לא מוצאת את שרשור מרק העדשים שהיה פה לא מזמן

לא מוצאת את שרשור מרק העדשים שהיה פה לא מזמן

יש לי עדשים ירוקים (קות? מה הוחלט בסוף?), גזר, בצל וכוסברה. למישהי יש מתכון שווה?

מאורית9

New member
אני אישית מכניזה לכל מרק המון ירקות

אז כן.גזר, בצל, כוסברה (בסוף שתשמור על הארומה שלה) ואם יש לך שורש פטרוזיליה או שמיר- אז בבקשה.. לאחרונה כל מרק כמעט "זוכה" גם להוצאה של חלק מהמוצקים וטחינה שלהם (במיקסר החדש והשווה שעומד לי על השיש של קיצ'נאייד) ומוחזר לסיר- ככה המרק טחון חלקית- סמיך ונעים וגם הילדים שפחות אוהבים את הירוקים למינהם אוכלים אותם כי זה נטמע בכל המרק אני גם מוסיפה לכמה דקות האחרונות קצת קווקאר- זה משפר את המרקם וכמובן מוסיף בריאות (ולי זה עושה נחת אמיתית כשהילדים אוכלים בריא
)

אבל מה את עושה? מטגנת קודם?

מוסיפה למים רותחים? מניחה שמטגנת, כבר לא עשיתי מלא זמן והספקתי לשכוח... וכמה זמן בישול בערך עד שזה רך?

מאורית9

New member
מטגנת את כל הירקות במעט שמן (כף)

ואחרי כמה דקות של טיגון / אידוי מוסיפה עדשים- מים ומבשלת בערך שעה-שעה וחצי (מים לא רתוחים- זה אחרי כמה דקות רותח אז חבל על ההרתחה בקומקום בעיני) בסוף- מוסיפה כוסברה- פטרוזיליה- מה שיש..

shtuli

New member
הכנתי אתמול עם

בצל, סלרי, דלעת, גזר, קישוא ועדשים ירוקות (או ירוקים?). לא טיגנתי קודם. רק שמתי מים והבאתי לרתיחה. תיבלתי במלח וכורכום. 50 דק' על הגז אחרי רתיחה בערך. יצא מושלם.

מהרשור ההוא אני אומרת

"עדשים בצבע ירוק/כתום/חום" ובא לציון גואל. ובעניין דומה אבל שונה - אתמול עשיתי מרק חומוס . יצא טעיםםםםםם! (בולגרית, שמנסה להסיח את דעתה מההתקן הסורר
)

טוב, בסוף טיגנתי בצל, גזר מגורד ועדשים

הוספתי מים, תיבלתי בכמון, טיפה כורכום, מלח ופלפל והוספתי המון כוסברה. בסוף טחנתי חלק. יצא מעולה! אפילו שחר זלל צלחת מלאה.

למעלה