לא מובן מאליו

ענבל*

New member
לא מובן מאליו

ווואוו, יום אחד לא נכנסתי לפורום וים של הודעות חדשות, כל כך הרבה קורה כאן כל הזמן, מדהים. אחד הדברים שאני מרגישה מאז שבחרנו באימוץ, זה שבחיים שום דבר כבר אינו מובן מאליו. עד שהגענו לבעיות הפריון, החיים פחות או יותר הסתדרו לי לפי התכניות שלי, ופתאום- הכל נתקע. למשך כמה שנים נכנסנו לתוך מערבולת של טיפולים, ולא יכולנו להרים את הראש, ורק כשבחרנו לאמץ, פתאום שוב הגיע אויר לנשימה, החיים עלו על מסלול מנצח. מאז ברור לי ששתי הבנות שלי הן המתנה הגדולה ביותר שניתנה לי בחיים, וחלק מהעצמה של גודל המתנה הוא בעובדה ששום דבר לא היה מובן מאליו, שהייתי צריכה להתנתק מכל דפוסי המחשבה שהיו אצלי קודם, להעיז ללכת בדרך אחרת ממה שתמיד יכולתי לדמיין, ועם הדרך החדשה קיבלתי את כל מה שיקר לי בחיים. ולמה עלה בי ההרהור הזה? אני קוראת את מה שאתם המאומצים כותבים על ההורים שלכם, ואני חושבת שגם עבורכם מהלך החיים אינו מובן מאליו: היחס להורים נע בין אהבה ענקית לכעס גדול. מעט מאד נמצאים באמצע. אם אני מסתכלת על היחסים שלי עם ההורים שלי, או על יחסי החברים שלי עם הוריהם, אני לא יכולה להיזכר במישהו שמגדיר את ההורים כנהדרים או נפלאים, אפילו אם הם כאילו. אנחנו כועסים, אוהבים, נשענים, מאוכזבים, מעריכים, מן מגוון של רגשות. אני חושבת שבגלל שנושא האימוץ, הקשר שנוצר בין הורים לתינוקות שבאו ממקום כל כך רחוק, נשאר תמיד טעון כנראה, יש בילדים רגשות יותר קיצוניים, או של אהבה שבחלקה הכרת תודה על מתן חיים אחרים, או כעס ואכזבה, שעליהם נוסף הכעס של בחירה כאילו מקרית, כאילו שהחיים היו נראים אחרת במידה והגורל היה קצת משנה כיוון בתחילת החיים.(אני באופן אישי מאמינה שהגורל מאד מדוייק, וכל ילד מגיע למשפחה שהחיים הועידו לו, ככה שאין טעויות בכתובת, אלא יש התנסות חיים שכל אחד צריך לעבור כדי לצמוח באופן המיוחד לו). נראה לי שבגלל שאין כאן את קשר הדם, גם ההורים המאמצים וגם הילדים המאומצים משקיעים תוספת אנרגיה בלעשות את זה יותר טוב, לפצות אחד את השני על מה שאינו מובן מאליו. אני בטוחה שהאמהות שלי לבנותיי המאומצות היתה שונה מאשר אמהות שלי לילדים ביולוגיים. אני חושבת שהאמהות היום היא בשלה יותר וממקדת סדרי עדיפויות שונים, מאשר אמהות שבאה באופן טבעי, בלי שנים של מאמץ, ואני שואלת את עצמי לאור השאלות הללו, אם אני לא עוטפת אותן יותר מדי, רק מעצם הכרת התודה העצומה לחיים שהן הבנות שלי. ברור לי שאני מקרינה להם את הכרת התודה הזו, כי ככה אני מרגישה, אבל בכך אני גם בונה בהן , בלי לשים לב, את אותה הכרת התודה על שאנחנו אימצנו אותם, ואני מבינה שאני בכלל לא מעוניינת בזה, אני רוצה שהן יתייחסו אל עובדת היותנו משפחה רגילה באופן טבעי בעוד שאני נפעמת מהפלא הזה, ככה שאולי זה לא יכול לעבוד. ואולי זה בכלל נהדר, שהורים וילדים חושבים שזה פלא נפלא שנפגשו והפכו למשפחה אחת? אולי ההתפעמות ממה שאינו מובן מאליו הוא הערך המוסף של החיים שלנו? אולי קיבלנו את ההזדמנות של החיים שלנו לחוות אהבה ענקית שאינה תלויה בדבר, רק בנו עצמינו ובגישתנו המתפתחת לחיים? כן, נראה לי שכן. הרהורים של שעל לילה מאוחרת (או בוקר מוקדמת)

