לא מבין

בןלי

New member
לא מבין

מהומה על לא מאומה אני עברתי ברית מילה ושרדתי. על מה בדיוק המהומה - סה"כ חותכים לתינוק בן שבוע... אם בן אדם מוסמך עושה את זה לא צריכה להיות שום בעיה

ציפי ג

New member
נגעת באחת הבעיות לדעתי בבריתות

בצוע הברית על ידי אדם שאינו מיומן דיו, עלולה לגרום לנזקים בלתי הפיכים לתנוק. חובה לקחת מוהל בעל מיומנות רבה, על מנת לא לפגוע בתנוק. ועל מה המהומה? זו מחלוקת פה בפורום. חלק סבורים שהמהומה, על "הנזק" הבלתי הפיך שנגרם לתנוק, חלק על זכותו של ההורה להחליט מה יעשה בילדו, חלק על סוגית הכאב של התנוק, וחלק על מהות היהדות בעידן הפוסט לאומי שלנו. ויש שמשלבים את הכל ביחד. אנחנו מלנו את חמשת בנינו כחלק מהיותנו יהודים המאמינים באלוקים ויודעים כי המדובר במצוה. המוהלים שמלו אותם היו בעלי מיומנות. אני לא מזלזת בכאב שנגרם להם, (הגם שהוא נשכח ואיננו) אבל כל שאר הנימוקים כאן נגד המילה, וגם נגד הברית אינם מסתברים לי.ואני בכוונה מבדילה בין המילה לברית, כי חלק מהנימוקים נגד, הם נגד החיתוך עצמו וחלק נגד המשמעות היהודית של הפעולה.

ירון@ר

New member
ציפי, זה לא עידן פוסט-לאומי

כי אף פעם לא היה עידן לאומי. המדינה שעליה חלמו האבות המייסדים אינה קיימת יותר (מדינה מערבית). מה שקיים זה מדינת הלכה (עד כדי כך שהולכים לסגור את מפעל שמש בגלל שאין לו עניין לקבל את הכשר הבד"ץ). יש מאכל לאומי ישראלי ? יש יצירה ספרותית לאומית ישראלית ? הרי הכל מושתת על הדת. אז איפה הלאום ?

אורית ג.

New member
אישית מזעזע אותי שאתה אומר

"סה"כ חותכים לתינוק בן שבוע" הנכון הוא שחותכים , פעמים רבות ללא הרדמה וללא הסמכה מוכרת , חתיכה ממקום רגיש בגופו של עולל בן שבעה ימים. זה מזעזע כשלעצמו ולומר במין הקטנה וזלזול בסבלו את מה שאמרת - זה מזעזע בפני עצמו עצימת העיניים לנוכח הסבל בדמות משתה וחגיגה שנלווים לעיתים לעניין החיתוך - זה ממש נורא בעיני. מילא - מי שאומר שכך מצווה עליו מן השמיים. אבל לומר שזה לא נורא? העובדה שאתה "שרדת" את זה לא מעידה דבר. והמשפט האחרון שלך בטח נובע מזה שאינך יודע את חוק המדינה : *כל אחד* מוהל או לא מוסמך או לא יכול על פי החוק לכרות לתינוק את העורלה. משום כך רבים התינוקות המגיעים לבתי חולים. אני מפנה אותך גם ללינק לכתבה הנמצאת בקהילה ממגזין בי-לייף. הכתב יגאל מלול ,הוא דתי, דרך אגב, וגם הוא סבור שמוהלים צריכים הכשרה מסודרת. הממסד הדתי הוא שלא מעוניין , מסיבותיו, בחקיקה כזו.

אורית, בקשר לחוק

האם תוכלי לכוון אותי אל המקום המדוייק בו הוא מופיע? אפשר גם ב- אימייל תודה

אורית ג.

New member
זה העניין : אין חוק

היה איזה נסיון להסדיר את חובות המוהלים והכשרתם בחקיקה לפני מספר שנים (לא מתוך התנגדות לברית מילה - מתוך רצון למנוע אסונות שבמילת תינוקות על ידי לא מוסמכים) - למיטב ידיעתי העניין לא צלח. אני אשיג ואביא לכאן את עיקרי הצעת החוק שלא התקבלה כאמור. ואם תקראי את הכתבה שהפניתי אליה בבי-לייף תראי שההתנגדות לפיקוח על מוהלים נובעת מכך (עוקר ההתנגדות היא של הממסד הדתי) שאם יתחיל איזשהו פיקוח זה יפתח פתח לחקיקה כלשהי על ברית מילה בעתיד (למשל ... רעיון שלי : אולי ירצו רישום של כל מוהל על כל הבריתות שהוא עשה ויתגלה כמה סיבוכים היו אצלו). מצד שני יש כמה דתיים שאני מכירה , וביניהם הכתב יגאל מלול שחושבים שאי הפיקוח והרמה הנמוכה של מוהלים רבים וכן העובדה שאין חוק וכל אחד יכול לבצע מילה - דורשים שינוי. ובכך גם אני וגם מישהו דתי מוצאים מכנה משותף בקשר לנושא זה.

למעלה