לא מבינה משהו

adidas88

New member
לא מבינה משהו

בקשר לביטוחים, כתוב במאמר שאאל"ט דרור כתב- שקיים ביטוח שאם למשל אני נוסעת לחברים במקום רחוק אני יכולה לנהוג על האוטו שלהם פעם אחת ויש לי ביטוח כל עוד אני מוכיחה שאני לא נוהגת עליו הרבה אלא רק כי אני אצל חברים באופן חד פעמי. לא הבנתי את זה כל כך אז יגאל (KRISHI) הסביר לי... לפני יומיים שאל את הסוכן ביטוח שלנו על זה והוא אמר שאין שום ביטוח כזה... אז... מה נכון? התבלבלתי? הבנתי לא נכון?

אני אחדד קצת

ביטוח החובה נקבע על פי מספר משתנים ובניהם - גיל ומין הנהג הצעיר ביותר הנוהג ברכב בדרך קבע. על פי החוק: " שימוש ברכב בדרך קבע - הכוונה לאותם נהגים אשר יש להם גישה לרכב והנוהגים בו באורח עקבי. אדם השואל את הרכב באורח חד-פעמי או לעיתים רחוקות, אינו אדם המשתמש ברכב בדרך קבע. " משמע, אם את נוסעת לדודך שגר באילת ונוהגת על הרכב שלו, את נחשבת כאדם שלא משתמש ברכב בדרך קבע ולכן כשבן דודך מבטח את רכבו הוא לא אמור לכלול גם אותך ספציפית כנוהגת ברכב ואילו על פי חוק את לא עושה שום עבירה ומותר לך לנהוג. במקרה של תאונה עם נזק גוף כלשהו, תדרשי לתבוע, להציג הנתונים האלו, להראות שאת גרה בצפון הארץ, שדודך גר בדרום, שאת מגיעה לביתו פעם / פעמיים בשנה ויקבע לך פיצוי (במידה ומגיע לך ).

הנ"ל מתייחס רק לביטוח חובה.

שום דבר ממה שדובר לא מתייחס לביטוח צד ג' או לביטוח המקיף.

adidas88

New member
אז איך זה הגיוני

שסוכן הביטוח שלי לא מכיר את האופציה הזאת?

אני מניח

שהוא לא מכיר כי לא מדובר באופציה בפוליסת הביטוח, אלא בעניין משפטי הנובע מההגדרות החדשות של ביטוח החובה. דומני שכבר היו כמה תביעות תקדימיות שכאלה.

למעלה