי שהיא שם לצידי, לא ממש הבינה את המשמעות הזאת (היא מגיעה מבית מבוסס למדי). לאחר אותה שיחה, אמרתי לה שזה הפעם באמת לכאן או לכאן, על אף שיש לה מישהו.. אני מוכן לעזוב הכל ולפתוח דף חדש איתה ולו רק בגלל שאני כל כך אוהב אותה והיא אוהבת אותי. היא הייתה כל כך מבולבלת, היא סיפרה לי שהיא טסה לחו"ל עוד מספר ימים לחודש עם אותו בחור ולאחר מכן היא עוברת לגור איתו.. היא עוד הספיקה לשאול אותי האם אני יכול לקחת חודש חופש מהעבודה כדי שנטייל ביחד (מניח שרק אני והיא).. דבר זה לא היה אפשרי מבחינתי (אי אפשר להגיד למקום העבודה שעוד שבוע אני בחופש חודש). אני חושב שזה היה הרגע הכי קשה בחיי עד כה, לשמוע את המשפט הזה עשה לי כ"כ רע, כאילו סכין פילחה אותי. לא ידעתי איך להתמודד עם כל זה, אני עדיין לא יודע איך להתמודד עם כל זה. עכשיו היא נמצאת בחו"ל, מעלה תמונות (שלה לבד, לא עם מישהו) ואני יושב פה בארץ, מבולבל מאי פעם, כועס מאי פעם, מאוכזב מאי פעם, אבל עדיין אותה אוהב.

לא יודע מה לעשות.
 

nirity1

New member
לחתוך

להתנתק לגמרי. למחוק אותה מפייסבוק ( למה אתה צריך לראות אותה מעלה תמונות שלה עם משהו אחר ). כמו כל ניתוח זה יכאב אבל לאחר מכן הדברים ישתפרו
אני לא יודעת מה הבעיה של הבחורה הזו ולמה היא משחקת ברגשות שלך אבל היא ממש רעל.
 

מריוס זכריה

Member
מנהל
יותר מדי בלבלה

הבחורה בהחלט לא סגורה על עצמה, לא כתוצאה ממצב חולף, אלא כסגנון. כמות הזיגזגים שאתה תיארת פה בתקופה של שנה בערך היא דו ספרתית. היכולת שלה לג'נגל אותך ועוד בחורים אחרים יחד מרשימה ביותר.

אני מצטרף להמלצה לחתוך.

התוספת שלי היא שכדאי לעבד את הבלגן הזה עם קצת טיפול/ייעוץ, כי החשש הוא שתסחוב זנב רגשי בלתי פתור שידפוק לך כל קשר חדש שתנסה ליצור.
 

סטנגה Joe

New member
כנראה

שאתה מאוהב במשהו שלא ממש קיים.
הרי רוב הזמן לא הסתדרתם.
עם כל הכאב, תחתוך - לגמרי - ותמשיך הלאה.
זה יהיה קשה מנשוא בהתחלה אבל אחר כך יסתדר.
 

Aski7

New member
מה שכואב

זה לא האהבה אלא החשק למשהו בלתי אפשרי.
והיא בלתי אפשרית.
אני אומרת תכיר כמה חמודות אינטליגנטיות ותן להן צ׳אנס להשכיח אותה
יום יבוא ותהיה אסיר תודה
 

אייבורי

New member
לגדל ביצים

בכל הסיפור, אתה סוג של קורבן
שמחכה שהבחורה תבוא תחזור
ואני אומר
אתה לא הוט, באה הולכת מתי רוצה חותכת.

תגדל ביצים ותנתק אותה מחייך.
 

RHCP2828

New member
הנה מייל שקיבלתי ממנה

זהו מייל שנכתב כתגובה למייל שלי. אני לא מסוגל לאבד אותה, פשוט לא מסוגל. מה דעתכם על המייל? אומנם כשקוראים אותו אפשר לקבל תחושה של אדם מאוד בטוח בעצמו, אבל מנגד היא נמצאת כעת בחו"ל, חווה חוויות וכשהיא תחזור לארץ, היא "תחזור" לעצמה - לא לדעת מה לעשות, לכתוב מיילים חסרי תכלית, שיחות חסרות תכלית והודעות חסרות תכלית. ובכל זאת, נראה כאילו הושקעה הרבה מחשבה במייל הזה, שהשאיר אותי עוד יותר מבולבל. לשיפוטכם אודה.


