לא מכיר הרבה מונחים/דברים שמעסיקים בני גילו

לא מכיר הרבה מונחים/דברים שמעסיקים בני גילו

הבן שלי בן 14 פלוס, משולב מכיתה א (כיום בכיתה ח) ורוב קשייו הם לימודיים. מה שמטריד אותי, ואני לא יודעת אם זו אשמתי, זה שהוא לא יודע הרבה מושגים שרוב בני גילו (אם לא כולם) מכירים: אם זה סלנג, קללות (לא אומרת שזה דבר טוב, אבל הוא לא מכיר הרבה מונחים), סדרות טלוויזיה (אקס פקטור וכו, הוא פשוט לא אוהב ריאליטי ולא צופה בטלוויזיה אחרי 9-9 וחצי), כל מיני מונחים כמו פרגיות שהוא שאל אותי מה זה השבוע (במובן של עוף, לא של ילדות צעירות...). זה מה שמקשה עליו להיות מעורה בשיחות, אני מנחשת (שיחות בע"פ וגם בצ'טים). אני חושבת לעצמי מי "אשם": אולי אני הייתי צריכה לכתוב לו איזה מילון מונחים (אני או איש מקצוע), אולי להכריח אותו לקרוא עיתונים ולהקשיב לחדשות, לא יודעת מה...גם כדורגל הוא ממש לא אוהב ורוב בני גילו אוהבים (בעיקר בנים כמובן, אבל לא רק).
ואולי אלה דברים שצריכים לבוא טבעי?
מה אתם אומרים? האם זה (מה שתיארתי) זה בגלל שהוא אוטיסט או שאין קשר?

alonaken

New member
חלק כנראה קשור לאוטיזם וחלק לא

זה שהוא לא אוהב ריאלטי זה לדעתי דווקא יכול להעיד על ילד עם טעם וסגנון איכותי. חוסר העניין שלו בריאליטי אינו בעיחה, יש מי שחושבים שזה אפילו יתרון.

כדורגל, יש בנים שלא אוהבים כדורגל וזה בסדר, לא כולם חייבים לאהוב את זה, חוסר עניין בכדורגל ובריאליטי לא קשור למידת ההצלחה בחיים...

עיתונים וחדשות - אף פעם לא להכריח אותו לקרוא או לשמוע כי אנשים בדרך כלל שונאים את מה שמכריחים אותם לעשות, לכן אם תכריחי אותו או תפעילי עליו איזה לחץ לשמוע חדשות הוא כנראה רק יירתע מזה עוד יותר. אבל אם את יכולה סתם לעניין אותו בזה אם אין לו התנגדות, להקשיב איתו ביחד, לשוחח איתו על תכנים אקטואליים אז למה לא.

סלנג ומונחים שהוא לא מבין - לדעתי את עושה טוב כשאת מסבירה לו כאשר הוא שואל. תסבירי לו ככה שלא ישתמע מההסבר שזה לא בסדר שהוא לא מבין.
כשהוא שואל תגיבי ותסבירי לו בשמחה ובעניין וזהו, אל תחפשי אשמים, אף אחד לא אשם, לא את ולא הוא, ובכלל לדעתי לא להכיר חלק מהקללות זה דווקא טוב.

schlomitsmile

Member
מנהל
סביר להניח שזה מפריע לו להשתלב בשיחת החבר'ה אבל בנאדם לא נשאר לעולם בבי"ס (תודה לאל
).
ככל שיגדל, ולמעשה כבר כיום הוא יכול להתחיל,
ימצא לעצמו- אם ירצה בכך- קבוצת התייחסות
עם תחומי עניין וערכים דומים לשלו.
בקבוצה כזאת להיות הוא, על העדפותיו וסלידותיו-
לא רק שלא יהווה חסרון, אלא יהווה יתרון גדול

לכן לדעתי אף אחד לא אשם בכלום,
וממש לא כדאי להכריח לשום דבר.

dina199

New member
מה הוא כן מכיר ומה הוא כן אוהב ?

אפילו בני נוער נ"טים לא עשוים 'שטנץ' אחד

לא הרבה

אוהב את מייקל ג'קסון נורא, את הסידרה "שמש" וכמובן משחקי WII. ורוכב על אופניים והולך לחדר כושר כמה פעמים בשבוע. ואין לו תחום עיניין ספציפי.

dina199

New member
זה בכלל לא מעט

הייתי אומרת שזה יותר מנער נ"ט שמתעניין רק בכדורגל וריאליטי

TikvaBonneh

New member
אז בנושאים האלו

הוא כן יודע לענות על שאלות.
זה בדיוק נקרא תחומי עניין ספציפיים.
בטוח הוא יודע יותר טוב ממך שמות ודמויות של משחקי WII.

schlomitsmile

Member
מנהל
אני מניחה שאם היה משתתף בפורום מייקל ג'קסון היה לו מה להגיב ואיך להשתתף, לא?

alphadelta

New member
קבוצת עיניין

כמו שאחרים אמרו פה, למצוא קבוצה עם תחומי עיניין משותפים זה מאד ממומלץ. אצלי בבית אמנם הגיל יותר צעיר, אבל שמעתי מאחרים עם ילדים בגיל 14-15 שמציאת קבוצה כזו עוזרת.

