לא מצליחה להחליט..

לא מצליחה להחליט..

הי,
חדשה בפורום, עכשיו נכנסתי פעם ראשונה.
נשואה + 2, לא מרוצה בזוגיות (בלשון המעטה), כל העובדות ברורות לי וכולן מכוונות באופן ברור לגירושים.
אין מגיעים למצב של להגיע להחלטה ולהיות שלמים איתה?!?!

Motekookoo

New member
נסי רגע להפריד...

בין ההחלטה לבין תוצאות ההחלטה.

תבדקי קודם אם את שלמה רק עם ההחלטה להתגרש,ואח"כ...
תבדקי מהן התוצאות של החלטה כזו ואם את מסוגלת להשלים איתן.

זה הולך יחד

להגיע להחלטה ולהיות שלם איתה -לדעתי
השלמות בהחלטה היא בעצם הכו והמוכנות לעבור את כל מה שמתלווה להחלטה הזו..
שזה התוצאות והפעולות

להיות לא מרוצה מהזוגיות לא מספיק
זה משהו כמו נגיד כך..
"כל מה שיקרה אח"כ אחרי הגרושים או בתהליך עצמו עד לגרושים יותר טוב מעכשיו".

ברגע שתרגישי את הכח הפנימי הזה..של אני צריכה לעשות מעשה לעצמי אחרת אני "מתה"..
אז תגיע ההחלטה..וזאת המוכנות וההשלמה .

אז אוסיף עבורך...

את התהליך הזה של ההתמודדות, חשיבה, התלבטות, פחד,
דאגה, חוסר אונים כמעט כולנו עברנו זה כמו פזל שפיזרו לנו
את חלקיו...

וכל אחד בזמן ובנחישות שלו מצליח לחבר את החלקים
עד שמשלים את הפזל.

השלמת הפזל הוא ההשלמה שהן כתבו לך, כשתגיע להשלמה הזו
אז יעלמו כל המחסומים ויהיה בך דחף חזק שיתעלה על כל הלבטים
ותלכי על זה בעיניים פקוחות ובטוחות לגירושים.

בהצלחה

תלמדי

היום יש און ליין מלא אתרים שיכולים לעזור לך להבין את התהליך..את התוצאות..מה לצפות אחרי הגירושין.
יש אתרים שמדברים על גישור. תלמדי את הנושא ואז תחליטי על הדרך שהכי כדאי לך ולמשפחה שלך ללכת בה.

לכל אחד יש סיפור. בזמני לא היו משאבים של ידע און ליין כמו שיש היום.
תנצלי את מה שיש - תלמדי. תתיעצי עם אנשים מקצועיים ותביני לקראת מה את הולכת. שלא תהיינה לך שום הפתעות.

אם יש לך פרטנר לגירושין..מאוד כדי לחשוב על גירושין בהסכמה דרך גישור. אפשר גם להתגרש יפה.

ye44

New member
אם כל העובדות

ברורות אז היכן הדילמה ? אם לא תתגרשי בגלל חששות מה יהיה
ואייך נסתדר ? תישארי תקועה בגיל 34 יש לך עוד צ'אנס ככל שחולף
הזמן המצב מחמיר והכל יהיה תלוי בBMI שלך
.

כך שביננו גשי לפתוח תיק חבל על כל רגע התהליך ארוך ומייגע
אבל בסוף תהיה לך הקלה נפלאה ולאחר מ"ס חודשים קצר יתחילו

מועקות חדשות,תתכונני נפשית ופיזית

ערסlight

New member
פששש

כולך בת 34 [כתוב] וכבר גברת?

לא חייבים הכל או כלום. [זה קטע של נקבות שרוצות להיות פנויות להאחד הזה שלהן].
אם קשה לך להחליט, לכי על מאהב.
גם תשפרי מיידית את איכות צחייך וגם התחלת דינמיקה שתחיש את הסוף.

Phoenix00

New member
מה הבעיה?

להתייעץ עם כל ה-33 גברת פלפלת שהיו כאן לפנייך

וברצינות: כשתתעוררי בוקר אחד עם הידיעה שאת לא יכולה יותר - אבל באמת לא יכולה להעביר את המשך חייך בצורה הנוכחית, תדעי שהגיע הזמן לצאת לחופשי.

איל85

New member
החלטה מהי?

שלום
מהי החלטה עבורך?, הכוונה, בהחלטות חשובות מאוד, איך את מגיעה לתובנה שזה מה טוב ומחליטה?