תודה על המייל הכנה שלך. הבנתי ששנינו רואים את התמונה אחרת לגמרי. הבנתי גם כמה אנחנו קשורים זה לזו.
החיבור הזה, שאתה מתאר אותו אלי, קיים גם אצלי. אתה מאז ומתמיד היית סלע איתן שלי. ואני עדיין מתה מפחד מהמחשבה, שלא אוכל לפנות אליך כשאצטרך(נכתב עם דמעות בעיניים).

אני יודעת שאתה לא מבין אותי, אני בכלל לא אמיצה או חזקה כמו שאתה חושב. ובנקודה זו חשוב לי שתבין, לא המשכתי הלאה כדי להוכיח לסביבה שאני יכולה למצוא מישהו אחר או כדי להוכיח לעצמי. קרה הדבר, והרי הבדידות כל כך מפחידה אותי, כן זה כנראה סוג של בריחה ומצד שני אני כל הזמן מתאבלת על האבדן של הקשר שלנו.

כתבת לי במייל הקודם שלא אלו החיים שרציתי לעצמי, לא אלו החיים שרצינו לבנות יחד..וחשבתי על זה, באמת זה לא מה שרציתי ותכננתי, תמיד רציתי אותנו, תמיד רציתי להתחתן איתך. כל פעם, שאבא הציע שליחות אחרת בעולם, לא יכולתי לשאת את המחשבה שאעזוב אותך. החיים שתכננו יחד התנפצו לי, יחד עם הקושי שלך להתמודד איתי ועם המציאות החדשה שנפלה עלינו.

הפסיכולוגית שאלה אותי אז למה בעצם לא לחזור אליך? אמרתי לה, איך אני יכולה להיות עם מישהו שמסוגל ככה ללכת, שכן היה חרא וכן, עברו דברים רעים אבל אם היינו באמת זוג עם זוגיות טובה ובריאה, איך לא הצלחנו להתמודד עם המשבר הזה יחד? איך אני יכולה לדעת שבהמשך החיים, שיהיו משברים גדולים יותר, אתה לא תקום ותלך להפסקה או תחליט שזה כבר לא מתאים לך.

אתה אומר שאף פעם לא נפרדנו באמת, אני חוויתי את זה אחרת מימך. תמיד היה קיים בי חשש שתיפרד ממני. אתה תמיד לקחת את ההחלטה לסיים את זה או להיפרד לתקופה. כנראה בגלל זה, אתה לא זוכר את הפגיעה הקשה שחוויתי. אומנם עברו שנים מאז שנפרדנו אך הכאב הזה כל כך נחקק בי, שהבטחתי לעצמי שאני לא אחווה אותו יותר.
השוק של הפרידה הנוכחית אטם אותי מהכאב הנורא הזה. ברחתי מלהתמודד איתו לבד אחד על אחד, במציאות חדשה, כשאתה לא שם לצידי. ואתה פתאום נכנסת לביצה שלא הכרת או לא חשבת שיכולה באמת לקרות.

החיים כל הזמן משתנים וגם אנחנו, אני ואתה משתנים עם הזמן. הכרנו שהיינו מאוד צעירים(ויפים) מלאי הורמונים ותמימות..עברנו מלא יחד, לא וויתרנו אחד על השניה לאורך שנים. גם שכולם אמרו מסביב כמה זמן אתם יוצאים, אפילו לא גרים יחד, כן, כל הזמן הסביבה נתנה את אותותיה.

