לא מודעת לעצמי

natalisiel

New member
לא מודעת לעצמי

יש לי בעיה שאני עושה רק את מה שאני אוהבת . וכל מטלה שאני צריכה לעשות, אני דוחה ובסוף לא עושה. כך קורה שאני משלמת לקורסים לרופאי שיניים ובהתחלה שאני מתלהבת אני באה, אחר כך אני רוצה לדחות ודוחה ומאחרת ואחר כך כבר לא באה . ואני לא עושה כלום. וכשאני מכריחה את עצמי לעשות את מה שאני צריכה לעשות, למשל לקרא משהו חשוב, אז קשה לי לשלוט על העירנות שלי, הקשב מתפזר ויש לי התנתקויות בהכרה ואני מנמנמת . וכשאני מנסה להתגבר על זה על ידי שטיפת פנים וכל מיני ממריצים, אז אני הופכת לרגישה לתנאי סביבה לא תואמים כך שיש לי רגישויות מוגברות לתנוחת ישיבה לא נוחה שמציקה, כיסא לא מותאם שמציק, זווית הטקסט שאני קוראת לא מתאימה, וכל אלה מקשים עלי וסוחבים ממני הרבה אנרגיות, מאמץ וריכוז לעתים קרובות מידי. בנוסף גם יש לי חשיבה שלילית על המשימה כביכול שהיא סבל שאני חושבת לעצמי באמצע המטלה מחשבות כמו "יש עוד רבע שעה בערך עד שהסבל הזה יגמר" או "אוף עד מתי שאסיים לקרא את הפסקה הזאת יש עוד שתי דקות של סבל" ויש לי בעיה שקשה לי לזכור יותר מפרט אחד והזמן הממושך שהמגבלה הזאת מטילה על אופן הביצוע רק מתיש אותי ואני רוצה רק לסיים את זה. איך אני מסבירה לעצמי את הבעיות האלה בצורה כזו שיהיה לי קל להתמודד איתם. אשמח אם תעזרו לי לנסח את הבעיה שלי כי פשוט אני לא יודעת איך להסביר את עצמי גם כלפי עצמי.

נתנאלה4

New member
היי חמודה

לפי דעתי הגדרת בנושא את רוב הבעיה. אבל אחרי שהסתכלתי בכרטיס שלך ונוכחתי לדעת את גילך. אני מבינה מה קורה לך. בגיל שלך את עדיין בנסיון. והראש נורא מוטרד על מה יהיה ומה נכון. הצעה אישית תנסי להאמין בעצמך. ואל תעמיסי יותר ממה שאת יכולה לספוג. תני לעצמך להרגיש ולחוות את החוויות ותמיד תחפשי בכל מטלה שאת חייבת לבצע צד אופטימי שיתן לך כח להמשיך. תחפשי תמיד פירצה שממנה את יכולה לפעול ולהמשיך במשימה. אבל בעיקר קחי לך את הזמן. הגיל שאת נמצאת בו חולף כל כך מהר. עוד יהיו לך מטלות בחיים שתתצרכי לעשות בין עם טוב או לא. מקווה שקצת הארתי את עינייך. ומאחלת לך ימים טובים וחיים מאושרים חיבוק ענק נתי

נתנאלה4

New member
תודה מיכל ברוכים הנמצאים.

נעים מאוד. חיבוק ענק נתי

natalisiel

New member
ל נתנאלה4

אני מודה לך על התמיכה איישם את העצות שלך, ומקווה שאוכל לעשות גם דברים שאני לא אוהבת אני מאחלת לך רק טוב בחיים והמון בריאות.
כתבת דברים יפים אשמח לקרא עוד.

