לא ממש הבנתי

obiwanjonatan

New member
בקשר לפסקה האחרונה,

יכול גם להיות שכשווידאר ראה את לוק מוכה בברקים של פלפטין, הוא נזכר בווינדו והבין את הטעות שעשה. אם היינו רואים מה ווידאר חשב באותו רגע, בטח היינו רואים שפתאום לוק מאבד את היד, מקריח נהיה חום ולאט לאט הופך לווינדו (רק בדמיון של ווידאר). ווינדו היה נקודת המפנה, אנאקין עבר לדארק סייד, לוק היה גם הוא נקודת מפנה, ווידאר חזר להיות אנאקין.

baglemaster

New member
חחח מעניין

רק שלא היה ווינדו בטרילוגיה הישנה... בעצם כשחושבים על זה- זה היה יכול להיות ממש טוב אם היו רואים את ווינדו, רק שאז אף אחד לא ידע מיהו... ואז 16 שנים היו ספקולציות על מי זה הדמות המסתורית שהופיעה בדמיונו של ויידר...

Gilliana

New member
אני בספק אם בשלב ההוא...

... אם אפילו לג'ורג' לוקאס היה מושג מי ווינדו הולך להיות.

obiwanjonatan

New member
לוקאס לא ידע אבל

לפי הסיפור, ווידאר ידע. זה כמו שבטרילוגיה הישנה לוקאס גם לא ידע על המושג "סית' " הוא המציא את זה באימת הפנטום, אבל גם לפני שידע, ווידאר והקיסר היו סית'.

Gilliana

New member
לא, זה לא מדוייק לחלוטין

המושג סית' אמנם לא הוזכר בסרט "תקווה חדשה", אולם בספר, שיצא כבר באותה עת, המושג סית' בהקשר לויידר הוזכר גם הוזכר.

baglemaster

New member
כן, אבל זה מאוד מעניין

כי אני לא יודע איזה ספרים יצאו מתי על פי הסרטים, אבל האם ווינדו הוזכר? כי בשביל ויידר, זה חתיכת דה-ז'ה-וו... אולי כדאי להוציא גרסא מחודשת לסצנה הזאת? אולי גרסת חובבים? מצד שני- אנחנו גם ככה טובעים בים הגרסאות לסרטים...

Gilliana

New member
לא לא, וינדו לא הוזכר

אני מדברת על הטרילוגיה הישנה - על הספר "תקווה חדשה" שיצא במקביל לסרט, בשנת 77.

Kalimac

New member
אם דיוק זה אנחנו

אז הספר יצא למעשה ב-76 תחת השם Star Wars: From the Adventures of Luke Skywalker.

Gilliana

New member
לא לא, לא מדובר על הספר הזה

אני מדברת על ספר שנקרא "מלחמת הכוכבים", ללא כל תוספות או שמות משנה.

Kalimac

New member
גם אני ../images/Emo13.gif

כך נקרא הספר כשיצא לאור לראשונה. http://starwars.wikia.com/wiki/Star_Wars_Episode_IV:_A_New_Hope_%28novel%29

Gilliana

New member
אהה, OK

אני קראתי בזמנו את הספר מתורגם לעברית - הוא לא הכיל שום תמונות והכריכה שלו נראתה אחרת לגמרי. יהיה מעניין לנסות למצוא צילום שלו ברשת - אני בהחלט אנסה לאתר.

Y. Welis

New member
העטיפה בוויקי היא אחת המוקדמות כנראה

בלי האן וליאה. זו שהיתה בתרגום העברי היא הידועה של הסרט הראשון - עם בגדי הלבן (סטייל הבי-ג'יז) הרחבים, והשרירים המפותחים שהוספו להאמיל. הספר אגב כלל את הסצינה הראשונה עם ביגס שלא הוכנסה לסרט, וכן את הפגישה המחודשת בינו ללוק בבסיס שעל הירח של יאבין.

Y. Welis

New member
זו הבעיה היום - יש תמיד 2 הסברים אפשריים

לכל שאלה: לפי הטרילוגיה הישנה, ולפי הישנה והחדשה.

Y. Welis

New member
../images/Emo45.gif שאפט-ווינדו

צריך להמציא איזה פילק על המוזיקה של שיר הנושא.

Kalimac

New member
לא הבנתי

אתה מתכוון למה לוק שמר את השם 'סקייווקר'? בגרסאות המוקדמות של הסיפור, הקיסר בכלל לא היה רגיש ל'כוח' והיה חלש ומניפולטיבי ששיחק בבכירים כמו טארקין כדי להגיע לשלטון. רק בעידון פרק V כבר נהייה "ברור" שהוא משתמש ב'כוח'.

Y. Welis

New member
האמת שלא ראיתי איזכור לקיסר בטיוטות הסרט ה-4

בכלל (אם כי לא בדקתי כל דבר, וכן לא בספר שמפרט את ההיסטוריה של התסריטים - Star Wars: The Annotated Screenplays, שכדאי לבדוק - http://www.amazon.com/Star-Wars-Screenplays-Laurent-Bouzereau/dp/0345409817/ref=sr_1_3/105-3230417-5148455?ie=UTF8&s=books&qid=1194983244&sr=1-3 ) כך שלא אוכל לומר מה לוקאס חשב על תפקידו באותו הזמן. אין ספק שבסרט ה-6 הוא כבר נעשה משמעותי יותר וחזק לא פחות מווידאר (הייתי מרשה לעצמי לומר שהגילום של איאן מקדיארמיד המדהים, אולי עשה יותר מכפי שלוקאס התכוון... כי התפקיד שלו בסרט הוא יותר להיות האמצעי שיגאל את ווידאר מהצד האפל).

obiwanjonatan

New member
האמת שהקיסר מוזכר ב-4

כשהקומנדרים בכוכב המוות מדברים, אז טארקין נכנס ואומר שהקיסר ביטל את ישיבות הסנאט.

למעלה