שפינוזה אומר שהכל זה דיכוטומי, דברים קורים כי הם אמורים לקרות. אני ואתה כנראה לא אמורים להיות עכשיו יחד. לא באמת יכולנו להתחתן במצב שהיינו בו. אני מבינה את זה מעולה ואפילו מודה לך על האומץ. אתה כותב שיומיים לפני הפרידה היינו הכי מאושרים יחד. אתה כותב שזה לא משהו שהתבשל במשך שנה. אני חושבת שזה היה ענן כזה, שכל הזמן ריחף מעלינו (בשנה האחרונה). מדי פעם, הוא היה בדיוק מעל הדירה שלנו. וכל לילה כזה, העלה את השאלה- האם טוב לנו יחד? וכל בוקר, רצינו לשכוח ולאהוב מחדש. לא היה לנו טוב, הרבה זמן לא נהנינו מהביחד שלנו.
יומיים לפני הפרידה, הרגשנו חרא. יש לי התכתבות שלמה שמראה בדיוק כמה זאת הייתה פצצה מתקתקת. חודש לפני הפרידה, כל הזמן בחנתי זוגיות של אנשים אחרים, רציתי להבין אם ככה אמורים להרגיש לפני חתונה?
הייתי אומללה, אתה היית אומלל..לא יכולנו לפתוח את הדברים באמת ולדבר..פשוט לדבר. הכל היה בmood של החלטות, לא טוב- נפרדים. נפרדים- מבטלים חתונה. מעבר דירה, התחלה חדשה וכו'...

הזמן עובר, כבר כמעט שנה מאז שנפרדנו, שנינו מנסים להתמודד עם הדבר הזה. כל אחד מתמודד בדרכו, כל אחד מאיתנו מתקשה להאמין שזה באמת נגמר. אתה חושב שלי לא רצות מחשבות על חזרה אליך ואלינו? לפעמיים כל כך בא לי שנחזור ונתחתן ונחזיר את כל החלומות שלנו. אבל מה שקרה לנו גדול מהתמימות שאבדה לנו. אני כבר לא תמימה, אני אמנם מנסה להמשיך הלאה אבל כל הזמן עם רגל אחת בחוץ. כל הזמן בספקות..לא חשבתי שאצטרך למצוא בן זוג לחיים בגיל 29, מאוד מאוד הערכתי את מה שהיה לנו. כאב לי שכתבת שאתה מחפש בת זוג שהיא חמודה ונחמדה ואוהבת גם כשרע. כי אני הייתי שם כשהיה מאוד רע ואני רציתי להלחם עלינו. אני ידעתי לאהוב אותך ללא תנאים, סבלתי מלא בשנה הזאת. אתה שוכח כמה חששתי לך וכמה לא ידעתי איך לעזור לך. תחשוב איזה תסכול זה גרם לי, כל לילה להרגיש שאני מזיקה לבן זוג שלי. כל לילה לאכל את עצמי שהבן זוג שלי שאני כל כך אוהבת, הולך ונעלם ומספר לי שלא אכל כל היום..איך בכלל התמודדנו עם זה לבד? כן, טעינו בדרך..קורה, זה קורה אבל לא ידענו לעצור את זה בזמן.

כל הדברים האלו יצרו אצלי חרדה מהקשר שלנו. זה יצר אצלי דימוי בראש של איזה טפיל שיכול להתרבות ולהרוס הכל. שאני ואתה כבר לא יכולים לעשות טוב אחד לשני, אלא רק רע. בפרידה הבנתי גם שהמון דברים הפריעו לי בקשר ונורא פחדתי מאיך נתמודד אתם כש"נחייה כמו גדולים", כמו חוסר הסדר בחשבונות שקיבלנו, מהדחיינות של שנינו, בזבזנות של שנינו, ההרגלים השונים של שנינו. לא באמת ידעתי איך נתמודד עם קשים גדולים יותר יחד, כמו בית וילדים. כל הזמן רבנו על שטויות ומה היה קורה עוד כמה שנים כשבאמת יש בעיות של מבוגרים??..בפרידה הבנתי שפחדתי שתמיד אני אצטרך להיות האחראית ולדאוג מבחינה כספית. עניין הכסף תמיד היה בינינו, בעיקר כי לא היה וגם כי אני יצאתי דפוקה מהבית שלי. אבל לא היה אכפת לי, אהבתי אותך יותר מהכל.

