לא מצליחה לדבר

רגישה1855

New member
לא מצליחה לדבר

יש לי בעיה קטנה שאני מרגישה כאב ממש עצום. מדברת על כאב נפשי ולא על משהו פיזי ונקודתי. מרגישה שיש לי מועקה ענקית כזאתי שלא יוצאת. חוויתי דברים שלא נותנים לי להמשיך הלאה בחיים ורק השנה הצלחתי להוציא אותם החוצה בפני המטפלת שלי. עדיין מרגישה מועקה רצינית וכאב ענקי ואני מרגישה שאני ממש אילמת בקטע הזה, אני לא מצליחה לדבר ולהסביר מה שאני באמת ממש מרגישה בפנים! זה מתסכל. הכי הרבה שאני יכולה לומר זה 'כואב' וזה לא מסביר אפילו שליש מהרגשתי. אני לא יודעת איך להוציא את זה החוצה, את מה להוציא. זה משהו שלא ניתן להסביר אותו. מקווה שהסברתי את עצמי באופן מובן כי שוב... קשה לא להסביר את הדבר הזה.

שלום לך רגישה

את מתארת משהו שיושב לך בפנים עמוק ומקשה עליך קשה לך לדבר ולתאר את הקושי והעוצמות באמת יש לי שתי הצעות האחת, שתפי את המטפלת שלך בתחושות שלך תנסי לשבת לבד לכתוב את הדברים ולהביא לאחת הפגישות לאחר מעשה יוקל קל שתהיה שבת רגועה

גרא.

New member
רגישה1855,לפעמים כשמנגנוני הגנה סובייקטיביים

לא מאפשרים לתכנים לצאת חוצה בגישת הטיפול השיחתית המקובלת,כמו פסיכוטראפיה,אפשר להשתמש בהיפנוזה המאפשרת עקיפה של מנגנוני ההגנה.אבל זה בשני תנאים,ראשית שהמטפלת שלך רשאית לטפל בהיפנוזה,ולא פחות חשוב,היכולת שלך להכנס למצב של טרנס היפנוטי,את זה אמורה להעריך כמובן המטפלת שלך.אם יש שאלות נוספות בתחום הזה,אפשר לחזור לכאן.

עוד כיוון:

מועקה שלא יוצאת, ושקשה להביע במלים -- לעתים קל יותר להביע אותה באמצעים לא-מלוליים. למשל תרפיה באמנות, תרפיה בתנועה או פסיכותרפיה גופנית (גם כזה דבר יש).

רגישה1855

New member
תודה על התגובה - תגובה לכולם....

כתבתי המון, והראתי את זה גם למטפלת שלי ודיברנו על זה אחר כך. רקדתי הרבה שנים והרגשתי איזשהו שחרור אבל עדיין לא כזה מספיק בשביל לא להרגיש את הכאב העצום הזה. היפנוזה? נשמע קצת מפחיד לא? דומה לדמיון מודרך? כי את זה אנחנו עושות מידי פעם, וזה דבר אדיר! זה באמת כמו בסרטים שאין לי שליטה על עצמי ועל מה שאני אומרת? אני מרגישה באמת חסרת אונים ששום דבר לא משחרר את הדבר הענק הזה בפנים.

רגישה - דברים עמוקים וכואבים לעיתים צריכים

תהליך של זמן כדי לצאת לפני השטח.אני מאמין שכעת לאחר שהיראית למטפלת שלך את שכתבת,היא תוכל טוב יותר לסייע בידך להעלות בשלבים את מה ששקוע בך עמוק.אם המטפלת טובה ויש לך אמון בה ואינטרקציה טובה ביניכן - הטיפול יעשה את שלו - באמצעותך.בהצלחה.

למעלה