לא מוזמנים

מישהי1631

New member
לא מוזמנים

איך מתגברים על זה? לא להיות מוזמנים לשום מקום, לא באמצע השבוע ולא בסופו. בסופ"ש יותר קשה כי לא עובדים. אני מניחה שלא יענו לי משום שלא הייתי פעילה לאחרונה בפורום ולא הגבתי לאנשים. עסוקה בהתכוננות לבחינת הסיום לתואר השני.
תאמרו - יש לך בעל וילדים, וברור שזה הרבה הרבה יותר טוב מלבד, ועדיין - בלי ארוחות משפחתיות, בלי הזמנות לחברים. אין מפגשים, לא פיקניקים, לא על האש, לא חברות בבית קפה.
אם אני מנסה, התשובה בדרך כלל שלילית. צריכה להשלים עם העובדה המצערת שאני לא נורמלית. שככה זה יהיה תמיד. או שאהיה אומללה בסופ"שים או שאלמד להעסיק את עצמי.
הלימודים הם קצת מחסום בפני הדיכאון. זו הסיבה היחידה שאני רוצה לעבור טוב את הבחינה ואולי להמשיך לדוקטורט. כדי להמשיך להעסיק את עצמי. למצוא תעסוקה בכול השעות הבודדות האלו. הבנות גדולות. אחת בחו"ל והשנייה רוב הזמן עם החבר. לבן יש את העיסוקים שלו. למזלם, לא הורשתי להם את קללת הבדידות ואני מודה על כך.
איך משלימים עם הלבד? עם הידיעה שלעולם לא יהיה אחרת?

לאורה101

New member
היי לך

מצב לא פשוט, זה ברור.
אולי על מנת לשנות קצת תנסי לצאת לבד לבית קפה , אולי עם ספר או מחשב נייד. לשתות משהו חם, להסתכל על האנשים העוברים.
אולי תוכלי לנסות ליצור קשרי חברות חדשים שכן ימלאו את רצונך, ליציאה לבילוי, לסרט וכו'
אולי ללכת לספרייה ולשבת קצת שם אם זה מעניין אותך.
אם את יכולה אז למה לא להזמין חברים להתארח אצלך או בני משפחה.
תמיד יכול להיות אחרת. לטובה ולפעמים לרעה. אנחנו צריכים לנסות לעזור לעצמנו ולשנות מצבים שלא נעימים לנו.
מקווה שקצת עזרתי.
לא מכירה אותך ו/או את מצבך אז מקווה שלא פגעתי או הכעסתי בעצותי.
רק כתבתי מהרהורי ליבי.

מישהי1631

New member
תודה לאורה 101

לא הכעסת בכלל. שמחה על התגובה.
כנראה אין ביכולתי לשנות. אני בת 57. יש לי פסיכולוג ולא בפעם הראשונה. זה לא עוזר. חברים ובני משפחה בדרך כלל לא רוצים להתארח אצלי. אני חברה לא כייפית, לצערי. לא יודעת לשעשע אנשים.

מישהי היי, אנחנו בנות אותו הגיל, וגם אני לצערי הרב אדם מאוד

בודד.
וגם אני הולכת מיליון שנים לטיפול.
וגם אני שואלת למה ודופקת את הראש בקיר, ומתייאשת ושוב מתעוררת ושוב מנסה.
אבל למה את אומרת ש לעולם לא יהיה אחרת?...
לפעמים ברגעי ייאוש גם אני אומרת.
אבל אני כן עושה דרך, מנסה להגיע למודעות יותר גדולה, לבדוק דפוסים ישנים, לחקור פצעים נושנים וכולי וכולי. אז אולי יש סיכוי.
לא הייתי רוצה להרים ידיים.
לא הייתי אני רוצה להרים ידיים.
את רוצה לשתף יותר?...
קראתי גם שאת כותבת שאת לא יודעת לשעשע.
למה את בכלל צריכה לשעשע?.... למה ההרגשה שאת צריכה להתאים את עצמך לאחרים?... אני, הרגעים הטובים שלי עם אנשים, כשאני מי שאני וטוב להם עם זה. ואז, דרך אגב, יוצא איכשהו שהם משתעשעים ממני ושאני מצחיקה.