כאן אותו הדבר. את כותבת כי הכל ברור לך ואת יודעת מה רוצה. לכן לדעתי - החלטת. השאלה מה מפחיד אותך!!

מציע לך לשבת עם נייר ועט ולרשום מה טוב בנשואים שלכם ובטור ליד - מה לא טוב לך בנשואים. מהר מאוד, כנראה,

תגלי שהלא טוב חזק יותר, ומשם את אמורה לשאוב כוחות. דבר שני, יש לך חברה קרובה? אדם קרוב?, שתפי מישהו

בלבטים, שיישקף לך מה את אומרת ומה המחיר. כשתביני מה המחיר- - תוכלי להתמודד עם ההחלטה. עצם ההודעה

לבעל היא מפחידה, מורכבת מאוד. מתוך הנחה שבאמת אין יותר סיכוי, לאחר שתודיעי לו החלטת, תרגישי קלילה, ויהיה לך טוב יותר עם עצמך.

בהצלחה - איל

BazukaGirl31

New member
הולכים לטיפול ושומעים את עצמך אומרת את זה

בקול רם שוב ושוב ושוב.

אם זו נחמה, אני מכירה הרבה אנשים שהתלבטו שנים (!) לגבי גירושים.
חלקם ממשיכים להתלבט עד היום וחלקם גם מתו מתלבטים.
זו החלטה קשה בעלת השפעות מרחיקות לכת על איכות ורמת חייך ושל ילדייך, לטוב ולרע. קחי את הזמן, מגיע לה.

תהליך טבעי לקראת החלטות קשות.

אין ספק שאת נשמעת כבר בשלה, החלטת, כבר רואה את כל התמונה
הכוללית, כבר עשית את פעולת ההשוואה מה יש ומה חסר לך במערכת הקיימת
ואף גיבשת לעצמך את הצעד הבא, אממה את פוחדת מהבלתי מודע,

פחד דיי טבעי שיש לכולנו לקראת החלטות גדולות ובעלות משמעות,
את גם לא תוכלי לדעת מראש דבר וגם אנחנו לא נוכל לעזור לך לאזור
אומץ ולהעיז, לפעול, לפרוץ דרך ליעד שאת חושקת בו.

גם אין לי ספק שעברת חוויה דומה בעבר ומצאת את האומץ לפרוץ
ולממש אותה, בואי שתפי אותנו מה מונע בעדך? מה הפחדים?
ומה את צריכה כדי ליישם את רצונך?

אולי עם תשתפי בחששותיך נוכל לחזק את את ביטחונך.

אז ככה...

דיברתי עם חברים ומשפחה, הייתי (ועודני) בטיפול, גם לגבי הסיטואציה וגם לשיפור עצמי בכלל ועדיין לא מצליחה להיות במקום הסופי הזה.
מצחיק שאתה אומר שבטח עברתי חוויה דומה בעבר כי כבר הייתי נשואה, אבל אז לא היו ילדים אז הכל היה יותר פשוט.
למרות שאני לא יכולה לומא שהילדים הם ההתלבטות העיקרית שלי כי אני לא בטוחה שמה שיש כרגע יותר טוב להם מהורים פרודים אך מאושרים, שלווים.
אני מעדיפה לא לתת להם מודל לזוגיות אלא ללמד אותם ולתת להם למצוא את דרכם לבד מאשר לתת להם מודל דפוק לזוגיות ואז שיצטרכו להלחם בשדים השליליים האלו.

האמת שבגירושים הקודמים פשוט הגעתי למצב שהרגשתי שאני לא יכולה לנשום שם יותר אבל שם זה היה "קל" יותר,
הבעל היה מסרס ועל גבול המתעלל רגשית והייתי כבויה וכבר לא אהבתי.
הפעם, אני לא בטוחה לגבי נושא האהבה, אבל כן הייתי יכולה להתגבר על הכל מלבד מחלוקת אחת שקיימת בזוגיות שלנו שהיא מבחינתי ה- deal breaker-
פרנסה.
אני עובדת במשרה מלאה וברוב המקרים גם אוספת את הילדים. בעלי לעומת זאת כבר כמה שנים לא ממש עובד, מוגדר כעצמאי אבל ממש לא מקדם את העסק, מכניס לדעתי ממוצע של 4,000 ש"ח בחודש סתם בגלל שאת רוב זמנו הוא לא מקדיש לעבודה.
מבזבז כסף על מותרות, לא טורח ממש לנסות לחסוך ובינתיים כל החסכונות שאיתם הגעתי לנישואים נעלמו..
חיים בדירה פיצית של המשפחה שלו כי אין כסף לשכירות וגם נעזרים במשפחה שלי.
וכל זה רק כי הוא לא באמת לוקח אחריות על המשפחה שלו.

