לא מוערך מספיק

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

DIDGIN

New member
מישהו שם פעם בפורום

קלף מג'יק עם תמונה של היפופוטם עם כנפיים, מעין וריאציה על היפוגריף. אז אתה מוזמן להוסיף גם היפופוטם מכונף לרשימה.

DDN

New member
לאו דווקא קשור למו"ד.

ואני לא מדבר על "כל גזעי המשחק", אני מדבר על גזעים שהם שם, הם נראים מאאאגניבים על הנייר, אבל לא בדיוק יוצא לי לעשות איתם שום דבר. אני בעד הודעת "מוערכים יתר על המידה" - את מוזמנת לפתוח. אגב, גם מינוטאור שהוא יחיד במינו, הוא לא דבר שרואים הרבה במערכות משחק, וחבל. ויחד איתו, אני אוסיף גם את הספינקס.

מירטל

New member
אני חושבת שיש פשוט יותר מדי מהם.

באמת, באבי סער יש לך בדיוק שלושה גזעים שונים ( בני אדם, בני מירין והגזע של אלריק, ששכחתי את שמו),ואיכשהו, כולם נראים יותר פנטסטיים מאשר האלף הממוצע. או, הנה עוד אחד הדברים החביבים עלי שלא מנצלים אותו מספיק - בני מירין הם דמויי אדם מכונפים, הבעיה היא שחלק מהם נולדים נטולי כנפיים ( ואז הם נראים כמו בני אדם רגילים, אבל נחשבים כנכים בעולמם). הזכרת לי את סירנה...

מירטל

New member
דמות שבניתי פעם.

מלחית בנמצאה בעיקר בתצפית על תורן הספינה, עם חיבה עמוקה מאוד לשירה זייפנית - היא הייתה בת מירין לא מכונפת שלא ידעה את זה בכלל.

tapas tapas

New member
מזכיר לי קצת את ULTIMA

יש להם את הGARGOYLES המכונפים והלא מכונפים, והם כולם מדברים כמו יודה שנשארה לו רק אונה אחת במוח.

Ihavenonick

New member
הספינקס?

אפשר לשים משהו אחר שישאל חידות. לדוגמא: אורק, זה יותר מקורי.

Super Monkey

New member
לבקשת DDN: סיפורי מינוטאורים

קצת באיחור (עכשיו הגעתי הביתה) - על מינוטאורים בעולם המערכה שאני מריץ. קודם כל אני אפתח בזה שיש מספר יצורים שאני יותר מתייחס אליהם כאל "גזע" יותר מאשר מפלצת אבל פשוט לא מאפשר לשחקנים לשחק אותם מבחינת פרקטיקה (מינוטאור, למשל, בגלל הגודל הפיזי שלו הוא מאוד מגושם ובעייתי להריץ איתו דברים שאני רוצה להעביר לפעמים כמו בריחה מהכלא או התגנבות חרישית למקומות צרים וחשוכים, לצורך העניין). את תרבות המינוטאורים אצלי בניתי בהשראה מאוד ברורה לפי המקור המיתולוגי שלהם: יוון העתיקה. המינוטאורים חיים על אי בשם מינוטוס שהתיאור הכללי שלו תואם את יוון העתיקה (מטעי זיתים, גבינת עיזים, מבני שיש מרשימים...). מבחינת התנהגות המינוטאורים אצלי מאוד מזכירים קלינגונים - אלימים, זעפנים ונותנים הרבה חשיבות לכבוד ולדרכו של הלוחם. המינוטאורים מתקיימים בעיקר בתור ספנים וסוחרים - יש להן ספינות ענק יחודיות רק להן והם היחידים כמעט שמצליחים לחצות את הים הגדול בין שתי היבשות. כמובן שהם גם לא בוחלים בשום אמצעים לשמור על המונופול שלהם לאורך קו המסחר הזה. ביבשת הגדולה ניתן להיתקל פעמים רבות במינוטאורים שנודדים בעולם ומציעים את שירותיהם בתור שכירי חרב. מיותר לציין שבגלל גודלם הפיסי הם מהווים לוחמים מצויינים. האי מינוטוס נשלט על ידי דיקטטור לכל החיים שנבחר בשיטת החזק שורד - בכל זמן נתון יש שליט ויורש. לאחר מות השליט היורש תופס את מקומו ובוחרים יורש חדש. בחירת היורש היא באמצעות טורניר גלאדיאטורים (הטורניר הוא לא לחיים או למוות כדי לא "לבזבז" לוחמים טובים אלא שופטים מכריעים בקרבות). שישה מועמדים עולים לשלב הגמר. בשלב הגמר נכנסים ששת המתחרים ללא נשק או ציוד אל הלבירינת' הענק והמיסתורי שנמצא במרכז האי מצידו האחד. הלבירינת' נועד לבחון את יכולת החשיבה של המועמד ואומץ ליבו וכל דרך כשרה לניצחון באתגר, כולל הריגה של המתחרים האחרים. הראשון שמצליח לצאת מצידו האחר של הלבירינת' הוא המנצח. איש לא יודע מה יש בתוך הלבירינת' מלבד המנצח ואסור לו אף פעם לדבר על מה שקרה שם או לספר מדוע המתמודדים האחרים נעלמו ולא יצאו משם. היורש משמש בתור מפקד הצי של המינוטאורים עד היום בו ייקרא לשמש כשליט. בגלל קוד הכבוד של המינוטאורים, לא קרה מקרה שבו יורש התקומם נגד השליט המכהן (הסבר שפעם ניתן לאורח זר ששהה באי:"שני אנשים שעברו דרך הלבירינת' חולקים קשר חזק אותו לא ניתן להסביר למי שמעולם לא נכנס לתור הלבירינת'"). באופן כללי המינוטאורים לא אוהבים זרים באי שלהם (למרות שהם אוהבים לטייל בעולם), אולם מי שזכה לכבוד מצד המינוטאורים יזכה להכנסת אורחים השמורה למלכים. באופן כללי המינוטאורים סולדים מקסם וכישוף, אולם יש להם חיבה גדולה ל"טכנולוגיה" ולכן ננסים רבים עובדים בשירות המינוטאורים על שיכלול הספינות וכלי המלחמה שלהם וידוע על ידידות גדולה בין שני הגזעים. מבחינה דתית המינוטאורים, בהיותם ספנים, סוגדים בעיקר לאל הים והמינוטאוריות הנקבות משמשות לרוב ככוהנות, אולם מכיוון שהמינוטאורים מרבים להסתובב בעולם הם מאמצים לעצמם אמונות שונות ואלים נוספים - כל אחד לפי ראות עיניו. לסיכום, המינוטאורים לא מסווגים כ"טובים" או "רעים" מכיוון שיש להם חוש של כבוד אבל אופי אלים. דבר אחד בטוח - ממינוטאור כועס/שיכור/שניהם יחד כדאי להתרחק.