לאורה101

New member
היי לשתיכן

מישהי וגם אוראור שלום
אני בת 50 גם אני לא מתארחת אצל אחרים ובקושי יש לי משהו שניתן להגדיר כחברות. אמנם יש לי הורים שמאד רוצים שנבוא לבקר אך זה לא מספק את הצורך בחברה כפי שמישהי כתבה שהיא היתה רוצה.
מסכימה עם אוראור שלא צריך לשעשע בהכרח אלא להיות עצמנו ואם החברים באמת מעוניינים הם ירצו אותנו גם אם איננו כל כך משעשעים. אולי אנחנו יותר פקחים או מוכשרים או בשלנים או מיליון דברים אחרים שלא עולים לי כרגע בראש והם יכולים להיות בסיס מעולה לחברות.
גם אני שנים הייתי ועדיין אצל פסיכולוגיות ומטפלות. לא מזמן התחלתי טיפול אצל פסיכוטרפיסטית בשיטת סכימה תראפיה ויכולה להעיד שזה עושה נפלאות. כל השנים הייתי בטיפול דינמי רגיל ועם הזמן נכון שהיו שינויים לטובה אבל קודם כל זה לקח שנים ושנית מעולם לא יכולתי לשים את האצבע על מה זה שהיה שעשה את השינוי ולכן גם לא יכולתי לשחזר ולהיטיב את מצבי. כעת בשיטה הזו אני ממש מרגישה שיש לי כלים לעזור לעצמי ואני כעת במקום הרבה יותר טוב ממה שהייתי בעבר.
זאת כנראה גם הסיבה שחזרתי לאחרונה להסתובב בפורומים ,לקרוא ולהגיב.
היה לי בעבר ניק אחר שננטש עקב בעיות סיסמא אבל כבר המון המון זמן שלא גלשתי התענינתיי באחרים ודי התעוררתי לחיים.
רק כדי לסבר את האוזן על מצבי בעבר הלא רחוק, בזמן הזה בשנה שעברה כל מה שעשיתי היה לישון עד שעות הצהריים המאוחרות, לשתות לאכול ,ללכת לשרותים ולחזור לישון. ואני אשה עם משפחה בעל שני ילדים ושני כלבים שלמזלי כבר די גדולים ולא צריכים טיפול עשרים וארבע שבע. ככה הייתי מספר חודשים. לא התקלחתי ולא יצאתי מהבית פרט לפעם אחת בשבוע לביקור אצל המטפלת שלי.
למזלי הרב המטפלת שלי דווקא עזרה ועודדה אותי להפפסקת הטיפול משהתברר שאנחנו די תקועות. בהמלצת אחי שהוא מהתחום ומטפל באותן שיטות ,גם ע"י cbt, הפנה אותי למכרה שלו ומאז כאמור השתנו חיי מאד לטובה ודי בזמן קצר.
&nbsp
מה שאני מנסה להגיד שגם טיפול הוא דבר שניתן לשנות ולגרום גם לנו להשתנות לטובה. שום דבר אינו חצוב באבן. פעם גם אני חשבתי שמה שהיה הוא שיהיה אך זה בד"כ לא נכון. יש לנו שליטה על עצמנו על חיינו ועל פעולותינו.
לילה טוב יקרות והמון כל טוב
אשמח גם להמשיך קשר בפרטי אם תרצו, אולי נוכל להתחבר וליצור לעצמנו דברים טובים בהמשך.

