לא מצליחה להתאפק:

מוגג

New member
מי שכונסת

לפורום ריקודי בטן שלא תצפה שידביקו לה שטרות אינטלגנציה על החזה.

גרי רשף

New member
קול מחאה נשמע../images/Emo124.gif

אני חייב להרים קול מחאה, אבל אפתח בסיפור מהווי בית הספר. יש מורים ותיקים בהרבה ממני, שיום-יום ממשיכים להזדעזע עד עמקי נשמתם מהעובדה שיש תלמידים שלא אוהבים ללמוד, ושיש תלמידות עם חולצות בטן, ושתלמידים עושים רעש ומנבלים את פיהם ללא כל מבוכה. לאחר שסיימו להטיף מוסר ארכאי וטרחני לתלמידים בשיעור, הם מכלים את זמן ההפסקה בוויכוחים עם מורים אחרים כדוגמתם בהם כל צד מנסה להראות שהתלמידים שלו יותר גרועים משל זולתו. כמובן שלחיזוק טיעוניהם הם מזכירים איך היה "פעם" כשהכל היה נפלא והתלמידים השתוקקו ללמוד ופנו זה לזה בנימוס ובגוף שלישי. אגב, גם אני שמתי לב שכשהייתי תלמיד, כל המורים היו מנוולים ורק רצו לדפוק את התלמידים התמימים, ואילו כיום משהפכתי מורה נתהפכו גם היוצרות והתלמידים הפכו למנוולים שממררים את חיי מוריהם האומללים שליבם רוחש רק טוב.. כל ההקדמה הארוכה הזו באה (במלרע!) מפני שנוצרה איזו נורמה בקרב כוחותינו שבכל פעם שאנו מגלים "לחרדתנו" שמישהו אמר "שלוש ילדים" או "אני יכתוב לך" או "יש לי עט כחולה", אנו ישר רצים אחוזי פלצות לפורום ומדווחים לכל מאן דבעי על התגלית המרעישה (בבחינת "מה מצאתי ולא ידעתי"), ולעיתים אנו אף מהדרין במצוות הלבנת פני הזולת ברבים עד כדי כך שאני משרשרים לנוול הרשע שההין לפגוע בקודשי לשון האומה תגובה צינית שנועדה לא להעמידו על טעותו אלא לשתף את שאר חברינו בחגא. הדברים האלו מופנים כלפי כולנו ולא כלפי כותבת הודעה זו: מי שאהבת הלשון שבלבו כה עזה עד כי היא גורמת לו לבטל נורמות של דרך ארץ, נזקו יוצא בהפסדו: גם לא שיפר את מצב הלשון וגם העליב. במקרה הטוב צחקנו על פלוני מאוחרי הגב מבלי שהוא ידע והרגשנו "מאוד חכמים ותרבותיים", במקרה הגרוע צחקנו על מישהו בפניו וגם לא ענינו על שאלתו "כדי שילמד בדרך הקשה".

nutmeg

New member
איפה היית עם המחאה שלך

כשעמדתי לבד מול עם ועדת דקדקני לשון, הא? ככה עושים? לפעמים נמאס לי להיות נושאת הדגל של שינויי השפה החינניים בעיני והתהליכים הבלתי נמנעים. חוצמזה, שנדמה לי שעידן לא צחקה על היעדר ה-הא. זו אות שהולכת ומדירה את הוד נוכחותה מהשפה המדוברת, אבל לראות אותה מוחלפת ב-אלף, בשפה הכתובה זה כבר משהו אחר לגמרי!

טל קר

New member
מצטערת אבל

אני לא חושבת שצריך להיות צדקן גדול או מתחסד גדול כדי להתנער מהלבנת פניו של אדם ברבים.

TalReshef

New member
לטעות זה אנושי

גם ללגלג על טעויות הזולת זה אנושי להימנע מללגלג זה נעלה לקבוע כללים שלא ללגלג על הזולת זה politically correct האם אנחנו באמת מעוניינים בכך?

