"לא מדובשך ולא"...

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
הבדואים משמשים כבר הרבה שנים כגששים בצה"ל..
אבל לדעתי בעת ובעונה יש ניתנת לאותם גששים גישה חופשית למחנות צה"ל ועל ידי כך גם האפשרות
לפרוץ את מחסני הנשק ולהצטייד באמל"ח צה"לי רב.
אני תוהה ביני לבין עצמי, מתי סופסוף ראשי הביטחון של מדינת ישראל יבינו שבסך הכל מדובר ב"סוס טרויאני" שרב נזקו מתועלתו.
הפשיעה בחברה הבדואית: אמל"ח רב נתפס בפשיטה בתל שבע - ערוץ 14 | C14

ריקי זו אני

Well-known member
אני בטוחה שאתה מפספס ולא בקטנה...
ולכן חשיבות להבהיר את הדברים.
הבדואים בישראל מחולקים גאוגרפית (ולא רק ונסביר) בין שבטי הבדואים בצפון הארץ, בעיקר בגליל התחתון כולל סביבת הערים נצרת ושפרעם...
ובנגב.
החברה הבדואית היא חברה שבטית ומכאן שהנשואים מתקיימים בתוך החמולות והמשפחות מאותו שבט.
כך שרב השבטים והחמולות הצפוניים משרתים בצבא, וגאים לשרת...
בנגב המצב השתנה החל מתחילת שנות ה-70 של המאה שעברה, אז הגבולות היו פתוחים והמוהר על כלות ממחנות הפליטים ברצועת עזה היה נמוך מאוד מאוד היחס למוהר על אשה ישראלית.
ה'יבוא' הזה התקיים בין בדואים לבין בדואים וערבים מאזור חברון. מוהר זול מאוד ביחס.
הערבוב הזה שינה לחלוטין את פני הבדואים בנגב... אבל צריך להבין שלא כל הבדואים בנגב נמצאו מתאימים לשרות צבאי ואכן מיעוט מהם משרת בנאמנות אין קץ... כולל במפקדת אוגדת עזה (לזכרוני) שם לחמו הבדואים מול עשרות חמושים.
ההבחנה חשובה... מאוד

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
אני בטוחה שאתה מפספס ולא בקטנה...
ולכן חשיבות להבהיר את הדברים.
הבדואים בישראל מחולקים גאוגרפית (ולא רק ונסביר) בין שבטי הבדואים בצפון הארץ, בעיקר בגליל התחתון כולל סביבת הערים נצרת ושפרעם...
ובנגב.
החברה הבדואית היא חברה שבטית ומכאן שהנשואים מתקיימים בתוך החמולות והמשפחות מאותו שבט.
כך שרב השבטים והחמולות הצפוניים משרתים בצבא, וגאים לשרת...
בנגב המצב השתנה החל מתחילת שנות ה-70 של המאה שעברה, אז הגבולות היו פתוחים והמוהר על כלות ממחנות הפליטים ברצועת עזה היה נמוך מאוד מאוד היחס למוהר על אשה ישראלית.
ה'יבוא' הזה התקיים בין בדואים לבין בדואים וערבים מאזור חברון. מוהר זול מאוד ביחס.
הערבוב הזה שינה לחלוטין את פני הבדואים בנגב... אבל צריך להבין שלא כל הבדואים בנגב נמצאו מתאימים לשרות צבאי ואכן מיעוט מהם משרת בנאמנות אין קץ... כולל במפקדת אוגדת עזה (לזכרוני) שם לחמו הבדואים מול עשרות חמושים.
ההבחנה חשובה... מאוד
ועדיין רב נזקם מתועלתם.
הם מרוקנים מחסני נשק צה"ליים.
הם נטפלים לבנות בערים הדרומיות.
הם מפוצצים כספומטים.
הם עוסקים בסחר בסמים.
הם שודדים פיצוציות.
הם גונבים מכל הבא ליד.

אני מוותר על התענוג של לגייס אותם לצה"ל.
עדיף לי שלא יהיו גששים בצה"ל
ובכך נוכל לשמור על בסיסים "נקיים" משודדי נשקים.
כל מה שמניתי כאן זה רק קצה הקרחון.

למעלה