לא מלצר, לא קופאי.....

עופר 123

New member
לא מלצר, לא קופאי.....

כשהולכים למסעדה, המלצר לוקח הזמנה והוא גם המגיש לשולחן. כשהולכים למסעדת מזון מהיר, הקופאי לוקח הזמנה וגם מגיש אותה ללקוח. אבל... כשהולכים, נגיד, ל"ארומה" - הקופאי לוקח את ההזמנה, ועובד אחר מגיש אותה. האם קיים כינוי לאדם שמגיש במסגרת "שירות עצמי", אבל לא לוקח הזמנה בקופה? תראו מה מטריד אותי בערב שישי
.
עופר

המוזרה

New member
שאלה קיומית...

צוחוקים.. צוחוקים.. תשובה לא מוסמכת: כל מי שמגיש לך, הוא מלצר מי שלוקח הזמנה ממך יכול להיות קופאי, מלצר או מארח (ואולי עוד דברים)

בדיחה גזענית ../images/Emo18.gif

זה מזכיר לי בדיחה (לא ממש מצחיקה) ששמעתי לא מזמן: ש - איך קוראים לאיש שאכל במסעדה? ת - סועד ש - איך קוראים לבעל המסעדה? ת - מסעיד ש - ואיך קוראים לאיש ששוטף כלים במסעדה? ת - סעיד (אמרתי שלא ממש מצחיקה)

טל קר

New member
הגזענות תלויה בקונטקסט

הבדיחה הזו יכולה להיות מסופרת גם באופן אירוני על חלוקת התפקידים בחברה הישראלית בתור מסר חזק על הריבוד. (רק שבשביל להיות עם אצבע על הדופק צריך לעדכן את הסעיד לאיזה שם פיליפיני או תאילנדי או רומני P:)

hillelg

New member
נכון

זה מזכיר לי לגבי בדיחה ששמעתי לא מזמן, וממש אהבתי: - איך אומרים 'קצין' במרוקאית? - נגד... משום-מה, כמה אנשים נעלבו כששמעו את הבדיחה הזאת, למרות שאני הבנתי אותה כצוחקת על צה"ל, לא על המרוקאים.

Idan91

New member
ילד קניבל אומר לאמו:

"אמא, אבא פצוע!" האמא: "שתוק והמשך לאכול!" (האמת? במקור הקניבלית אומרת "תמשיך", אבל החלטתי לשפץ קצת.) ועוד משיחות הקניבלים: הילד: "אמא, למה אבא רץ בזיגזגים?" האמא: "שתוק והמשך לירות!" לא מצחיק. ובבקשה - אל תספרו יותר בדיחות, כי יותר משלוש בבת אחת - מתחיל להכביד עליי. (שתי אלה+ האחת של שוש, זה כבר די והותר).

גרי רשף

New member
וכמה לזכרו של אידי אמין

אידי אמין מת במהלך סוף השבוע, אך מורשתו תמשיך ללוות אותנו: 1. שאלו לו לאידי אמין אם הוא אוהב ילדים: "כן, אבל עם הרבה חריף וצ'יפס ליד". 2. שבו והיקשו: "האם יש קניבלים באוגנדה?", השיב הדאדה: "נייט, אמש אכלתי את האחרון". 3. אידי אמין בסוף סעודה משפחתית טעימה: "אמא יש רק אחת!". זו היתה ארוחה כיד המלך, בה א"א קיבל את פני האורחים וחטף שוק.

בקניבלית אומרים

"שתוק ותמשיך לאכול" ובבקשה לא לנסות לשפץ בדיחות כי זה בדרך כלל הורג אותן. בדיחות נאמרו בלשון בני אדם, וגם אם זו אינה תקנית, היא בית הגידול שלהן, וסגנונן הוא סגנונה. מי שמנסה להחיל את כללי השפה העברית על בדיחות עממיות, עלול לדרוש גם לצנזר אותן לחלוטין כי הן לא מנומסות ולא "פוליטקלי קורקט" ואז מה יישאר לנו?

אני מבקשת ממך ליישר קו

עם המונחים הרשמיים של הפורום: יש לומר "בלשון ילידית" ולא "בלשון בני אדם", שכן ילידים אינם בהכרח בני אדם ולהיפך.

Idan91

New member
בדיחות שאינן מצחיקות -

מותר לעשות להן מ-ה שרוצים. חוץ מזה, אלה היו קניבלים איכותיים.

למעלה