לא ממש קשור

• פותח הנושא HBK
  • פורסם בתאריך

HBK

New member
לא ממש קשור

השאלה שלי היא כזאת , האם לאגרף בשק איגרוף או מיזרון או מה שזה לא יהיה זאת פעילות שמפתחת רק סיבולת או שזה גם מפתח את הידיים ושאר השרירים למרות שזאת פעילות בלי התנגדות של משקולות... האם אפשר להשוות פעילות כזאת לקפיצה בחבל או ריצה מבחינת מה שזה תורם לגוף או שזה משהו שונה?

MidNight Flame

New member
הסבר קצר...

זו פעילות אירובית שמפתחת גם סיבולת וגם שרירים (צורת הבניה תהיה שונה - לא אותה מבנה כמו שמקבל בנאדם שעובד עם משקולות) ומקסימום אתה רוצה יותר? יש משקולות שהם כמו צמידים לידיים של עד קילו שניים ואפשר להעזר בהן... - וואו ואני אמרתי שזה יהיה קצר

שק אגרוף

כפי שאמרת אין התנגדות לכן לא תהיה היפרטרופיה (עיבוי) של סיבי השרירים. לשאלתך אם ניתן להשוות זאת לריצה או קפיצה על חבל התשובה היא תלוי בביצוע שלך. אם תגיע לדופק גבוה לאורך זמן אז בהחלט אפשר יהיה להגיע לתוצאות של ריצה/קפיצה על חבל. מנסיון לשיפור יכולת אירובית עדיף (ע"פ הסדר הבא): ריצה קפיצה על חבל (למתחילים הקפיצה תהיה בהתחלה אינארובית) שק אגרוף (כנ"ל - תלוי בביצוע) כאשר ריצה עדיפה בהרבה על שני האחרים !!!

פלטרון

New member
איפה שחיה נכנסת ברשימה המכובדת?

תמיד אמרו לי שלשחיינים יש יכולת אירובית "בשמיים" .

שחיה

נכנסת במקביל לריצה. אבל צריך לזכור שנתון זה הוא כללי והדבר הקובע הוא עצימות האימון לאורך זמן ולא סוג האימון.

למעלה