לא מסקרן אתכם..

לא מסקרן אתכם..

לדעת מה המטפל/ת רושם/ת עליכם? אני יושבת בפגישה.. מדברת מדברת ואז פתאום היא מרימה את העט וכותבת.. ואז אני אומרת לעצמי בראש "ממ... אוקי.. כנראה מה שאמרתי עכשיו נורא חשוב, אם היא כותבת אותו".. לא גורם לכם לחשוב תוך כדי הפגישה.. למה דווקא את הדבר הזה היא כותבת.. מה כ"כ חשוב בו מכל השאר?

כשהייתי..

בטיפול בצבא אצל עו"ס, שאלתי אותה והיא אמרה שמותר לראות אבל לא הכל... מישהו פעם ראה?

L L B

New member
אני ראיתי.

לא פעם ולא פעמיים... יש לי אפילו דו"חות סיכום מכלמיני טיפולים ומטפלים שהיו לי... מבחינה עקרונית (כמו שאמרו לך) את יכולה לבקש לראות מה כתבו עלייך, אבל במידה והמטפל שלך יחליט שמה שכתוב שם יוכל לפגוע בך או בטיפול - זכותו לסרב להראות לך. זה מאוד מעניין מה שכותבים עליך שם... מניסיון
. לי זה נתן להבין על עצמי יותר דברים בצורה טובה, נתן לי להתבונן מהצד על התהליך הטיפולי שלי... ובכלל - מה הם חושבים עלי
. שבת שלום יקרה,
L.L.B

לגבי קריאת התיק

לא רצוי לקרוא את התיק הטיפולי. הוא לא נכתב בשפה שהיא לעיני המטופל. זה יכול לעשות לך מאוד רע. בכל מקרה, אם יש רצון כזה, שווה לדבר עליו בטיפול

מבינה אותך

בתקופה שהייתי בטיפול.. תמיד היה לי חשק שפתאום יקראו לה לאנשהו ואוכל להציץ לה אחכ אמרתי לעצמי טוב שלא.. פעם דמיינתי שהיא סתם מציירת לעצמה ציורים רק שלא ישעמם לה לשמוע אותי

MommyHug

New member
לא יודעת לגבי רישומים של מטפל פרטי,

לדעתי לא חייבים להראות. חוצמזה שהוא יכול להראות רק מה שבא לו, אין הרי תיק מסודר... עדיף לא לבקש, לא יודעת, כדי למנוע אי נעימות, או אחר כך להרגיש שהוא מסתיר ולהתאכזב... בקשר לסיכומים או לדברים שמטפל ציבורי כותב- אפשר ועוד איך לראות, רק שעושים את המוות עד שנותנים. אני רציתי לראות, וסיבנו אותי, ושיקרו לי ועבדו עליי ודחו ודחו עד שהתעצבנתי והלכתי לדרגים גבוהים יותר ולעורך דין ואחרי זמן מה נתנו לי לקרוא. מעניין, אבל לרוב רשום בשפה מקצועית וקיצורים... בלימודי עבודה סוציאלית הייתה את ההתלבטות הזו- לרשום בזמן פגישה עם מטופל או לא. לי לא היה נעים לכתוב, אבל בגלל שהייתי צריכה לכתוב דו"חות מפורטים (ממש מה אמר כל אחד) זה הקשה עליי. אבל עדיין לא כתבתי...

אמ..

לא נראה לי שאני אבקש לראות... זו סתם סקרנות... מצידי שתכתוב מה שהיא רוצה, רק שתעזור לי. תודה על התגובות! שבת שלום

חחח... בשדיוק השבוע חשבתי על זה

שפעם היא אמרה לי שאם אני רוצה לקרוא היא יכולה לתת לי ואמרתי לעצמי שלפני סיום טיפול כדאי לי לבקש ממנה... סתם כי זה מעניין... לרוב היא כותבת כשאני מציינת מילים שקשורות לאלימות נגיד שאני אומרת שבא לי לתת אגרוף למישהו וכל מיני כאלה.. אני כבר די צופה אותה מראש

שלי גם לא רושמת אבל פעם ראיתי

בצבא מה שכתבה עליי קבני"ת. האמת היה מחמיא דווקא

הולמס 30

New member
מה הבעיה

תגידי לו: "יו, עברו בחוץ שלושה אנשים עם סולם ואחריהם רץ שוטר" הוא יקום לבדוק ואת תעוטי על המחברת ותקראי את הפסקה האחרונה שכתב רק זכרי בפעם הבאה תמציא משהו יצירתי יותר, כי סף הסקרנות שלו יילך ויירד (תנסי משהו עם בחורה ערומה וצבע סגול - זה תמיד עובד)

למעלה