לא מצליח לומר לא!!!

• פותח הנושא nivos
  • פורסם בתאריך

nivos

New member
לא מצליח לומר לא!!!

יש לי בעיה. קשה לי לומר לא!!. לא יודע אם אני טוב מדי. מה שבטוח הוא , שחוסר היכולת שלי לומר לעיתים, לא!!! גורם לי לבעייה בחיי הזוגיות שלי ואני אסביר. יש לי אשה נפלאה ותינוקת חמודה ואני מאוד אוהב אותם(בטח- אלא מה?). לעיתים נוצרות אצלי מחוייבויות לעבודה, חברים, עזרה לחברים ותמיד תמיד אני מוכן ראשון ,אם בלסייע או להקשיב או לתרום מזמני. נוצר מצב שבו הפכתי להיות מעין "גורו" של החבר'ה. המסייע, הפסיכולוג. ממש הכותל המערבי וקשה לי מאוד לומר "לא יכול". גם כשמתקשרים אלי ומבקשים ממני להצטרף לבילוי, טיול או משחק טניס קשה קשה קשה לי לומר - "לא יכול", "לא מתאים" או "לא עכשיו". וכמובן!! זה בא על חשבון משהו, והמשהו הזה או הזו היא אשתי והילדה. אני עובד קשה ובמשמרות כולל משמרות לילה ולפעמים אני מאבד זמן חשוב ויקר עם המשפחה. הנושא עלה בינינו המון פעמים ותמיד הבטחתי להשתפר. זה עובד זמן מה אך חוזר. נוצר מצב שרק אני קיים בשביל החבר'ה ואין לי כוח לרצות תמיד את האחרים במקום לרצות את המשפחה. הגענו למצב שממש מסכן את חיי הנישואין שלנו ונראה לי שחבל כי באמת אין בעיות נוספות ונראה לי שהבעיה הנוכחית לא מאוד מסובכת. אני חייב לציין שאין מדובר בבעיה שנובעת כתוצאה מ"אנוכיות". אשמח לשמוע את תגובתכם למצב זה מתוך נסיון אישי או סתם עצה. תודה

לא כדאי לך לוותר על חיבוק אחד

אתה צריך לדעת לשים גבולות, בין העבודה והחברים לבין הבית היקר שלך. לא כדאי לך לוותר על חיבוק אחד קטן ומחיוך מתוק מאשתך והילדה שמחכים לך בבית. אני מבינה שאתה קשור מאוד לעבודה ולחברים, ובשביל זה יש לך שעות עבודה מוגדרות, שבתוכם תשתדל לעזור כפי יכולתך. אני מבינה את אישתך, שרוצה אותך כבעל, כחבר ולא רק כמפרנס.

adam33

New member
הית רוצה...

שלום עושים קודם כל בבית יש אדם שהוא מאוד בעל לב רחב ולכולם הוא עוזר אבל כשמגיע הביתה הוא הקמצן הכי גדול לא לחינם אמרו חכמים שכשילד גדל אומרים לו שיגדל לתורה חופה ומעשים טובים למה אומרים מעשים טובים אחרי שהוא יגדל לתורה ואחרי שיהיה בחופה? לומר לך שמעשים טובים זה משהו שרק אשתך יכולה לדעת עליך מהבית אדם יכול להיות כלפי חוץ ובעבודה הכי מנומס אבל כשאישתו מבקשת שילך לסופר בזמן שהוא צופה במשחק וזה קשה לו והילד בוכה לה בידיים , אז אם הוא למרות כל קם והולך לקנות את מה שבקשה זה מעשים טובים זה גמילות חסדים היא אז תוכל לומר עליך מי אתה ולא מה שאתה או החברים שלך אומרים עליך רק היא רואה את הפנימיות שבך ולכן תבחר לך לא תוכל לרקוד על שתי חתונות או המשפחה או קודם המשפחה או דברים אחרים ואני יודע שאתה מסוגל לתת למען הבית מכיון שאתה מודע לבעייה וזה כבר טוב.. בהצלחה

ניקולי

New member
למדתי בחיים

שאין זה כלל רע להיות נחמד, וחבר טוב החיים לימדוני שהטוב מידי הופך להיות הרע שבחבורה, וזה אומר שכמה שתהיה טוב כמה שתעזור לחברים, הם אף פעם לא יעריכו אותך, וברגע שתגיד לא, הם אף יסלדו ממך.. ככה זה בחיים, כל אחד חושב על התחת שלו (סליחה על הביטוי) עוד למדתי שאין כמו המשפחה שלי, הבעל שלי, והילדים שלי. אתה יכול לעזור לחברים, אתה גם יכול בהחלט להיות אוזן קשבת להם. אבל תעשה הפרדה הפרדה גדולה בין החברים לבין האישה והילדה. כמו שהבנתי אתה עובד בעבודה של משמרות (מי כמוני יודעת) עד כמה אתה חסר לה בתור בעל.. חבל אתה מפספס את הרגעים היפים של החיים (בחיק המשפחה) ושוב חברים תשאיר לסוף תמיד לסוף

seeyou

New member
סדר עדיפויות בחיים!../images/Emo11.gif

אחד הבעיות הנפוצות אצל בני אדם היא קביעת סדר עדיפויות ברגע שמקימים משפחה זה אמור לעבור למקום ראשון...אבל מאחר ויש לנו מגרעה שניה-"אני חשוב" בעיניים של אחרים...! כאשר גבר-מרגיש "לחוץ או לא מוערך מספיק בבית אז הוא בורח לאותו מקום שההרגשה שלו משתפרת! Learn from other people's mistakes, life isn't long enough to make them all yourself.

כמו סי יו, ככה אני חושבת!

אתה חייב לסדר לך את העדיפויות בחיים! אתה מספיק גדול ובוגר כדי לדעת להגיד "לא"! (תינוק יודע להגיד "לא" עוד לפני שהוא יודע להגיד "כן"..) לא כייף שבתור אב טרי ובכלל, בן זוג, לא לראות את משפחתך, אז תחשוב מה אישתך חושבת כל פעם שיש לך זמן פנוי ואתה מקדיש לאחרים-גם אם הם חברים מאוד קרובים שלך..עדיין היא אמורה להיות ראשונה..(או לסרוגין-הן). אז תחשוב על זה, מה עדיף לך קודם..מה עדיף לך לאבד.. איזו מערכת יחסים עדיפה לך..(שאלות רטוריות), אבל שוב, הכל תלוי בסדר עדיפויות..ותאמין לי שלא כייף להיות מהצד השני.. שלבן זוג "לא נעים להגיד לא"..

למעלה