טל קר

New member
יש לך טעות. המניע הוא לא

POLITICALLY. המניע הוא HUMANISTICALLY. אז אין לי ROYAL WE, ולכן לא יכולה לענות ברבים, אבל האם מעונינת לצמצם הופעות של דפוסי התנהגות התומכים בלעג לזולת והלבנת פני אדם ברבים? התשובה בהחלט חיובית. מה גם, שיש הבדל בין מה שנעשה באופן פרטי (למשל לדבר עם ידיד בטלפון ולומר לו, תראה איזו דוגמא להתבהמות ראיתי דווקא בפורום תרבות עברית) לבין מה שנעשה באופן ציבורי - לומר אותו דבר עם קישור ספציפי להודעה על גבי פורום פתוח.

TalReshef

New member
הפוליטי תמיד מבטא את החברתי והתרבות

כך שה-politically correct שצמח באמריקה מבטא הלך רוח חברתי ותרבותי מקומי שלהם. המגמה הזאת מעולם לא התייחסה לשיחות טלפון אלא בדיוק לסוג התקשורת שאנחנו מנהלים כאן (או, בדומה לכך, בטלויזיה ובעיתון). אני לא נהנה לקרוא "ירידות" על טעויות של אחרים, אבל אני מוכן להילחם של זכותו של כל אחד לעשות זאת

טל קר

New member
אוקי, אז הלך התרבות של

לא להלבין פני אחר ברבים (כדי לא ללגלג בחדרי חדרים צריך כנראה באמת להיות קדוש P:) נראית לי מאוד, גם אם תקרא לזה אליעזר או חפציבה, ולא פוליטיקלי. פשוט פוליטיקלי קורקט טומן בחובו משמעויות נלוות של "שפכטל" כלומר נימוס רק על פני השטח, ללא המניע. אינני רואה זכות שמורה למישהו להלבין פניו של אדם אחר ברבים, ועל אחת כמה וכמה לא זכות שיש להילחם למענה. ההפך הגמור הוא הנכון. אני מוכנה להילחם על זכותו של כל אחד שלא ילבינו את פניו ברבים ולא ילעגו לו בפומבי.

אוֹחַ

New member
"מא*ו*חרי הגב..." פחח... ../images/Emo67.gif

סתם-סתם... אני אתך!
ולא זו אף זו: עם כ"כ הרבה עולים חדשים, כל ההילולות הללו הופכות לא-הוגנות שבעתיים. יש לי חברים, עולים חדשים, שכשאני שומע את העברית לא נותר לי אלא להצדיע להם. הכתיב שלהם, לעומת זאת, נוראי. והם, מודעים לזה, מעדיפים להתכתב באנגלית. אני מבין אותם - שגיאות כתיב עלולות לעשות שמות בתדמיתו של הכותב, ולא תמיד בצדק. בכ"א, אסייג ואומר שמדובר בעניין סובייקטיבי, ומה לעשות, שמה שמצחיק - מצחיק. וכשצובטים אותי אני לא מצטבטט?!

lexigali

New member
../images/Emo45.gif

אכן, מה שמצחיק, מצחיק. ומסכימה גם עם כל היתר. (כן, כן, גם אתך, מר רשף.)

גנגי

New member
מה שמזכיר לי...

שחזרתי זה עתה ממסיבת הסיום של בתי בביה"ס, ומהנאום של המנהלת היה ניתן לחבר את ספר הקלישאות השלם. בחיי! והצלצול בשבילי!

יואל4

New member
יפה כתבת גרי

ואולי להיפך... הרי אנו החכמים, המדקדקים בלשוננו, ניכרים בחכמתנו שכן המון העם, רקדני הבטן למיניהם, כ"כ בורים ועמי ארצות. לו רובם היו כמונו, מקפידים על קוצו של יוד, על מה היתה תפארתנו???

hillelg

New member
../images/Emo45.gif כל הכבוד

מישהו זוכר במקרה את הטקסט שהבאתי למפגש הפורום אצל נטמג? מסתבר שאני נאה דורש ולא נאה מקיים. ראיתי את הדברים, ולא עלה על דעתי למחות. טוב שיש פה אנשים כמו גרי.

למעלה