לא מבינה....

לא מבינה....

נתקלתי בתופעה שהיא עבורי מוזרה, עוד לא שמעתי, אולי מישהו כאן התנסה במשהו דומה? אז ככה: ביתי כמעט בת 4 , נגמלה מהחיתול בגיל שנתיים ומאז יבשה לגמרי!!!! אבל-- רק ביום. בלילה לא! עד כאן הסיפור מוכר, בעיה של גמילה. אבל מכאן אין לי מושג איך להמשיך. היא טוענת שהרבה יותר נוח לה לעשות פיפי בטיטול ולא לקום באמצע הלילה כשהיא עייפה לשירותים! האמת- היא צודקת! מה אני יכולה לענות על טענה כזו? כמובן שניסיתי, להסביר שיותר נוח לישון בלי הטיטול ושכדאי לה כי היא תקבל מדבקה ושכדאי כי נקנה לה משהו שהיא רוצה ועוד ועוד. במקרה הטוב היא משתכנעת אבל באמצע הלילה כשהיא מרגישה שהיא צריכה פיפי היא קוראת מהר שנשים לה את הטיטול ובשום אופן לא מוכנה לקום לשירותים. חשבתי כבר פשוט לא להענות לה.. ולא לשים לה טיטול למרות שהיא מבקשת וגם אם יתפקשש אז להחליף איתה את המצעים.... אני רק לא בטוחה שזו הדרך הנכונה. אשמח אם מישהו ששמע על תופעה כזו, או משהו דומה ייעץ לי. מה לעשות????? תודה .

תּמר

New member
עדיף לחכות עד שתקום כמה לילות יבשה

וכמו שכתבתי בשאלה דומה מאוד היום, זה עניין של מוכנות פיזיולוגית. ודרך אגב - אם היא מתעוררת באמצע הלילה, למה שלא יהיה לה סיר ליד המיטה? כך לא תצטרך ללכת לשרותים.

לאה_מ

New member
אבל נדמה לי שיעלי לא מתארת מצב שבו

הילדה אינה שולטת בהרטבת הלילה, אלא מצב שבו הילדה מתעוררת וקוראת להורים לשים לה טיטול... זה דבר מאד משונה. לא שמעתי על זה. בדרך כלל הם מאד שמחים להיות עצמאיים. נסו אולי באמת את עניין הסיר.

תּמר

New member
אם זכרוני אינו מטעני

אחד הילדים שלי היה מתעורר בלילה לפיפי, וקורא לנו (שנדע? שנעזור לו? לא יודעת). לקח לנו קצת זמן להסביר לו שאם הוא צריך פיפי, הוא יכול ללכת לבד לשרותים (המוארים). איך עשינו את זה? כשהוא התעורר וקרא לנו, לא קמנו מהמיטה, אלא אמרנו לו שהוא יכול לקום לבד לעשות פיפי. אחרי כמה פעמים כאלו, הוא הפסיק לקרוא לנו, ובאמת הלך לבד. לכן זה לא נראה לי כל כך מוזר שהילדה קוראת להורים, אבל בכל זאת נראה לי חשוב לעודד אותה לעצמאות, וללכת לקראתה. אם היא מפחדת לקום - אולי סיר יכול לעזור. אם היא מפחדת מהחושך - להשאיר אור דולק בשרותים, ואולי גם בדרך אליהם.

לאה_מ

New member
כשאת כותבת את זה ככה... ../images/Emo6.gif

הבת שלי עוד מעט בת 8. לפעמים בלילה אני מתעוררת כי היא עומדת ליד המיטה שלי. היא אומרת "אני צריכה פיפי". אני אומרת לה "אז לכי לשרותים". היא הולכת, אני נרדמת, וזהו.

תּמר

New member
אני זוכרת את עצמי כילדה קטנה

כבר מורידה את המכנסיים, אבל קודם הולכת לאמא שלי - להגיד לה שאני צריכה פיפי. בשלב מסויים היא אמרה לנו שאנחנו לא צריכות להודיע לה בכל פעם. לקח קצת זמן, אבל הפנמנו בסוף...

יסמין@

New member
לא הבנתי

מה הבעיה לשים לה חיתול כל לילה לפני השינה. לשם מה להיכנס איתה למאבקים על עניין אישי שלה?

למעלה