הי לאורה, כמה טוב

לשמוע על השיפור בחייך.
רוצה לספר מה זאת הסכימה תרפיה?..... אשמח לשמוע

מישהי1631

New member
לאורה ואוראור,

שמחה מאד שהגבתן. עודדתן אותי.
גם אני רוצה לשמוע מהי סכימה תרפיה.
כתבתן על כשרונות. אני יודעת לעשות הרבה דברים - ריקודי עם, נגינה, כתיבה, בישול, אבל... לא עושה טוב שום דבר. ממוצעת ולא מבריקה. אין משהו שהוא "הממלכה שלי", שיכול למשוך אלי אנשים. מרגישה שאני פחות מאנשים אחרים, וקיטרתי על כך רבות בפורומים. וגם - בעלת בריאות מזופתת.
וגם אני שוברת את הראש, למה הדחייה? חסרים אנשים ממוצעים ואפורים בעולם? אז מה, אין להם חברים? אפילו קצת? מה כל-כך קשה להיות כמו כולם? קצת ארוחות משפחתיות, קצת בית קפה? אני מתבוננת בקנאה נוראית בנשים שיושבות בבית קפה ביחד, לפעמים מבוגרות ממני, לא יפות ושואלת את עצמי: לעזאזל, למה הן כן ואני לא?
לצערי, אין לי אפשרות לקחת טיפול פסיכולוגי טוב. אין לי כסף. ניסיתי לפנות לבריאות הנפש בקופת חולים והציעו לי קבוצה בשעות העבודה שלי. בלי אפשרות אחרת.
אבל די לקטר על עצמי.
אשמח אם תספרו עוד על עצמכן, אוראור ולאורה. מעניין אותי מאד.

לאורה101

New member
סכימה תרפיה בקיצור

התחלתי כבר קודם לכתוב תגובה ומשום מה היא נמחקה. זה תיסכל אותי מעט ולקחתי לי הפסקה קטנה, עכשיו חזרתי ואתחיל שוב.
&nbsp
סכימה תרפיה מבוססת על העובדה שלכולנו יש דפוסי חשיבה והתנהגות שונים שהתעצבו מתישהו כנראה בילדותנו. כאן לא מתעמקים באיך ובלמה אלא במה ניתן לעשות בנידון. לומדים לזהות את הקולות הללו ,לתת להם שם, להכיר אותם ולנסות ברגע שהם מופיעים ביומיום לסתור אותם עם קולות אחרים שלנו. לומדים לבחור באיזה מהחלקים שלנו אנחנו רוצים כרגע להשתמש ולהנמיך או להשתיק את הקולות הלא יעילים ,המזיקים לנו.
אם למשל מישהו מעיר איזושהי הערה או שקורה משהו מתסכל,מעצבן ומי שמגיבה כרגע היא הילדה הקטנה ,הפגועה וחסרת האונים שלנו אנו יכולים לבחור להפעיל את הבוגר הבריא שלנו שיצא וינחם ויעודד את אותה ילדה ויזכיר לנו שאנחנו כבר לא שם. אנחנו כבר לא ילדה קטנה וניתן להגיב גם ממקום אחר, יותר שלם, יותר מפויס ויותר בוגר.
אוראור די הזדהיתי אם מה שכתבת באחת התגובות בדף זה על ההתפרצויות שלך .גם אני הייתי מגיבה המון בהתפרצויות בכעס בבכי וכו'. מקרה לדוגמא שקרה לא מזמן. בעלי העיר לי על משהו ובאותו רגע רציתי לענות לו בחריפות מילים קשות. לאחר רגע הבנתי שהמענה שלי רק ישחרר אותי לרגע, אולי, אבל לא ממש יועיל וסתם יפגע בו. לכן לא עניתי ורק אחרי זמן מה אמרתי בצורה רגועה את מה שהיה לי להגיד. כך גם הורדתי מליבי את מה שהפריע. לי וגם עשיתי זאת בצורה שהוא יוכל ללמוד ממנה את צרכיי ובעתיד גם להענות להם.
&nbsp
&nbsp
למען האמת השינוי הגדול לטובה שחל בי הוא לא לגמרי בזכות הטיפול הזה אלא בגלל שינוי בתרופות הפסיכיאטריות שאני לוקחת. איבחנו אותי לא נכון וקיבלתי טיפול תרופתי שלמעשה גמר אותי אם כי היתה תקופה די ארוכה שתיפקדתי מעולה איתו ולאחר שינוי אחר בחיי שקעתי לתהומות שעליהם כבר סיפרתי. המטפלת הקודמת שלי נדהמה מהאבחנה שבמקרה אמרתי לה עלייי ושלחה אותי לרופא באופן פרטי ולא דרך קופ"ח והוא עזר לי להיפטר. מהתרופות המזיקות לי. יש לציין שאני בטיפול תרופתי כבר המון שנים שהתחיל כדיכאון אחרי לידה ומשם עד היום.
בכל מקרה כמו שכבר ציינתי עם הטיפול הזה אני מרגישה שיש לי שליטה על מעשי.
מישהי אמרת שאת אמא ,נכון. כמו שאת מרגיעה ומנחמת את ילדך/ילדתך כשקשה או מתסכל או כואב תנסי לעשות זאת גם לעצמך. את לא פחות מאנשים אחרים תעודדי את עצמך בדברים שאת כן כמו שציינת, תנחמי את עצמך ותנסי להתעודד.
שבת שלום לכולם

