לא מצליחה

sidharta

New member
עצה ../images/Emo24.gif

אני בהחלט לא מתיימרת להיות מומחית במדיטציה, אבל... אני חושבת שהגישה של דמיון מודרך היא מוטעית...משום שהיא אמנם תרגיע אותך אבל לא תגיעי אתה לשום דבר מעבר לרוגע, משום שאין בה שום התמודדות עם המציאות כפי שהיא. אני ממליצה על התבוננות בנשימה הטבעית- במדיטציה הפני את המודעות אל קצה האף...שימי לב לתחושות בחלק העליון של הנחיריים וקצה האף. שימי לב לנשימה- מאיזה נחיר הנשימה מורגשת יותר... לתחושות החום והקור המתחלפות כתוצאה מחילופי האוויר... התמקדי דווקא בתחושות החלשות יותר, באיזורים ממוקדים יותר ויותר... כאשר יעלו בך מחשבות ורגשות- יהיו אלה שליליים או חיוביים, כל דבר שמסיט את תשומת ליבך מההווה, מהמדיטציה- החזירי את תשומך ליבך לתחושות שבקצה האף... ללא רגשות אשם או שיפוט עצמי (" אוף לא התרכזתי" או "אני לא טובה בזה" וכו´). שיפוט רק יוביל אותך לעוד מחשבות. כמו שזורקים אבן לאגם שקט ונוצרים מעגלים הולכים וגדלים על פני המיים... כך גם כשנותנים למחשבה להשתלט- לא מדובר במחשבה עצמה אלא בכמה את נותנת לה להפריע לך. לא מדובר בהצלחה או בכישלון... מדובר במסע ולא במטרה אי שם בסוף הדרך. בהצלחה :) דרך אגב... אני מאוד ממליצה על "דרכו של הלוחם השליו" מאת דן מילמן...

למעלה