י.ר א ש

New member
ההרהורים האלה של הלילה

אני חושב שזה שאת מכירה תודה על שיש לך ילדות נהדרות, אחרי שחיכית להן הרבה זמן,זה נהדר ונכון. גם אני אומר תודה מאה פעם ביום על שיש לי ילדה נפלאה,שבלי להתכוון סידרה לי את החיים. זה גם כיף לילד לשמוע כמה הוא נהדר ועושה טוב להורים. האם את מרגישה שהצלת את הילדות מחיים נוראים בזה שאמצת אותן?גם אם זאת האמת עדיף לנטרל את המחשבות האלה כי הן באמת עוברות לילד {מנסיון} וגורמות להתחלה של כעסים.כאילו מה,אני צריך להרגיש תודה על זה שלקחת אותי? בהצלחה

ענבל*

New member
מי הציל את מי?

בתחושה הראשונית שלי אני מרגישה שהילדות שלי הצילו אותי, כי הייתי זקוקה להן באופן נואש, אבל אי אפשר להימנע מהידיעה שבמקביל גם אנחנו היצלנו אותן. כשהסתובבנו ברחובות ויאטנם בערב הראשון להגעתינו לשם, וראינו את העוני שם, חשבנו לעצמינו שאנחנו מצילים את התינוקת שלנו מחיי העוני הזה. למחרת, כשהמשכנו להסתובב ברחובות, וראינו את החיוך שיש לאנשים בעיניים, הבנו שאנחנו לא יכולים לשפוט את החיים שם במונחים שלנו, כי למרות העוני, האנשים שפגשנו נראו מאושרים. הילדים שיחקו כדורגל עם פחית קולה, אבל היו מלאים בצחוקים והנאה. אבל- הילדות שלנו, נמסרו כי ההורים הביולוגים שלהם לא יכלו לגדל אותן, ולכן גם אם הילדים האחרים בשכונה היו גדלים להיות עניים אך מאושרים, זה כנראה לא היה מנת חלקן של הבנות שלנו, ככה שכן, במקביל לזה שהן הצילו אותנו גם אנחנו היצלנו אותן. לא שזה ענין שאנחנו כרגע מתעסקים בו, אבל יכול להיות שכשיגדלו הן יתעסקו בסוגייה. בכל אופן שרותי ההצלה הדדיים לגמרי.

טלי ל.

New member
מעניין, אבל כך הרגשנו..

גם אנחנו כשהסתובבנו בויטנאם...ותמיד כשאומרים לי ברחוב (אלא מה?) כל כבוד שהצלת אותה..אני תמיד מוסיפה זו היא שהצילה אותנו... גם אותי מטריד לפעמים, איזה "תיק " אני מלבישה עליה עם האמירה הזו.. והכי קשה בימים מטורפים כאן במדינה...שפנים בפנים אני שואלת את עצמי האם לא יבוא יום ותתחשבן איתי על ארץ "זבת חלב ודבש" שאליה הבאנו אותה.. אמרנו כבר הרהורים????

שולינקה

New member
"חיל ההצלה"

גם אני נתקלת רבות בהערות:כל הכבוד להצלת נפש,מעשה הירואי,גדלות נפש,נדרש לכך אומץ וכ´ו,אך למען האמת,ונראה לי,למען האמת של כולנו,שלא פעלתי מתוך המניע של לעזור,"סתם כך" לילדה,שאולי היתה מאושרת בארץ הולדתה,יהיו התנאים אשר יהיו.פעלתי מתוך רצון לפעול למען עצמי,ולהיות אמא.אין ספק שבאופן עקיף ולמסתכל מהצד נעשתה הצלה,אך כל זאת בעיני המתבונן,ואיני יודעת אם בטווח הרחוק יבינו זאת ילדינו ואני רק מקווה שנהיה בריאים ונזכה להגיע לרגעים אלו ולתמוך,,ונזדקק להרבה הרבה תמיכה.