tapas tapas

New member
יש גם גבינת מינוטאורים(יות)?

רקע מעניין ומושקע בנית למינוטאורים. אבל שאלה, מה בדבר כיבוש ואמפריאליזם? אם הם דומים ליוונים העתיקים, והם גזע גדול וחזק חובב טכנולוגיה, האם לא נראה הגיוני שהם יבצעו איזשהוא מסע כיבוש? אני חושב שמ2000 לפני הספירה ועד אולי 1950 לספירה, המין האנושי היה חובב גדול של מסעות כיבושים. נראה שכמעט כל עם או מדינה שיש לה את האפשרות לפתוח במסע כיבוש היתה עושה את זה. מה דעתך?

Super Monkey

New member
נכון, התייחסות לכיבוש ואימפיריאליזם

בתור התחלה אני אציין שהפלח של המינוטאורים באוכלוסיה יחסית קטן. יש בסביבות ה15,000 מינוטאורים שהם תושבי מינוטוס והאיים שקרובים לאי הראשי, מתוכם כ7000 מינוטאורים שייכים לצי ומסיירים בעולם לסירוגין. כ500 מינוטאורים נוספים מטיילים בעולם הגדול ולא רואים עצמם כחלק מהמולדת המינוטאורית. רובם שכירי חרב, חלקם משתקעים במחוז זה או אחר בתור "שריף", חלקם מנהיגים ביד חזקה כנופיות שודדים ומבוקשים על ידי החוק. המבנה החברתי המיוחד של המינוטאורים הוא הסיבה לעובדה שהם מהווים בערך אחוז אחד בלבד מאוכלוסיית העולם: רק אחת מתוך 15 צאצאים נולדת נקבה. הנקבות גדלות במקדש הגדול שבאי המרכזי. אחת לתקופה (לא נכנסתי לדקויות של כל כמה זמן - העיקר שישמר הסטטוס קוו מבחינת אחוז המינוטאורים בעולם), הזכרים באי מתחרים בתחרויות ספורטיביות (כמו באולימפיאדה) כדי להוכיח את גבריותם. בסיום המשחקים יש משתה גדול ואז הנקבות/כוהנות בוחרות מבין החזקים שבזכרים (בדרך כלל המנצחים מהתחרויות) להזדווג איתן (לטובת מערכת העיקול שכולם אני אצנזר את זה). אם נולדת נקבה היא נשארת במקדש ואביה ממונה להיות "האביר מגן" שלה ובאם ידרש הוא תמיד יחוש לעזרתה של ביתו. אותו זכר זוכה כמובן לקמע של כבוד המקודש על ידי האלים. אם נולד זכר, הוא נמסר לאביו כדי לגדול ולהיות לוחם חזק ואימו, הכוהנת, נותנת לו קמע מבורך ומשמשת לו כפטרונית בכל הקשור לדת. המינוטאורים שחיים כמאתיים שנים עוזבים את חסותם של אביהם ברגע שצומחות להם הקרניים (בין גיל 40-50) ואז הם גם מקבלים את הנזם באף, עליו חרוט הייחוס המשפחתי שלהם. אין תארי אצולה העוברים בירושה, אבל כסף וממון כן בעלי משמעות בחברת המינוטאורים. לאחר ההסבר הארוך, למינוטאורים, על אף עוצמתם אין את המספרים כדי לכבוש ממלכות שלמות באם ממלכות האדם יתאחדו יחדיו כדי להגן על עצמם. במיוחד לאור העובדה, שהטכנולוגיה העתיקה לא משתווה ביכולותיה לעוצמתם של מיטב הקוסמים. בעבר הרחוק, הצליחו המינוטאורים לכבוש מספר ערי חוף ואף להחזיק בהן מספר שנים עד שגורשו בזכות מאמצים משותפים של צבאות בני האדם והאלפים. ויקטוריוס, שהיה שליט נערץ ודמות היסטורית בחברת המינוטאורים אמר:"תנו לבני האדם את היבשה, אנחנו נשלוט בים." ומאז קוו המחשבה הכללי הוא שימור המונופול שיש למינוטאורים בתור היחידים שמחזיקים ספינות ענק אשר מסוגלות לחצות את הים הגדול וחיזוק הכלכלה שלהם באמצעות ביסוס קשרי מסחר. שלא תבינו לא נכון: הם לא טיפוסים נחמדים - מספיקה שמועה בלבד על נסיון לבנות ספינת ענק בממלכה מסויימת, כדי שחצי מהצי יוזעק מייד להטיל מצור על העיר ולשלוח צוות פשיטה אשר יגרום לעיר הנמל הסוררת לשלם בדם ואש על חוצפתה.

