לא מפרגנים לי

neptunian

New member
לא מפרגנים לי

שלום יש דברים שקורים לנו במשפחה ואנחנו מתרגלים אליהם וזה נראה טבעי. תמיד אמרתי שמשפחה יכולה להיות קופסה שחורה שאם אין נקודת מבט מבחוץ יכולים להישאר בחושך. הענין שלי הוא שלפעמים אני מתעורר וקולט שלא מפרגנים לי במשפחה. אני במשפחה שלי דמות טיפולית כזה שאוהב לעזור, לתת עיצה, לעשות טובות כמו למשל לבלות בילוי איכות עם האחיינים שלי שאני מאד אוהב, לטפל בהורים המבוגרים וכו'. אלא שאני בעצמי בתקופת משבר. אני כבר תקופה ממושכת מנסה להפוך עצמאי בתחום היעוץ וחווה קושי כלכלי והאחים שלי והגיסות שלי מעולם לא עזרו לי על ידי הפנייה של לקוח פוטנציאלי למרות שהם יודעים שאני מוכשר. אני מאמין שזה ניכר באופן שבו אני מתמסר לילדים שלהם ועד כמה שהילדים מחזירים לי אהבה. יש לי גיסה שעוסקת בתחום משיק למה שאני עוסק בו והיא כל פעם מבטיחה לי שתאפשר לי להשתלב בפעילות כזאת או אחרת ואחרי ההבטחה אני לא שומע ממנה כלום. גם אחים האחרים שלי לא חושבים בכלל להפנות אליי אנשים. אני בטוח שיש משפחות שמאד מפרגנים ותומכים במיוחד כשבן משפחה שרוי במצב כלכלי קשה. יש לי שני אחים שאני בפירוש עודדתי אותם לעשות שינויים שנשאו עבורם פירות והם כיום מכחישים שהיתה לי תרומה. כנראה שכוון שאני האח הגדול הם לוקחים את זה כמובן מאליו ואילו אני .... מעולם לא היה לי מי שיעודד אותי בתקופות של שינוי הייתי צריך להתמודד כמעט לבד. אני חושב שבתפיסה של המשפחה שלי מכיוון שאני ויתרתי על עבודה כשכיר ואני מתעקש להיות עצמאי ... בגלל הקושי שלי הם תופסים אותי כלוזר. אני מעולם לא חשבתי על האחים שלי כלוזרים אלא התמקדתי ביכולת שלהם להצליח. זהו . זה נורא מבעס ולפעמים בא לי פשוט להתנתק מהם לחלוטין כדי להפסיק את חוסר האיזון הזה בין מה שאני נותן לבין מה שאני מקבל. אשמח לשמוע דרך להתמודד עם המצב. תודה
 

גרא.

New member
neptunian,אחד הכללים בעסקים קובע כי עם בני

משפחה לא עושים עסקים.לא רצוי לערב יחסים אישיים ומשפחתיים בתחום נרחב של עיסוקים שכן במערכת היחסים הנוצרת על רקע זה עלולים להכנס שיקולים זרים המונעים מבני המשפחה להחלץ זה לעזרת זה,או לעבוד איתו בכלל. אתה מתלונן על חוזר פירגון של אחיך והגיסות שלך,שאינם באים לעזרתך כאשר אתה מאד זקוק לה,למרות שדווקא אתה פירגנת עודדת ותמכת בעיסוקיהם של אחיך.חוסר הפירגון הזה,וודאי מעכיר את מערכת היחסים המשפחתיים ופועל כבומרנג על המערכת המשפחתית כולה.כל עצה כיצד להתמודד עם המצב,אינה קלה,שכן מדובר בהתנהגות של אחיך ונשותיהן,ואלה לא פנו לכאן בבקשה דומה.עקרונית,מצב כזה עשוי היה להראות שונה,אם היתה הסכמה מראש על יחסי הגומלין ביניכן.כי יש תחושה שהציפיות שלך מהם,כלל לא תואמות לציפיות שלהם ממך.ראה,אם הרופאים המתמחים מגיעים כעת לפשרה בדרך של הידברות,במקרה שלהם בעזרת מגשר,גם במקרה שלך יש צורך להפגש עם אחיך,לדבר על התחושות,הציפיות ,ולשתף אותם בצרכים שלך.אחרי הכל המטלות שאתה מבקש מהם לעשות,אינן מורכבות מדי.חשוב להבין שבדרך של ניתוק מערכת יחסים לא תצליח לשנות את המצב,אלא רק תחמיר אותו.
 
בהמשך לדבריו של גרא:

יש פסוק ידוע שאומר "אין נביא בעירו". פירושו של המשפט: גם אם אתה נביא גדול (או יועץ גדול), אנשים מהעיר שלך (או מהמשפחה שלך), בדרך כלל לא יכירו בך ככזה. למה? אפשר למצוא לזה כל מיני הסברים. במקרה שלך, אתה עצמך הצעת הסבר: הם לוקחים את הגישה הייעוצית שלך כמובנת מאליה , אולי בגלל שאתה האח הבכור. ובכן, העולם (ואפילו הארץ) מלאים באחים צעירים יותר, שישמחו לקבל עצות מאח בוגר שכזה. והדרך למצוא אותם, היא לצאת אל מחוץ למשפחה שלך. כמו שברם-אולם כותב. בהצלחה!
 

neptunian

New member
גרא תודה... אני בעד

לדבר ולבטא את הציפיות שלי, עשיתי זאת בקטנה. לפעמים לבקש זה להרגיש נזקק וזה לא תמיד כייף. בכל אופן זה הרגיש כמו חוסר צדק משפחתי שהייתי צריך לסמן אותו עבורי. ואני כמובן מתכוון להשקיע את האנרגיה בפרגון לעצמי.... אין דרך אחרת.
 
נפטוניאן שלום - ראשית,לומדים עם השנים לצמצם

ציפיות מהקרובים לך.זה לא קל "לעיכול" אך לעיתים זו עובדת חיים שאנו נאלצים להתמודד איתה ולאכול לעיתים גם "קש"... לעצם עיסוקך המקצועי כעצמאי אני מציע לך להשקיע את האנרגיות הנפשיות והמקצועיות בקידום עסקך.לשם כך,פנה למט"י באזור מגוריך.שם תמצא אוזן קשבת ומקצועית שתוכל לייעץ לך ואף לעזור לך מעשית בבניית מערך קשרים ופירסום כדי לקדם את עסקך וליצור לך מעדלים עסקיים חדשים במפגשים עם יזמים ובעלי עסקים שיחד בונים לעצמם קהלי יעד חדשים,ובפי בעלי המקצוע - "מעגלי היכרויות" שמהם תוכל לבנות לך קשרים חדשים ומקדמים. למשל,השתתפתי ממש לפני מספר ימים בכנס של מט"י שעסק בנושא המעגלים העסקיים,בו היו הרצאות וסדנת התנסות ביצירת מעגל עסקי חדש לכל יזם שהשתתף בכנס...,בנוסף,היו הרצאות על קידום שיווקי באמצעות האינטרנט... - כל אלה יכולים לתרום לך רבות,אולי אף יותר ממשפחתך... פרוץ החוצה במקום להתמקד בקרובי משפחתך כגשר להצלחות בעתיד.בהצלחה.
 
שמח לדעת שעזרתי לך


 
למעלה