אפשר לנסות לעניין אותו בתחומים שקרובים למה שהוא מתעניין כרגע.
אוהב חדר כושר? אולי אפשר לעניין אותו בגוף האדם. מבנה, שרירים, תיפקדו מערכות וכו׳.

אוהב סדרת טלוויזיה מסויימת- אולי לעניין אותו בצילום וידאו.

אוהב ווי? אולי לעניין אותו בתיכנות משחקים.

TikvaBonneh

New member
זה בגלל שהוא אוטיסט

זה חלק מזה שיש לו מה שקוראים בDSM תחומי עניין צרים. זה אומר שיש המון דברים שלא מענינים אותו, ברגע שהם מחוץ למה שמענין אותו.
אני בטוחה שיש דברים שמענינים אותו, ואותם הוא יודע.
ביום שישי בערב ישבנו בארוחת שבת, דיברו על אריק איינשטיין, ויותם שאל מי זה.
אחותי אמרה שהוא סתם עושה הצגות, הוא בטוח יודע מי זה.
לא. הוא לא יודע.
ובאיבחון שאלו אותו מאיזו מפלגה ראש הממשלה ביבי, והוא לא ידע. הפסיכיאטר אמר לו "ליכוד או מרץ", והוא ענה מרץ.
בתחומים שמענינים אותו הוא יודע הרבה.

dina199

New member
לדעת הרבה ילדים לא יודעים

מי זה אריק איינשטיין. מכירים את השירים כי למשל את 'עוף גוזל' שרים בכל טכס אפשרי, אבל לי יודעים של מי הם.
וגם לא הבנתי מה קשר של ביבי לאיבחונים

TikvaBonneh

New member
הילדים של אחותי ידעו...

וגם הבת שלי. הוא בן שמונה עשרה וחצי.
כל מי שפתח רדיו או עיתון או טלויזיה בשבוע שעבר בישראל יודע מי זה אריק איינשטיין.
ביבי לא קשור לאיבחונים. הוא ראש ממשלת ישראל.
הפסיכיאטר שואל שאלות מהסוג הזה כדי לבדוק אם יש תחומי עניין צרים.

dina199

New member
הבן שלי בגיל 12 ידע

מי כל שרי הממשלה ומאיזה מפלגות (הוא קרא את עמודי החדשות בעתון). הוא ידע עוד הרבה דברים ומאבחנת (פסיכולוגית) מאוד התרשמה מהידע הכללי הרחב.
אני מניחה שהוא גם ידע הרבה מאוד על זמרים ושחקנים

הוא גם ידע הכל על כל קבוצות כדורגל וכדורסל בכל העולם, אבל זה לא עזר לו לפתח שיחה על ספורט.

אז באיבחון בגיל 14 תחומי עניין צרים שלו נחשבו היסטוריה, גיאוגרפיה וספורט (אני לא יודעת אם החשיבו גם פוליטיקה
).

ולאחר כל אלה הוא עדיין א"ס

TikvaBonneh

New member
ברור שהוא א"ס

תחומי עניין צרים זה בDSM.
הבן שלי קורא כל יום את המוסף הכלכלי של הארץ. הוא יודע מי זה נוחי דנקנר והוא יודע להסביר למה צריך לפרק את חברות הפירמידה

dina199

New member
כמו אח שלי

הוא לא רק מכיר את כל הצמרת הכלכלית, הוא לא מבין איך אין לי מושג מי מנכל של מה.

ואין לי ספק מי זה א"ס. אותי די מפתיעים המאבחנים

dina199

New member
בהכל.

כשהם מניחים שיש דברים שהם מובנים מאליו.
למשל ייתכן מאוד שיהיה א"ס שלא יידע מי זה ביבי, אבל יידע טוב מאוד שבנימין נתניהו הור ראש ממשלה (ואפילו מאיזו מפלגה
)

TikvaBonneh

New member
לא הסברתי את עצמי נכון

הוא כן ידע מי ראש הממשלה, אבל הוא לא ידע מאיזו מפלגה הוא.
קודם הפסיכיאטר שאל מי ראש הממשלה והוא ענה נכון. הוא לא ידע לגבי המפלגה.

dina199

New member
עוד יותר טוב

במצב המפלגות של ימינו גם לי לא תמיד ברור איזה פוליטיקאי נמצא באיזו מפלגה

למשל עכשיו לקח לי זמן להיזכר שלמפלגה של לבני קוראים 'התנועה'

למעלה