עוד סיפורי מינוטאורים

בזמנו, כשהנחיתי לקבוצת המוד"מ המיתולוגית שלי, הרצתי הרפתקה מאוד ארוכה בשם "מחול הפרים" שהתבססה בצורה מאוד-מאוד-מאוד רופפת על ספרה המצויין של מרי רינו "מות יומת המלך" (שמספר את סיפור תזאוס והמינוטאור מזווית ריאליסטית, והרבה ממנו לא נשאר בהרפתקה הזו) הדמויות שעבדו אז בשירותו של בית אצולה מסויים הוזמנו בידי אחד מעובדי הבית הבכירים האחרים, צרצר ענקי בשם ציצרו הצרצר (בעיקרון הוא היה טרי-קרין, אבל כולם דיברו עליו בתור "הצרצר") לפגישה חשובה בנמל. שם גילו ההרפתקנים האמיצים שהצרצר המנוול שקינא במעמדן פשוט מכר אותן לספינת-סוחר של מינוטאורים, שהזדרזו ללכוד את שללם. הדמויות מצאו את עצמן די מהר קשורות למשוטי הספינה, בדרך ל"כפתור" (שמו המקראי של כרתים), אי המינוטאורים המסתורי. המינוטאורים בהם עסקינן היו מבוססים על המינוטאורים של אסופת המפלצות מהמהדורה השנייה - כולם היו זכרים. מלכם של המינוטאורים היה מינוטאור גדול במיוחד בשם מינוס, ששלט באי ביד ברזל - הנשים האנושיות היחידות באי (שילדו את הדורות הבאים של מינוטאורים) שכנו בהרמון הפרטי שלו, אליו הותרה גישה רק למלך ולחביביו. מינוס גילה די מהר שהמינוטאורים שלו אינם מבריקים במיוחד, וכדי לנהל חצר מלוכה יעילה, טרח ליבא לאי אצילים אנושיים - תנאי החיים המעיקים (אי מרוחק, מחסור בנשים, מינוטאורים אכזריים על ימין ועל שמאל) הביאו לאי רק "אצילים" מפוקפקים למדי: סוטים, נרקומנים, חולי נפש וגנדרנים. אצילי האי נהגו להסתובב בבגדים מוזרים, פאות, תסרוקות משונות, איפור, ובלוויית חיות מחמד שטיב היחסים בינן לבין האצילים היה ראוי לבירור נוסף - במיוחד הלורד לורגוס, שנהג להסתובב בחברת כבשה גדולה עם סרט כחול קשור לצווארה... הבידור החביב על תושבי האי המינוטאורים ואציליהם האנושיים היה קרבות גלדיאטורים כנגד חיות פרא מידי סוף שבוע, והדמויות התגלגלו כמובן לזירה (אחד מהם הציל את הכבשה של לורד לורגוס אחרי שנשמטה מידיו לזירה - הלורד ישב עם הכבשה על ברכיו, וקפץ בהתרגשות באחד הקרבות). הם גם גילו שפעם בחודש, הצוות המצטיין נדרש להלחם ב"פר האדמה" (גורגון) - קרב שמהווה חלק חשוב מדתם של המינוטאורים. הדמויות התיידדו עם שאר לוחמי הזירה, ואחד ההרפתקנים אף פגש שם את אביו האבוד! כמו כן, יצא לדמויות ללמוד על הקנוניות בעיר, להשתתף כאטרקציה במשתה של האצילים בו התרחשה פרשיית רצח (הרוצח היה אחד הלורדים שהיה בעצם אדם זאב - נדמה לי שסיפרתי על זה פעם), וללמוד על התארגנות