לא מצליחה לגמור

אושר55

New member
לא מצליחה לגמור

אנו אני ואשתי זוג נשוי באושר ואושר, יש לנו כבר ילדים, החיים שלנו בהרמוניה מלאה, אהבה אמיתי שאינה תלויה בדבר, אך לאשתי קיימת בעיה, שהיא אע"פ עוד לא הצליחה לגמור, וחבל לי שהיא לא נהנית וזה מפריע קצת לקשר המיני בינינו (אני מציין שאך ורק בקשר המיני )אם יש פתרון שיוכל לסייע לאשתי אשמח מאד בשבילה

../images/Emo24.gifאורגזמה

במדינת היהודים התשובה המתחכמת לשאלה מה עושים? היא....עושים!!! השכיחות המשוערת של קשיי אורגזמה למיניהם היא כ-30% בקרב הנשים. הקושי לחוות אורגזמה יכול לבוא לידי ביטוי במספר אופנים: 1) אנאורגזמה ראשונית-מדובר באישה שאף פעם ובכל מצב.לבד ו/או עם בן זוג, לא חווה אורגזמה. 2) אנאורגזמה משנית- מדובר באישה שחוותה בעבר אורגזמה ומסיבה כלשהי,נפשית ו/או גופנית הפסיקה לחוות אורגזמה 3) אנאורגזמה מצבית- מדובר באישה שיכולה להגיע לאורגזמה במצבים מסוימים,כגון: לבד או רק עם בן זוג מסויים. נשים הלוקחות תרופות נוגדות דיכאון ממשפחת ה-ssri , נשים הלוקות בטרשת נפוצה, סכרת, נשים פגועות עמוד שדרה תחתחון עלולות ללקות בחווית האורגזמה. הסיבה העיקרית הידועה כיום לקושי בחווית אורגזמה, אלוהים גדול מה ימצאו עוד 10-20 שנה  , היא נפשית. לעיתים קרובות הקושי נובע בראש ובראשונה מחוסר ידע בסיסי באנטומיה ובפיזיולוגיה של איבר המין. חוסר ידע על מיקומו של הדגדגן וחשיבות תפקידו בהנאה ובאורגזמה. כמו כן, חוסר ידע של בן הזוג ותקשורת מינית לקויה, עלולים לפגוע ביכולת האורגזמית. סיבות עמוקות יותר: אישה בעלת עכבות מיניות החשה קונפליקט ואשמה בכל פעם שהיא חווה עוררות והנאה מינית. אישה עם קושי בדימוי ובקבלת גופה. אישה עם פחד מאובדן שליטה. אישה עם פחד מהיחשפות בפני בן הזוג אשר עלול לפרש את התנהגותה כמופקרת או מגוחכת אישה עם מנגנון בקרה עצמי המתנהגת באופן כזה כאילו היא צופה בתהליך המיני ומבקרת אותו דרישה וציפייה של בן הזוג- הגורמת ללחץ המעכב את התגובה המינית הטבעית ומחבל בחווית האורגזמה. בעיות בזוגיות-החל מקושי בתקשורת , בושה בביטוי הצרכים וכלה בכעסים ותסכולים הגורמים לעיכוב האורגזמה. הטיפול בקושי להגיע לאורגזמה, מותאם לאישה על פי איפיונו של הקושי. הטיפול עובד בשני מישורים: מישור אחד, הבנת מהות הדיספונקציה ומקורה, כלומר מהו הגורם המיידי ומהו הגורם הנפשי העמוק יותר הגורם לקושי. המישור השני טכניקות שונות של הרפיית הגוף ואוננות. האוננות היא בהתחלה לבד ובהמשך ליד ועם בן הזוג. חלק מהתהליך הטיפולי יכול לכלול בתוכו שימוש בכל מיני "צעצועים", אך אין זה מחייב המציאות. בנוסף שימוש בעזרים לא סותר את יכולת ההנאה מבן הזוג! הייתי ממליץ לך להתחיל בקריאת הספר "לעצמך"-מיניות האישה. ספר זה עוסק באורגזמה הנשית ואיך להגיע.....תרתי משמע!!. כמובן שתמיד ניתן לפנות לייעוץ מיקצועי. כפי שכתבתי בתחילת התייחסותי.....קודם כל לעשות!!! במקרה של קושי להגיע לאורגזמה חשוב לא להרים ידיים, נהפוכו...רצוי להוריד אותן ...והמבין יבין ויגיע! עידן מיליצ'ר

אושר55

New member
תודה עידן

אני אמנם חושב שחלק מן הדברים שהבאת הם באפיה של אשתי, ואסביר: לדוג' כשהיא רואה סרט היא עסוקה בבימוי ובצורת הגשת הסיפור, וכמובן שלא נסחפת במתח, או משתחררת בסאטירה וכדו', בקיצור היא אשה מאד שיכלית ובטויי הרגש שלה נעצרים ע"י השכל כשהיא חושבת שכאן זה לא מתאים או לא לענין, ולכן אפילו כשאנחנו כבר כן בענין זה לא ספונטני אלא עם שיקול דעת מעמיק מצידה, וכך ברור שאי אפשר להנות, מצד שני אני אדם מאד מאד ספונטני מבטא את רגשותי בחוץ ובגדול, וזאת התוצאה.... אודה לך מאד אם אדע שיש דרך להגביר ת'רגש על השכל, כמו עישון סיגריה למכורים או פיצה טעימה לשמנים, שאם כל ההבנה שזה לא בריא אין הם מסוגלים להתגבר, והרגש גובר. בתודה מראש

למעלה