מרגישה שאני סוחבת אותו כעול על כתפי ומכאן גם מגיע הלחץ שלי להגיע להחלטה. כל חודש נוסף שאני איתו כורה לי בור יותר ויותר עמוק כלכלית.

מצטערת שיצא כ"כ ארוך, אבל ביקשתם פירוט

תודה!!

אין ביטוח בחיים

לגבי פרנסה. איך זה יכול להיות deal breaker?

היום אולי תפגשי גבר עם פוטנציאל השתכרות גבוהה..הכל יהיה fine and dandy -אהבה לא צריך, כבוד אחד לשני-לא צריך, אמון הדדי-לא צריך,מטרות משותפות בחיים-לא צריך. צריך שיהיה פרנסה. אלו הם דברייך.

מה תגידי לאדם שהיה לו יכולת, פוטנציאל וגם עבודה בשנים הראשונות, ולאחר כמה שנים בן זוגך איבד את יכולת ההשתכרות שלו מסיבות שונות..ולא היה לו למשל ביטוח חיים- ואי לכך פתאם לא יכל לפרנס אותך. תזרקי אותו לכלבים?

את נשואה כבר פעם שנייה- עומדת להיות גרושה פעם שנייה. תחשבי היכן בדיוק סוג החשיבה שלך, לפחות לדעתי, מוטעה. לא על יכולת פרנסה בונים זוגיות.

אנני85

New member
פרנסה

פרנסה עד כדי לגמור את כל הרווחים כפי שהיא ציינה - הרבה פעמים טומנת בחובה בעייני, חוסר כבוד ואמון ... אם יש לך כבוד למשפחה אזי תצא לעבוד כדי לעזור ולפרנס אותה ולעשות לה טוב....
לפעמים לא נעים לקרוא לילד בשמו אבלללל כסף זה הרבה בחיים
במיוחד במאה ה-21 , מה לעשות חיי המשפחה עולים הרבה כסף כשיש שני ילדים ורוצים לחיות בכבוד כיף והנאה צריך כסף ומשכורת אחת לא תמיד מספיקה (לרוב לא )
אז גברת פלפלת אני לגמרי יכולה להבין אותך .... וזה נושא בכלל לא פשוט
שיהיה לך המון בהצלחה

הבהרה לגבי נושא הפרנסה ועוד משהו

אני ממש לא מחפשת מישהו שיפרנס אותי. תמיד עבדתי וכלכלתי את עצמי ואין לי שום כוונה לשנות זאת.
מה שמפריע לי זה חוסר לקיחת האחריות.
אדם שמביא שני ילדים לעולם לא רק שצריך לכלכל את עצמו אלא גם את הילדים.
וכשאדם כזה לא מכלכל אפילו את עצמו ועוד מרשה לעצמו מותרויות, ולא בגלל שהוא לא יכול לצאת לעבוד, אלא כי יותר נוח לו להסתלבט בבית הוא לא אדם שמבחינתי אני יכולה לחיות איתו.
התחתנתי בשביל לקיים חברות ושותפות בכל התחומים המשותפים. אין ביכולתי, וחשוב מכך- אין ברצוני, לעבוד כל חיי ולא ליהנות מהם.

אך מעבר לכך- בימים האחרונים נעשים מצידו מאמצים אמיתיים למצוא כל עבודה שהיא ולכן יש אור בקצה המערה.
הנחתי את המחשבות האלו בצד לחודשים הקרובים, תאחלו לי לא לחזור לכאן
(וסליחה אם זה נשמע קצת צורם אבל אתם מבינים את הכוונה)

שיהיה המון בהצלחה וכיף לכולם ותודה רבה על כל העצות!!!

שיהיה בהצלחה

אם הרבה סבלנות וסובלנות..אם זו רק הבעייה העיקרית..כדי אולי גם להיות לצידו בשעות קשות..וללכת יחד לטיפול זוגי.
אם יש ביניכם עדיין ניצוץ של קשר זוגי טוב כדי לכם לעבוד על הנישואים ולשמור על המשפחה.
אין שום דבר בחוץ שמחכה לך ..ועל נשואים עובדים. זו עבודה קשה לשמור על מערכת יחסים עם הבן זוג ..והחיים שוחקים. אז צריך לדעת לעשות את המינון הנכון על מנת לשמור על הזוגיות.

בהצלחה

למעלה