..שיר..

New member
../images/Emo45.gif כל הכבוד שולינקה

והלואי שכול ההורים היו חושבים כמוך
שיר

English

New member
who saved who

When I get these thoughts of how I saved my son from a terrible future I try to remind myself that I can´t be sure of that: maybe instead of us he could get a better adopting family: richer and nicer who would take him to a peaceful country? But I am sure that he saved me: from a childless life, from not ever getting that goodnight hug and kiss;from not laughing at his jokes;from not facing the challenge of educating without hurting and so many other great things.

..שיר..

New member
../images/Emo23.gif אינגליש המתוקה

מה שבטוח הוא קיבל משפחה מקסימה ששווה יותר מכסף , זה אושר שבא מהלב והוא מאושר כל כסף או טיולים לא יכולים להשלים את האהבה הגדולה שאת נותנת לו . התרגשתי מאוד מהגישה שלך לנושא ומה שבטוח הוא זכה באמא נהדרת
שיר

..שיר..

New member
../images/Emo39.gif ועוד הירהורים...

עינבלוש היתגעגענו מאוד , וקודם כל אני חייבת לומר לך שרואים שאצלך הגישה ההתבשלות הפנימית עם הנושא ההשלמה זו הדרך הטובה ביותר וברור שגם זה מועבר לילד .. ובקשר ליחס להורים אז אני לא יגיד על עצמי כי באמת אצלי זה מקרה חריג אולי, אבל בכלליות ענבל חשוב לזכור שמה שאתה משדר לילד למשך כל חיו זה מה שהולך איתו וכך גם הוא מרגיש כמו שאמר ירוקי איך צריך להרגיש ילד שאומרים לו שעשו לא טובה שלקחו אותו? ,למה דווקא עינבלוש אני חושבת שניתן להגיע להגדרה של הורים נהדרים ומקסימים ברור שיש באמצע כמה אכזבות אבל הטוב שהילד זוכר הוא גובר על דברים אחרים אז כועסים ומביעים רגשות וזה לא גורם לילד לישכוח את ההורים אם הם היו ניפלאים אז באותו רגע יש כעס אבל הכל תלוי ביחס של ההורה ובמינון של האהבה והשידור לילד זה לא משהו של רגע אחד לדעתי כעס זה משהו שניבנה במשך כל החיים כל פעם עוד לבנה ועוד לבנה ,כי כעס ריגעי גם יותר קל לגשר ולחזור להורים הניפלאים אולי בהגדרה אף אחד לא הגדיר אבל העיקר ההרגשה ובקשר לנושא האימוץ אז אני חושבת שמה שאתה משדר לילד זה מה שהוא לוקח איתו ומכאן בה הכח שלו להתמודד עם הרגשות שלו אני חושבת שאם טוב לילד מאומץ אז נכון יש את השאלות אם הייתי גדל אז ..ואם הגורל היה קצת משנה כיון.. אבל זה לא היה מקבל ממשיות והכאב לא היה כל כך גדול אך כאשר אין אהבה אמיתית בין ההורה לילד אז הילד מתחיל לחשוב על הדברים בעוצמות חזקות יותר ענבלוש זה הכל עניין של גישה וקבלה בחיים את נוהגת עם בנותיו בצורה מקסימה צורה של עיצוב ובניה ולכן האמהות שלך לפי הדרך שבא את נוהגת שונה וטובה יותר אך יש גם ענבלוש אמהות מאמצות שחסר להם את היאינסטינק האמהי לצערי... ובקשר לעטיפה אז לדעתי תעטפי ועוד תעטפי זה רק עושה טוב ,ברור שלכל גיל יש את סוג העטיפה הנידרש כדי לא להגיע למצב של חניקה מעטיפה אבל אני חושבת שאף פעם עטיפה לא מזיקה בשלבים שלבים של בניה היא רק נותנת כח לילדים והרגשה טובה וזה הכי חשוב ובקשר לגורל המדוייק אז לי קשה עם זה למה מה עשיתי שאני צריכה להיות כאן? אצלי נראה שיש איזשהי טעות בכיון של הגורל או אולי חוסר מזל
. לדעתי הכל תלוי בגישה ובאהבה אמיתית וקבלה של הילד. אז אמשיך להרהר בנושא .. מקווה שהיתי מובנת השתדלתי
שיהיה סופשבוע מקסים
שיר