isola bella

New member
היי מישהי

זה לגמרי לא ברור 'תאמרו - יש לך בעל וילדים וברור שזה הרבה הרבה יותר טוב מלבד'
אפשר להרגיש בודד גם כשיש בעל וילדים ( תלוי בטיב היחסים ..ועוד דברים..)
השישי הזה הייתי לגמרי לבד ( הורי היו באזכרה ואחכ ארוחת תנחומים, אחותי כנראה התאכזבה ממני שלא הסכמתי שוב 'להיכנע' לה ולקחת חתול הביתה שרצתה למסור לי,
ועל עוד משהו..)
החברים שלי ליתר דיוק החברות + 2 הידידים אני לגמרי כמעט לא פוגשת בסופשים
כי הם מבלים עם בני-בנות הסוג שלהם
אתמול חזרתי מהדייט ולא הסתדר ( דוקא מהצד שלי..לא מצאתי בסיס לקשר רומנטי )
חזרתי הביתה ,ראיתי 2 סדרות והלכתי לישון מאוד מאוחר
כעת קמתי מוקדם משום מה (.?.:) אני תיכף חוזרת לישון ( אתמול הלכתי לישון קצת הרבה אחרי midnight :)
אני לפעמים מרגישה בודדה כשזה נוגע לבני משפחה שלי
לא שיתפתי איש חוץ מאשר את אחי התאום בנוגע לחיפוש עבודה כי אני למודת ניסיון לא טוב מצד גילויי תמיכה מבני המשפחה שלי
כנל לגבי הדייט - בפרט העדפתי לא לשתף את אמי..
אז חזרתי הביתה וסימסתי ב וואטסאפ ל2 חברות ( הנשואה לא חזרה אלי:) הרווקה הייתה זמינה וחזרה אלי )
הידיד ( הוא נשוי ופעם מאד מזמן התחיל איתי פעמיים אבל הצבתי גבולות ברורים מאד:) חזר אלי ושניהם - הוא והחברה שלי חיזקו אותי על זה שניסיתי.
כמו כל סופש יש לי תוכניות לעצמי + אני באמת נהנית מהלבד שתי בדירה
( פחות מהעובדה שבנוגע לתמיכה רגשית אין לי כל כך למה לצפות מבני משפחתי להוציא אחי התאום שהוא די עסוק כראש צוות בהייטק + אישה ו 4 ילדים )
אני שולחת לך חיבוק עוטף
&nbsp
איזולה בלה
&nbsp

למעלה