של מרד עבדים-נמלטים שהסתתרו באזור הרי הגעש. הדמוית למדו גם כמה אגדות ונבואות, והתברר להם סודו של האי - בעבר התקיים בו פולחן דרואידי לאלת-אדמה, אך אחד ממלכי האי מכר את נשמתו להדד, האל-הפר, שהפך אותו למינטואור הראשון - המלך מינוס הראשון. סמלם של מלכי האי ומקור כוחם השלטוני היה הלבריס - גרזן אבן קדום שנשמר ב"בית הגרזן" ונישא על ידי המלך לשדה הקרב. הדמויות למדו לגלות שהריגת המלך מינוס בגרזנו שלו תביא לרעידת אדמה, והוצאת הגרזן מהאי תביא לשקיעת האי. בסופו של דבר, הדמויות עוררו מרד עבדים רב ממדים, ואכן הצליחו להוציא את הגרזן מידיו של המלך ולכרות בו את ראשו - אלא שברעידת האדמה הגרזן נפל לתוך סדק בקרקע - הוא אבד לתמיד למינוטאורים ובכך הקיץ הקץ על ממלכתם החזקה, אך האי לא שקע. הדמויות נמלטו עם העבדים האחרים בספינה, כשמאחוריהן הר הגעש של האי מעלה תמרות עשן...

tapas tapas

New member
יפה

פה התייחסת למינוטאורים יותר כאל מפלצת או משהוא שקשור לקסם מאשר גזע. אגב, שלחת כבר בדויק את אותו הפוסט פעם? יש לך אוסף של פוסטים שאתה שומר או משהוא כזה?

מירטל

New member
this is a bull's world...

אני רק חושבת כמה זה מבעס להוולד כמינוטאורית.

Super Monkey

New member
יצורים נוספים שתמיד רציתי לפתח

פיות ושדונים. חוץ מהופעת אורח פה ושם לא ממש נגעתי בעולם שלהם. בת הים הקטנה - אפשר לתת נתח נכבד לעולם שמתחת למים והיצורים השונים בו. בתור מעריץ של סדרת ממלכות נשכחות - אלפים אפלים אומנם תופסים אצלי מקום של כבוד בקמפיין הנוכחי אבל אף פעם לא התעסקתי לעומק בעולם המעמקים (מיקונידים, טרוגולודיטים, איליתואידים וכו...). מי שכן זוכה אצלי למקום של כבוד אלו הדרקונים. אצל הרבה שה"מים זו מעיין "מפלצת שמשארים לסוף". כלומר, יש הרגשה שאם תיתן לחבורה לחסל דרקון אז זהו, המשחק נגמר. אצלי יש רק שישה דרקונים בכל העולם והם די בלתי מנוצחים, בעיקר בזכות האינטיליגנציה העליונה שלהם. הדרקונים אצלי הם כמעט כמו אלים ולכל אחד מהם יש סיפור מעמיק וסאגה רחבת יריעה. הם ממש דמויות עומק, כמו שהיצורים האדירים האלה ראויים להיות ולא סתם מפלצת שיושבת על אוצר. הם גם מזיזים מהלכי מפתח בהיסטוריה העולמית במעיין משחק שחמט אינסופי של אחד נגד השני, ולכן לפעמים הם גם מתערבים ישירות בענייני האדם. כשאני מתכוון להעסק לעומק זה אומר לתת להם מקום משמעותי בקמפיין ליותר מהרפתקה מזדמנת וממש לבנות להם תרבות, היסטוריה וקו עלילה רציני עם דמויות עמוקות.

למעלה