ענבל*

New member
אבל את תראי לו, לגורל, מי ינצח בסוף

שיר מתוקה, למרות שאת מגדירה את האימוץ שלך כחוסר מזל, הצלחת לעצב את עצמך עם בסיס חזק יחסית, עם אהבה אינסופית, שעד עכשיו לא היתה לה כתובת להתחבר אליה, אבל היום החיים נפתחים לך לכיוונים חדשים, והאהבה הזו מתממשת, ותמשיך להתממש בגדול, תלוי רק בך. למרות החיים הלא מפרגנים את מגבשת את עצמך אחרת, וזה רק מראה כמה כוחות עצומים יש בך, גם אם קשה לך לראות את זה. בקיצור- הגיע הזמן שתראי לו, לגורל, מי כאן הבוס. ובקשר לעטיפות, באמת מה שחשוב זה לדעת לא לעטוף מדי, כי זה חונק. ללמוד את המינון הנכון של לתת להם את גיבוש העצמי שלהם עם תמיכה, אבל בלי חנק.

..שיר..

New member
../images/Emo23.gif עינבלי מתוקתי מנסה להתגרות

בגורל בנושא..
ניפתחים לכיוונים חדשים ,לא יודעת אבל מנסה ליפתוח כיוונים שסתומים עם איטונג
ובקשר לעטיפות תעטפי ותעטפי זה מאוד חשוב ובונה ובקשר למינון זה בה עם הזמן לדעתי .. תודה תודה תודה
שיר

דיאנה*

New member
לענבל

ענבל, כמה אהבתי לקרוא את הדברים שלך. כל מה שכתבת –תחושת ההתפעמות, האמהות שלא באה מאליה וכל מה שכרוך בכך, הכרת התודה וכמובן שאהבתי כל מה שכתבת לשיר. התפעמות היא באמת המילה. התפעמות שאינה חולפת. ולא, לא חשבתי על ההשלכות וטוב שנהייה מודעים להן. ובכל זאת איני יכולה להפסיק ולהתפעם. לפחות לא בינתיים. עסקתי הלילה במיון של ניירות ישנים (עוברת דירה) ומצאתי המון ניירות של טיפולי הפוריות – הוראות לזריקות, סיכומי טיפולים, תכנון טיפולים. הסתכלתי על החבילה שסיכמה שנים של טירוף מערכות ובלבול וכאב ו... השלכתי אותה. בהשלמה ובידיעה ברורה שהילדה שתמיד חיכיתי לה ישנה עכשיו במיטה שלה בחדר הסמוך. אני יודעת בראש (כן, ראשיק), או ליתר דיוק, מקווה, שגם אני וגם הילדה שלי מרוויחות מן האימוץ. כיום אני מרגישה רק את הרווח שלי. הילדה הקטנה הזו, הרגישה הזו, עם העיניים הענקיות הפכה אותי לאם. היא הכניסה לי לחיים אור ואיזון ועוגן. מאוד מקווה להחזיר לה מעט מן האור שהיא מעניקה לי. חברים יקרים, יש לי עוד המון דברים לסדר ומחר בבוקר כנראה ינתקו לי את קו הטלפון. כמו שתמי אמרה – שמרו יפה על החדר. אל תשמרו הכל לצ´אט, שימרו משהו גם לפורום, כדי שאוכל להתעדכן לכשאתחבר מחדש. איזה יופי של בית יש לנו כאן. אשמח לחזור.