נתנאלה4

New member
שמחה שעזרתי ולו במעט

אני מזמינה אותך להיכנס לבלוג שלי. הוא מדבר על הנושאים של מודעות וגישה לחיים. ואולי בין הרשומות הרבות תמצאי תשובות. בברכה וחיבוק ענק נתי הבלוג נקרא "משחק החיים" http://blog.tapuz.co.il/natih

מדיטציות יעזרו מאד במירכוז הרצונות|

וגם את צריכה להתחיל מטלה אחת קטנה ולהכריח את עצמך להתמיד בה עד הסוף ממש בכח, כדי להתחיל להרגיל את עצמך למירכוז והתמדה. קחי לך מטלה קטנה ותעמדי בה וכך תוכלי להמשיך במטלות יותר כבדות ולהתמיד בהן התמדה ומירכוז זה חשוב לחיים. אדם צריך להרגיל את עצמו בכך. מומלץ גם קורסי מודעות שונים שבוע טוב שלהבת

natalisiel

New member
לשלהבת המקורי

אני מנסה לקחת מטלות קטנות כדי להתרגל להתמיד וכל זה אבל הבעיה שהמטלות גורמות לי לטראומה לגבי המשך המטלות וההתמדה . כך שזה נהרס באמצע כי ככל שאני מנסה בכח כך הסבל גובר . אשמח לקרא עוד.

לגבי לקיחת מטלות../images/Emo42.gif

את לא צריכה לקחת על עצמך יותר מדי מטלות בבת אחת תקחי אחת קטנה ותעמדי בה ותלמדי לחזק את עצמך ביכולות שלך. העיקר זה ההתמדה ולא כמות המטלות . תנסי לקחת משהו קטן בהתחלה וכשרגישי צורך תקחי עוד אחת קטנה לא בבת אחת לאט לאט יש לך מזל שאת עוד צעירה בשנים. בהצלחה שלהבת

dgan

New member
האם במהלך לימודייך היו לך קשיי

למידה? האם קשיי קשב וריכוז? שווה לבדוק.. בעיקר באם תרצי להמשיך ללמוד.. ומעבר לנושא של הפרעות בקשר ובריכוז לנסות לשנות את דפוס החשיבה לחיובי! לחשוב חיובי היות ומחשבה בוראת מציאות בהצלחה, דגנית

natalisiel

New member
ל dgan

אני בטוחה שהיו לי ועדיין יש לי בעיות קשב . למרות שעשיתי אבחון דידקטי ופסיכולוגי ובשני האבחונים הייתי צריכה להסביר למאבחנות שאמרו לי שאין לי לקות למידה, שכן יש לי הפרעות קשב וניסתי לשכנע אותם שהבדיקות שלהם עם כל הכבוד לא משקפות את כל הניסיונות שלי עם עצמי ללמוד . ואני מכירה את עצמי . עשיתי שוב אבחונים אצל מאבחנות אחרות ושוב פעם הייתי צריכה לשכנע אותם שיש לי דיסלקציה או בעיות קשב. לדעתי יש לי לפחות אחת מלקויות הלמידה האלה: או בעיות קשב וריכוז ADD , בעיות בזיכרון לטווח קצר, דיסלקציה. לגבי חשיבה חיובית, אני משתדלת לחשוב חיובית וזה מעורר בי חשק להתחיל לעשות מטלות שאני צריכה לעשות אבל כשאני מתחילה ממש לעשות המחשבות החיוביות לא עוזרות לי ואני פשוט דוחה ודוחה ובסוף לא עושה.

dgan

New member
נטלי בוקר טוב ../images/Emo42.gif!

יכול להיות שהקשיים שלך מבחינת אבחון הם גבוליים... לא שהם לא מקשים על החיים שלך.. הם גבוליים מבחינת האבחון... מה שאני יכולה להמליץ לך זה לפרק את המטלות לחלקים קטנים ולהתמודד כל פעם עם שלב אחד של המטלה.. כאשר תחליטי ללמוד.. תוכלי לגשת לאבחון דרך האוני' או המוסד בו תלמדי.. שם מודעים לקשיים ויוכלו לעזור לך, בטיפים והנחיות, גם אם את לא מאובחנת. כמו כן, ייתכן ופרחי באך שיוכנו במיוחד עבורך אצל מטפל המבין ומכיר התמודדות עם קשיי קשב וריכוז יוכלו לעזור לך.. ראי קישורים, בהצלחה! דגנית

האם עשית אבחון לכוון דיסלקציה?

