לא מצליח להתעורר

לא מצליח להתעורר

שלום. יש לי בעיה שמאוד מפריעה לי. אני פשוט לא מצליח להתעורר באופן עצמאי. לא משנה כמה שעונים מעוררים ועוצמתם יהיו בסיפור, אני פשוט ממשיך לישון בכיף. רק בן-אדם יכול להעיר אותי. העניין הזה התלווה אלי תמיד, מהילדות ועד הצבא (הווה). חשוב לומר שאני ישן מצויין, בלי נדודי שינה בכלל, נרדם בלי בעיה, בלי חרדות ובלי מתחים. פשוט ישן בלי דאגות. כאילו אין שום דבר שמחכה לי כשאתעורר. וזאת הבעיה... שיש דברים שמחכים לי. עוד פרט קטן - אני אוהב להרדם עם רעש... טלוויזיה דלוקה, מוזיקה וכך לשעון כמעט אין משמעות. (אולי זה משהו שאצטרך לוותר עליו?) העניין לדעתי הוא שאני מתעורר אך אין לי מספיק חוזק להשאר ער ואני נרדם בשנית. אני לא יודע אם תוכלו לעזור לי בעניין, אך אשמח לשמוע מכולכם, בייחוד מאנשים שסובלים מבעיה דומה לשלי. בנוסף, אם מישהו יוכל להפנות אותי למאמרים בנושא, אודה לו מאוד. שבוע טוב לכולם!

דנטל

New member
גם קשיי התעוררות הם נדודי שינה

רק שאתה כן מתעורר כשבן אדם מעיר אותך, אז לו'דעת. הרבה פעמים אומרים על קשיי התעוררות שצריך משהו שיתן מוטיבציה לצאת מהמיטה, למצוא משהו שאתה כל כך אוהב שתרצה לקום בשבילו.

פשוט מאוד

גם אצלי ככה ,השעון המעורר , כאילו לא צילצל .. אז זה פשוט מאוד אני שם בו 3 שעונים מעוררים (בפלא') בהפרש של 5-10 דקות .. בנוסף לזה , אני שם אותו נניח על השולחן , שזה מטר מהמיטה ,אז צריך לקום ולכבות.. אין מצב שזה לא יעיר אותך אם יש לי מבחן או משהו קריטי, אז אני משאיר את המחשב דולק , ושם במחשב שעון מעורר ,איזה קובץ MP3 קצבי.. יש לי איזה שיר חזק , רמיקס של שיר בשם Hillary duff- wake up, הבאס שם נורא חזק, כל הבית רועד .. אין מצב שלא תקום. הבעיה פה , זה לא להעיר אחרים

shaiush4

New member
אין לי מושג...

א. יכול להיות שזו בעיה רפואית. ב. יכול להיות שזו באמת הבעיה של איך שאתה נרדם. כעיקרון, לא מומלץ להרדם עם טלויזיה או מוסיקה. תנסה כמה ימים להרדם בלי שום דבר דולק מסביבך, ותראה אם אחרי זה עדין אתה לא מתעורר מהשעון. חשוב מאוד: אל תוותר אחרי יום אחד. זה ברור שביום הראשון יהיה לך קשה להרדם, אבל תנסה את זה לאורך זמן ורק אז תראה.

למעלה