לא מצליח להפרד

S2eve

New member
לא מצליח להפרד

שלום חברים. אני חדש פה, מקווה שהגעתי למקום הנכון בזמן האחרון נראה לי שאני וחברה שלי לא מתאימים אחד לשני. הבעיה היא שכאשר העינין מגיע לפרידה, היא מאיימת שתאבד. היא לוקחת סכין, יוצאת מהבית ואומרת לי שזאת הפעם באחרונה שאני רואה אותה, או משהו בסגנון הזה. כשזה קורה אני מרגיש ממש רחמים אליה, בסוף אני מצליח להרגיע אותה ואנחנו משלימים. מה עושים במצבים כאלה?

אין מה לעשות

תצטרך כנראה להציע לה נישואים, להתחתן, לקחת משכנתא ולקנות דירת 4.5 חדרים במודיעין, לעשות 3 ילדים ולבלות איתה את שארית חייך... לא נורא, אני רואה שאתה כבר בן 21 אז נשארו לפי הסטטיסטיקה רק עוד 53 שנים כאלה.

czar

New member
ואם

זה האיומים האלו נראים לך מוחשיים, תשיג לה עזרה, אם היא סתם מפטפטת לדעתך, אל תכנע לסחיטה הרגשית שהיא מפעילה עליך..

אלה שור

New member
מסכימה לגמרי

עם כל מה שכתבו לפני. זה טריק מלוכלך לאיים בהתאבדות, מה גם שאין לך מושג בזמן אמת אם היא באמת תעשה את זה. אולי כדאי לדבר איתה כשהיא שקטה, בלי להתלהם ולהסביר לה את האמת. גם לה, דרך אגב, עדיף להיות עם מישהו שממש רוצה אותה ולא נשאר רק מרחמים.אם לא יעזור, אולי תערב איזו חברה טובה שלה, או מישהו מהמשפחה שלה. בכל מקרה, אתה כבר לא איתה, גם אם פיזית אתה כן.

משפטי1

New member
חשוב גם שלא תריב אתה עם עצמך

ברור שאפשר לייעץ לה וללוות גם מהצד ולהשקיף כידיד דואג זה יעבור לה. תתדליק וינקר ותעקוף

רפסודיה

New member
אתה רוצה להפרד ממנה?

אם אתה רוצה להפרד תפרד. עם כל נקיפות המצפון והרחמים שמתעוררים בך בעקבות האיומים שלה. נכון שהפרידה תכאיב לה בטווח הקצר אבל בטווח הארוך יכאיב וירעיל מאוד את הקשר בין שניכם אם תשאר איתה רק כי היא מאיימת להתאבד כשאתה מדבר על רצונך בפרידה. אתה החבר שלה, שרוצה להפרד ממנה, ולא המטפל שלה, כך שתהיה חד משמעי עם רצונך גם אם היא תכנס לדכאון או אף תנסה לפגוע בעצמה בתגובה לפרידה שלכם. אם תתישר לפי הרצון שלה אתה פוגע בעצמך. תפנה אותה לקבל עזרה מאיש מקצוע. תבהיר לה שהיא זקוקה לעזרה, ולא ממך, כך שרצוי שבנוסף לטיפול שהיא תערב את האנשים הקרובים אליה בקושי שלה להפרד כדי שתקבל תמיכה מהקרובים אליה שתעזור לה להתמודד עם זה.

המקום הנכון

לא יודעת אם הגעת למקום הנכון או לא, אבל נראה שאתה בהחלט לא במקום הנכון בשבילך ובשבילה. אתה לוקח אחריות על מה שקורה לה שניה אחרי שאתה נפרד ממנה ויוצר מצב שהיא מנצלת. היא יוצרת משבר - אתה מגיב. זה לא בריא לה!! זה בטח לא בריא לך. הכי טוב בשבילה זה להשלים עם הרצון שלך לסיים את הקשר. הרחמים שאתה מפעיל מאריכים את תקופת הפרידה מהקשר. נ.ב. אם אתה מאמין שיש פה סיכון אמיתי לחייה - עליך לדווח בהקדם.

S2eve

New member
זה לא סתם איומים

תודה לכל המגיבים :) אני לא יכול פשוט לקום וללכת, זה ממש לא סתם איומים.בסוף השבוע זה קרה שוב! ממש אחרי שכתבתי פה. הכל היה בסדר, בילינו חזרנו הבית ותוך כדי שיחה היא שאלה אותי אם אני רואה פורנו ומתי לאחרונה, אז בתום לב עניתי שלפעמים ולפני כשבועיים. היא ממש התחרפנה מזה והשוותה את זה לבגידה. כדי לא לדרדר את המצב, לא רבתי אתה, הלכתי והתיישבתי מול המחשב... פתאום אני מסתובב ורואה אותה בכניסה של הדלת מסתכלת עלי במבט זועם מהופנט. שאלתי אותה מה ישלה והיא ברחה מהבית. כשתפסתי אותה מצאתי אצלה את סכין בגרב. חזרנו הביתה, ניסיתי להסביר לה שהיא זקוקה לעזרה וכול זה... היא לקחה את הסכין והפעם הצמידה לבטן ואמרה לי לצאת מהבית... היא הייתה יותר רצינית מתמיד כמובן שלא יצאתי, שלפתי לה את הסכין מהיד תוך כדי נחתכתי בעצמי, אבל לא נורא. בסוף הצלחתי להרגיע אותה ולמחרת היא התנהגה כאילו שוב דבר לא קרה. אני אוהב אותה, אבל כמה אפשר לסבול את זה? הבחורה הזאת זקוקה לעזרה

אייבורי

New member
ושלא ירעיש בין 2-4

וכל שישי הוא חייב לנקות את הבית לבשל לעשות פאנלים שחי מפשעה וגבות אחרת היא לוקחת סכין ושורפת את המועדון!

אם אתה אוהב אותה

זה או ש.. או ש.. משה או שאתה קם ועוזב (נס על נפשך) או שאתה קם ועוזר. אם השני - תשיג לה עזרה מקצועית, כי לבד אתה לא תצליח. נשמע שיש כאן עסק עם אישיות גבולית...

chenby

New member
אני חושבת

שאתה צריך להתקשר להורים שלה, להסביר להם את המצב לבקש מהם לבוא. או -אז להפרד ממנה לשלום וללכת. שהם יעזרו לה לקחת אחריות לטמטום שלה.

S2eve

New member
Too Good to Leave, Too Bad to Stay

היא שוב המשיכה עם האיומים שלה, יצא החוצה "אתה לא תראה אותי יותר" וכל הדברים האלה... אתמול הרגשתי שנשבר לי לרוץ אחריה והלכתי לישון. היום דברתי אתה בטלפון והסברתי לה שאני לא יכול ככה ואני רוצה להיפרד, היא איחלה לי לי בהצלחה וככה סיימנו את השיחה. מקווה שזה הסתיים בשלום. אתמול הסתכלתי על כל המצב, בחנתי את החיים שלי והבנתי שהיחסים האלה מדרדרים אותי, אחרי כל מריבה יש לי סטרס נפשי ופיזי. אני רק בן 22, אין לנו ילדים, לא התחתנו... לא מתאים אז חבל על הזמן צריך להיפרד וזהו. מצאתי מאמר נחמד בגוגל http://www.stevepavlina.com/blog/2005/08/how-to-decide-when-to-end-a-long-term-relationship לפי המאמר: Too Good to Leave, Too Bad to Stay אם יש מצב כזה... אז פשוט עוזבים או שנשארים אומללים.

למעלה