אני גיליתי את הקושי שלי רק אחרי שלמדתי באוניברסיטה וסימתי. רוב הפעולות שמנית כאן מזכירות לי את עצמי. עם השנים למדתי לעשות מעקפים. אני מצטערת שאף אחד לא דאג לאבחן אותי. אני גיליתי את הלקות שלי רק בגיל 36 וזה היה מכאיב. שבוע שלם בכיתי על עצמי. אחר כך עבר לי וחזרתי לעצמי. לכי אבחני את עצמך זה יעזור לך בלימודי ההמשך. בהצלחה

natalisiel

New member
למיכל

אני במצב שאני מודעת לקשיים שלי והסביבה לא מכירה בזה . זה מתסכל כי אני לא מוכרת. וכשהייתי צריכה תוספת זמן לבחינה אז היו אומרים לי שאני לא צריכה. בפועל כשהייתי מקבלת תוספת זמן הייתי מצליחה יותר . כתבת שלמדת לעשות מעקפים. איך זה מתבטא, והאם צריך להתרגל למעקפים האלה ?

נו אם זיהית עצמך מדוע לא לעשות זאת

רשמית? קצת השקעה כספית שתשתלם עם הזמן בלימודי ההמשך. המוח שלי לימד אותי לעשות מעקפים. אם לקרוא עמוד טקסט היה לוקח לי 20 דקות אז... ברגע שעצמתי עין אחת לפתע הזמן התקצר לי. אם הייתי צריכה להזרים טכסט לדף פשוט שרטטי רבוע אדום מודגש כשוליים וככה מיקדתי את עצמי. עם המבחנים האמריקאים אכלתי אותה בגדול, הכל היה מתבלבל לי לכן דרשתי להבחן בע"פ. המוח שלי חינך אותי להשתמש עם החלק הקדמי שלו ולכן העין ש\השלישית שלי כל כך התפתחה. כן מתרגלים למעקפים עם הזמן, ככל שהשנים עוברות. ויש לתרגל המון את הספרה 8, בכתיבה בתנועה בריקוד בשחיה וכו'... בהצלחה

natalisiel

New member
למיכל מנדל

את כותבת דברים מעניינים והייתי רוצה לדעת איך זה . כתבת ש"ברגע שעצמתי עין אחת לפתע הזמן התקצר לי"... האם קוראים את כל הטקסט בעין אחת באותה עין או שכל פעם עוצמים עין אחרת וקוראים ? איך אני מזהה למה אני לא מצליחה לארגן את עצמי להווה ולארגן את מה שאני צריכה לקלוט (למשל טקסט) להווה ? אגב, יש לי בעיה במודעות לתנועות גופניות ואני עושה הרבה דברים אוטומטית וקשה לי לתכנן תנועות ואם אני מתכננת אז אני מאבדת את הקשר עם ההווה וכל מה שאני עושה הוא אוטמטית ואני רק מתבלבלת עם מה שאני עושה . קשה לי למקד את הדברים שאני עושה להווה וקשה לי למקד את ההווה ברגעים מידיים .איך אני יכולה להיות מודעת למה ? איך אני יכולה להיות מודעת לסיבות שקורות בתת מודע ונסתרות ממני ? ואיך אני מכווננת לארגן את התנועות ואת מה שאני עושה כמה שיותר להווה ? מה הכוונה "להשתמש עם החלק הקדמי של המוח" ?

הי נטלי נראה לי שהכנסתי אותך לבלבול

המשיכי את חייך בלי לנסות להבין כל דבר. קבלי את המציאות שההגיון נמצא במקום שאין בו הגיון. אין מצב של הווה. ברגע שחווית מה שהוא הוא כבר הפך להיות עבר. בעולם הרוח אין מציאות של זמן. הכל הוא אותו דבר עבר הווה עתיד. תפסיקי לחפש לנתח כל דבר זה הופך את חייך למסובכים. ולגבי עצימת עין... ניתן כל פרק שניות לפי הרגשתך לעצום עין אחרת. לגבי החלק הקדמי של המוח זה: פתוח יכולת ההתבוננות דרך העין השלישית המצויה בין שתי הגבות טיפה למעלה במצח. לגבי יכולת תנועתית פשוט זרמי איתה. המלצה... הכי טוב לך לשחות במי ים או בריכה בהצלחה.

למעלה