שמחת חיים
זה מעניין, כי כרגע עוברים עליי שינויים (בחוץ) מבחינת משפחה, זוגיות, עבודה, אי בהירות לגבי העתיד. כמו שאמרת - קריסה? ובכל זאת, העוגן שלי הוא בפנים. יש קשיים אובייקטיביים, מעבר לשליטתי, אבל למדתי שהתגובה היא האחריות האישית שלי, שמחת החיים והאושר הם הבחירה שלי. לכן להיפך, אני מוצא שמחת חיים יומיומית, השראה מתובנות שגדולות ממצב זמני כזה או אחר, זכירה של מה שאני יודע עמוק בתוכי, הנאה מזמן פרטי ועשיית דברים שאני אוהב, זמן איכות להתבוננות פנימה - מה האשליות שלי / למה נקשרתי או התמכרתי, מציאת הצד החיובי והאפשרויות הגלומות (במקום שדלת נסגרת, אחרת נפתחת). החיים הם הרפתקה משתנה ללא הרף. יש השקפת עולם/אדם שאומרת - שום דבר לא קורה במקרה, לכל יש סיבה, והסיבה היא לטובתך לטווח הארוך - צמיחה רוחנית. כל ניסיון חיים הוא אפשרות ללמידה והתפתחות (או לנפילה ספירלית חסרת ישע מטה אם נצמדים לנסיבות). יש גם השקפה שאומרת - כאשר אנו עבדים לנסיבות חיינו, בסופו של דבר יקרו דברים שיגרמו לנו לסבל רב. כאשר אנו לומדים להיות אדונים לעצמנו, נגלה אהבה ואושר אמיתיים בלתי תלויים. אתה שואל למה? לא יודע למה קרה מה שקרה באופן מקומי יש מן הסתם סיבות יחסיות חלקן היו בהשפעת מעשיך, חלקן מעבר לשליטתך ויכולתך לשנות אבל בכללי, הכל משתנה, הכל זז היו לך חיים שנראו על פניהם טובים, אבל ייתכן שהיו מבוססים על אשליות ואחת מהן היא שהאושר שלך היה תלוי בכל תחומי החיים הללו שיישארו כמו שהם כאשר הכל הלך בכיוון שלך, לא היו טענות עכשיו הכל הולך הפוך ומנוגד למה שאתה רואה כ"טוב". עכשיו "רע" לך. דווקא עכשיו, ניתנת לך ההזדמנות האמיתית להבין ולגלות אושר ושמחת חיים, מתוך הסבל והקשיים שאתה עובר. זה הפרדוקס היפה - הבועה התפוגגה ועכשיו אפשר להתסכל על המציאות בעיניים. בלי קשר למה שקורה בחוץ, תלמד מה קורה בתוכך, למה נסגרת לשפע החיים, איך הגבת לדברים שקרו בזוגיות ולא הסתדרו, במה היה תלוי האושר שלך, למה נקשרת כך שכאשר הוא נעלם אתה יוצא מהאיזון? כאשר תעלה על דרך המלך של חיים פנימיים מלאים (זהו מסע אינסופי), גם החיים בחוץ יסתדרו מעצמם. יהיו גם קשיים כמו בכל חיי-אנוש, אבל תהיה זרימה, תקרן שמחת חיים, ותמשוך אליך אנרגיה דומה. הסיבה היא שהתלות בחוץ תקטן - מקור הטוב יגיע מעצמך, זהו מקור בלתי נדלה בלתי מוגבל. ויש האומרים שאותו מקור פנימי הוא גם הניצוץ האלוהי.