לא מסוגלת כבר (ט)

ניק37

New member
לא מסוגלת כבר (ט)

אני בטוחה שאני לא היחידה שמרגישה ככה.
המצב בארץ ממש משפיע עלי..
אני לחוצה מאנשים יקרים לי שנמצאים בעזה ולא שמעתי מהם יחסית להרבה זמן. ובכללי, מכל המצב..
חושבת עליהם כל היום, לא מצליחה להתרכז, כמובן שזה מאוד משפיע על התאבון שלי. אין לי תיאבון. ויותר מזה, מרגישה שזה הדרך שלי להתמודד עם זה, להרגיש את הכאב שלהם.. להזכיר לעצמי שאני לא יכולה לחגוג עכשיו.
אני מפחדת.. יש ירידה במשקל בעקבות זה ואני נהנית מזה! ולא רוצה להדרדר.. למרות שיש בי המון חלקים שמתגעגעים לרגעים האלה.
יש בי שעות שאני רק חולמת על העתיד ומתארגנת לחתונה, ואז כמובן אני אוכלת כמו שצריך. אבל יש שעות וימים שאני נזכרת באשפוז, ויש בי חלק גדול שרוצה לחזור לשם.. ואני במצב טוב, זה לא שאני צריכה את זה, פשוט געגוע (ואז אני מזכירה לעצמי איך שזה היה קשה...)
קשה לי עם כל המצב. מוצאת את עצמי בוכה לא מעט. וזה התחיל מאז תחילת המבצע..
מפחדת להנות מידי מהירידה ולהמשיך איתה..
אני רגישה מידי

TinaBa

New member
הלחץ, המצוקה, החרדה-

כולם הגיוניים ומתקבלים על הדעת בתוך מציאות לא הגיוני שכזאת.
אבל יש רגעים שבהם אין ברירה אלא לאכול. ממש כמו תרופה. במיוחד כשאת מזהה שיש בך חלקים שנהנים מהירידה. אני מניחה שאת יודעת שלפעמים הגורם להחרפה במחשבות החולות ובהתנהגות החולה הוא למעשה התנהגותי- מספיק שלא נאכל כמו שצריך בגלל משהו חיצוני ולא קשור, כדי שהמחשבות האלה יתעצמו. אי אפשר לתת לזה פתח. לא כשיש לך כל כך הרבה מה להפסיד.

במי את יכולה להיעזר? יש לך את מי לשתף בגעגוע לחולי ולאשפוז? הרבה פעמים להגיד את המילים האלה בקול רם יכול להפחית את הבהלה מהחלק שמתגעגע.

levshavur

New member
רגישות ולחץ

ניק שלום,
ההרגשה שלך היא מאוד לגיטימית ומאוד מובנת, ואני בטוחה שיש עוד הרבה נשים וגברים שחשים כמוך, מצד שני זה חבל שתבטאי את הקושי דרך האכילה ותהרסי את כל ההישגים הטובים שהצלחת להשיג עד עכשיו.
אני מציעה שאולי תנסי להשתדל לאכול רגיל למרות הקושי הרגשי ואת הרגש תעבירי אל המקומות היצירתיים.
מבינה מאוד את הכאב שלך, אבל הכאב לא יוכל לעזור לאלה שנמצאים שם בעזה.
אני חושבת שהם היו מעדיפים לראות אותך שמחה ולא עצובה אם הייתה להם אפשרות לכך.
אז תני לעצמך את המקום לשמוח לקראת החתונה שלך, כי זה משמעותי גם עבור בן הזוג שלך.
בנוסף, ישנו פורום בתפוז שנועד בדיוק בשביל לכתוב על מה שמרגישים בתקופה הזו,
הפורום נקרא ' צוק איתן ' , ויש קישור אליו יותר למטה בפורום שלנו.
כמובן שאת מוזמנת להמשיך ולשתף גם כאן.
לבשה

lital172

New member
ניק יקרה.

מבינה לליבך מאוד. המצב כל כך מעציב מפחיד ומשתק.
אני כל הזמן סביב החדשות וכל הזמן מתעדכנת. רוצה איכשהו לתמוך..להיות חלק... ונורא מרגש לראות את כל האיחוד של כולם....
אפילו בלילה אני קמה כמה פעמים ישר מסתכלת בYNET לראות מה המצב עכשיו ומה עם החיילים שלנו.
אין ספק שזה גורם ללחץ ולחרדה בלי סוף. ועוד יותר שמכירים אנשים שנמצאים בלחימה הזו.
ועם כל זה אנחנו חייבות לזכור לשמור על עצמנו. לא לשכוח את הצרכים שלנו.. וכמו שהחיילים שם נלחמים בשביל שלנו יהיה טוב. גם אנחנו צריכות להילחם ולהעריך את החיים.
ויש לך הרבה דברים להאחז בהם. התואר. החתונה. החיים שאת מתחילה לחיות. להכיר. להריח. להרגיש. וליצור לעצמך.
וכל פעם שהקושי עולה. שהירידה מתחילה. .חשוב שתזכירי לעצמך כמה יש לך עכשיו בחיים וכמה השגת לעצמך.
כמה שווה לשמור על מה שקיים. ולא לאבד הכל בשניה. הרגישות בימים אלו בטח שמובנת... ואני מאוד מזדהה איתך...
תסמכי על עצמך ותבטחי בעצמך. את מסוגלת לא ליפול לזה שוב. להגיד לא הפעם. זה מפתה. אבל זה לא שווה את זה...
אולי רגע אחד זה נעים ומרגיע. וברגע השני זה כל כך פוצע וריקני.

רוצה לספר איך את עכשיו? אני מאוד שמחה שכתבת...
ומאמינה בך. שאת מסוגלת לחזור לדרך הטובה... ולעמוד מול כל קושי שבדרך...

ניק37

New member
תודה טינה, לבשה וליטל על התגובות.

מרגישה מאוד לא טוב...
הייתי היום אצל הדיאטנית, היה ירידה מאוד משמעותית. אין לי כח ל"שטויות" האלה! כבר הרגשתי שזה מאחורי...
היום, אחרי בערך 7-8 חודשים (!!!) שלא פחדתי ללכת לדיאטנית, פחדתי - כי אני מרגישה שמנה, שבטוח עליתי. ואז מסתבר בכלל שירדתי. ממש כמו פעם...
אני חייבת לעצור את זה עכשיו. ממש חייבת.
אבל עם כל ההכנות והסידורים והריצות והדאגות והזכרונות וההתמכרות ל-YNET והבשורות המזעזעות (ועוד מס' ההרוגים הם לא נקלטים!!!) אני לא מצליחה :(
מחר זה יום חדש. ננסה שוב.

היה לי מאוד כיף לקרוא את התגובות שלכם. תודה רבה!!

lital172

New member
ננסה שוב.

מחר יום חדש אפשר להחליט אחרת. וכמה טוב שכך. נכון החתונה זה הרבה סידורים ולחץ ובלאגן..אבל זו תקופה מאוד מאוד מרגשת.
תהני ממנה כמה שאפשר.. לצד כל הקושי והעצב מסביב. תרשי לעצמך לשמוח על הדברים הנפלאים שעומדים לקרות לך ועוד בדרך, טוב?

למעלה