לא מבין....

shai955

New member
לא מבין....

אני אף פעם לא הבנתי למה צריך כלאה מצלמות גדולות באולפנים. אני יודע שהפ מעוד מקצועיות אבל מה שאני לא מבין שאם משתמשים במצלמות כתף בטלוויזיה אז למה אי אפשר להישתמש איתם גם באולפן. מה ההבדל?

לפעמים משתמשים במצלמות../images/Emo16.gif

כתף על חצובה באולפנים.
ניר

טל רום

New member
בעיקר בגלל אופטיקה טובה יותר

ושבב CCD גדול יותר - שנותנים תמונה טובה וחדה יותר

shai955

New member
אבל משתמשים גם...

במצלמות פחות טובות....אז למה צריך את המצלמות הגדול והיקרות מאוד אם משתמשים במצלמות פחות טובות ממצלמות אולפן. כלומר האם יש סיבה כל כך טובה? אני יודע שאיכות התמונה של מצלמות אולפן יותר טובות אבל עדיין חבל על הכסף.

shai955

New member
מישהוא מבין למה? אולי יכול לענות...

פה מי שכן עובד עם אולפנים.

umbo

New member
בשביל שכן תבין......

אולפנים הם עסק מסחרי שצריך להרויח !!! בעיקרון מצלמות אולפן מחברה טובה הן לעין שעור טובות יותר ממצלמות כתף. איכות תמונה (אפשר לרוב לראות זאת רק על סקופ, ולא בעין רגילה) עדשה טובה ואיכותית יותר, נוחות עבודה, איזון, אמינות, אורך חיים ועוד קצרה הרשימה.... במחיר של העדשה - כולל הזום של מצלמת אולפן איכותית, אפשר לקנות ציוד חילופי שיצייד אולפן קטן. אולפנים, שחלקם חלטוריסטים, משתמשים בציוד זמין וזול כדי לעמוד בדרישות המחיר של הלקוח, ואם אפשר להשתמש בציוד נייד גם לאולפן - עדיף מאשר להשקיע הון במצלמות אולפן שאי אפשר להוציא אותה ל"שטח". הרבה פעמים הלקוחות, גם אם הם רשתות שידור, ועל אחת כמה וכמה כאלה שאינם מקצועיים וללא אפשרות פיקוח טכני וביקורת איכות אמיתית, לא מבינים יותר מידי במה שהם מקבלים - ובעבודה בעינים שעשו עליהם ומקבלות את המוצר גם אם הוא היה צריך להיות טוב יותר. שיהיה לך יום טוב.

videokid

New member
מצלמות אולפן

כמובן שמצלמות אולפן איכותיות יותר למרות שבעבר זה היה הרבה יותר משמעותי וכיום גם מצלמות כתף איכותיות מאוד. מצלמות אולפן מצטיינות בעדשות גדולות (בדרך כלל עדשות רחבות) ובגלל גודלן יש כמה יתרונות בולטים. 1. יותר רגישות לאור 2. פחות עיוותי עדשה 3. אופציה לשלב הרבה אלמנטיםן בעדשה. ועוד הרבה יתרונות... אני פשוט זז הביתה מהעבודה... אז נפרט בפעם אחרת

למעלה