..שיר..

New member
../images/Emo23.gif ../images/Emo23.gif דיאנוש המתוקה

מאוד מאוד התרגשתי בקשר למה שכתבת על הניירת וטיפולי הפוריות והשלכת הניירת.. ניתגעגע אליך מאוד מאוד והמוןןןן הצלחה במעבר וכ
את מצילחה לגעת ברגשות שלי ושל כולם מחכים לשובך המהיר שולחים
ענקי והמוןן

י.ר א ש

New member
דיאנה |

אוהב את דרך המחשבה וראיית הדברים שלך.
בבית החדש.תחזרי מהר...

שלי ש

New member
מממ ...

בוקר טוב ושבוע טוב לכולן, אני מנסה למצוא את המילים הנכונות, ואני מקווה שגם אצליח .... אני לא יודעת עם מישהו פה הציל מישהו. אני לא חושבת שאף אחד מאיתנו יכול לדעת מה היה קורה "אילו" והאמת, אני לא חושבת שזה משנה ... אמנם אותי לא "אספו" מויאטנם או מכל מקום אחר, אבל גם אני לא נולדתי בנסיבות הכי אידיאליות, אבל ... אני עדיין לא מרגישה שההורים שלי הצילו אותי ממשהו, משום שאין לי מושג מה יכול היה לעלות בגורלי. יכול להיות שהאמא הביולוגית הייתה נותנת למעני את נשמתה ... מי יודע ? אם אני שמחה בגורלי, זה משום שיש לי הורים מקסימים, אבל אין זה פוסל את העובדה שיכול להיות אחרת. כמובן, שהגיוני לשער שהמצב יכול היה להיות שונה ... אבל אילו הן רק השערות. מה שאני כן מקבלת, זה שיש גורל, ואם הגורל החליט - אז ככה אכן צריכים להיות הדברים. אני חושבת, (ואני מקווה שאני לא נשמעת כאילו אני מותחת ביקורת, ואני מראש התנצלתי על כך שאני לא מוצאת את המילים) שעדיף לכולנו להיות שמחים בחלקנו, ולהגיד תודה שככה הם הדברים .... עדיין, אנו לא רובוטים ... לי, כמוכן קשה לי להימנע מהמחשבה, מה היה קורה אילו ? אבל למה לנו להתעסק בלא ידוע, הא ? נשיקות, שלי

..שיר..

New member
../images/Emo20.gif שלי מממ...בחזרה

אני חושבת שזה חשוב שלי כעיקרון וגישה לחיים כי אם הורים חושבים שהם היצילו את ילדהם אז ההתנהגות שלהם בהתאם ,וכך גם הילד מרגיש שהוא כל הזמן צריך לרצות אותם על הטובה שעשו לו נכון אי אפשר לדעת מה היה קורה אילו אבל אני חושבת שזו עניין של גישה לא משנה מהיכן הילד אומץ חשוב מה ההורה חושב ומה הוא משדר לו גם אני לא מרגישה שהורי היצילו אותי ממשהו למרות שכל פעם שומעים איזה משפט בנושא שנורא פוגע ,אבל שוב זה רגש שלהם וגישה והסתכלות על הדברים ואת זה לא ניתן לשנות ו..לדעתי כל הורה הם אינדיבידואל בפני עצמם כשם שהם שונים כך דעותייהם שונות ולכן יש כאלה שחושבים כך ויש שחושבים אחרת ו.. שלי מתוקה סתם נקודה למחשבה ,אנחנו לא יודעים מה היה קורה אילו אבל כשיש לך הורים שלא מעוניינים בך אז בכל זאת זה מזיז משהו ואז עולה שאלה כמו למה 2 הורים לא מעוניינים בי?? אבל כמו שאמרת גורל החליט אז אין הרבה מה לעשות זה מה יש
ו..ניסיתי להסביר מקווה שהייתי מובנת יום טוב
שיר

למעלה