לא מצליח ליבא System.blabla

• פותח הנושא hck
  • פורסם בתאריך

hck

New member
לא מצליח ליבא System.blabla

היי. אני מתכנת מתחיל בVB.NET, וכאשר אני מנסה ליבא ספריות שנמצאות תחת System אני לא מצליח, וזה מראה כאילו הן לא קיימות. לדוגמא: System.Drawing - לא קיים. כלומר אחרי שאני שם את הנקודה אחרי ה-System, בתפריט שנפתח לא מופיע Drawing. כנ"ל גם לגבי System.Windows.Forms מה יכולה להיות הבעיה?

gilad g

New member
הוספת reference?

לחיצה ימנית על הפרויקט -> Add Reference, ואז לבחור ב-assembly המתאים - system.windows.forms.dll, system.drawing.dll, וכו'.

dc24

New member
מה ההבדל בעצם בין

הוספת reference לבין שימוש ב-Imports ? האם IMPORTS זה אינו תחליף ל-reference ?

gilad g

New member
לא.

reference אומר שניתן להשתמש במחלקות באסמבלי אחר. לדוגמא, אם יש לנו מחלקה ששמה Button ב-System.Windows.Forms.dll (שים לב - זהו שמו של האסמבלי, לא namespace), אז כדי להשתמש בה צריך לבצע reference לאסמבלי הזה. השימוש במחלקה לאחר מכן היא רק עניין של ידיעה באיזה Namespace היא נמצאת (בלי קשר ל-imports!):
private System.Windows.Forms.Button myButton = new System.Windows.Forms.Button();​
בדוגמא הזאת, המחלקה Button נמצאת ב-Namespace ששמו System.Windows.Forms. אז מה זה imports (אני אוהב לקרוא לו using
)
ובכן, זהו רק קיצור, כך שבמקום שנצטרך לכתוב בקוד שלנו "System.Windows.Forms.Button" נוכל לכתוב רק Button:
using System.Windows.Forms; Button myButton = new myButton();​
using/imports איננו מהווה את ה"אישור" להשתמש במחלקה, זהו התפקיד של ה-reference. בעצם, using/imports הוא רק קיצור נוח.

למעלה