לא באמת מצליחה להסביר מה קרה פה באמת..וכן, אין יום שעובר מבלי שאחשוב עלינו. וגם אני מצד אחד ממשיכה הלאה כי החיים חזקים מהכול ומצד שני חייה עם געגוע אלינו ולתמימות שאבדה.

X לנצח.
 

nirity1

New member
ובתרגום חופשי

קילקלת את זה כשעזבת אותה כפי שעזבת.
לא נראה לי שהיא באמת רוצה לחזור. היא סתם מתרפקת על העבר
 

אייבורי

New member
דבר הדודה

[אחרי עיון חשוב בדבריה אמרה הדודה שאתה צריך לענות באופן הבא]

שבמצב אריסטוטיאלי לכל דבר יש שאיפה
ולזין שלך יש שאיפה לזיין אותה.
 
כתבת שנפרדתם

מאחר וביטלת את החתונה בשל המצב הכלכלי של אביך.
ואז כתבת שהיא בכלל לא ידעה למה החתונה בוטלה והיא לא היתה שם כשהוא נפל כלכלית כי הפרידה היתה לפני.
אני לא יודעת מה נכון, אבל להזרק רגע לפני החופה בלי לדעת למה זה בהחלט לא דבר קל. וכמו אצלך גם אצלה יש סוג של בלבול אם אפשר לסמוך עליך או לא.

דבר נוסף, סחטיין על הבחורה שהיא פוגשת כל פעם בחור,נוסעת לחודש לחו"ל (אין לה עבודה, לימודים, חיים?) זו כבר פעם שניה? שלישית שזה קורה... לא מפריע לך?

בשורה התחתונה,התחושה שלי שהיא קבלה הצעת נישואים ובחור רציני, זה התפרק אבל המשפחה שלה עדין סומכת עליך שאתה רציני ושם בשבילה והיא מפחדת שהיא לא תקבל הצעת נישואים נוספת.
חוץ מזה, אחרי ככ הרבה שנים יש הרגלים וכמובן רגשות.
אבל ... היא לגמרי לא שם.
והיא משגעת לך את השכל, ואתה כמו יויו חוזר כל פעם שהיא שורקת ונעלב כל פעם שהיא הולכת.
למה אתה צריך את זה? קבלת החלטה להיפרד, לה יש כל מני גברים אחרים בחייה, תמחק וזהו. אל תענה לסמסים, אל תענה לשיחות (יש טלפונים שאפשר לחסום בהם מספרים) אל תציץ לה בפייסבוק, פשוט תמשיך הלאה.
וזה גם לא פייר לבחורה החדשה שלך.
 
עוד לא קראתי את המייל הארוך שלה

אבל הניחוש שלי הוא שהיא כותבת שם שאתה כלב בן כלב.
וזה גם מה שאני קוראת ממך. אני המומה מהתגובות שקיבלת כאן, בסגנון "היא לא יציבה" ו"תחתוך", כאילו היא האשמה.
פאקינג זרקת אותה חודשיים לפני חתונה, אחרי קשר של 9 שנים. העובדה שאתה בכלל מעז להראות את פרצופך בחיים שלה היא נשגבת מבינתי. ועוד זרקת אותה בתירוץ הכי אידיוטי ששמעתי מימיי. כשאין כסף למסיבה גדולה אז דוחים את המסיבה, לא נפרדים. אחרי 9 שנים ביחד, היא אפילו לא הייתה שווה שתסביר לה את הסיבה האמיתית לפרידה? בחיי, אני לא יודעת איך אתה חי עם עצמך. כנראה שעברת איזו עקירת מצפון ולב בילדותך, אין הסבר אחר לעובדה שאתה נרדם בלילה.
אתה מספר שהייתה לך שנה קשה. היא הייתה לצדך כל השנה הזאת, אכלה בשקיקה את כל החרא שלך, תמכה בך, בעוד שאין לי ספק שאתה לא ראית אותה ממטר. ואחרי כל זה אתה גומל לה תודה בפרידה חודשיים לפני חופה. איש מקסים.
אני מאחלת לך שייכרתו כל גפיך.
 
למעלה