לא מבין

evil nandos

New member
לא מבין

אם הלילה הטמפרטורה בהרי המרכז תהיה סביב המעלה, למה שלא יירד שלג?

יניב ריז

New member
כי בשביל שלג צריך ענני שלג.

בגלל בעיות של טמפ' שיש בגבהים של כ-2-3 ק"מ,העננים שיתפתחו,עם יהיו כאלה,יהיו מאוד "רדודים" וחסרי "נפח",ולכן עשויה להיות בעיה של משקעים.

כדי לקבל שלג בטמפ' מעל 0 מעלות,אתה צריך שבזמן ירידת המשקעים,תהיה התקררות לסביב החצי מעלה ומטה.
בגלל שהענן לא מפותח,המשקעים שהוא יוריד,לא יאפשרו את ההתקררות המקומית הזאת,ולכן מעלה אחת אינה מספיקה לשלג.

כששאין את הבעיה הזאת של הטמפ' בגובה של 2-3 ק"מ,אז העננים יכולים לגדול ולהתחזק,וכך הם מורידים יותר משקעים,ובזמן שהמשקעים החזקים יורדים,הם "סוחבים" איתם את הקור שנמצא בגובה הרב שממנו הם באו,ומאפשרים צניחה זמנית של הטמפ' לסביב החצי מעלה ומטה,וכך גם אם הטמפ' היא 2 מעלות לפני הגעת הענן,בעת הגעתו והורדת המשקעים שלו,הטמפ' תצנח ל-0 המיוחל-ותוכל לראות שלג.

יתכן שתראה שלג בפסגות הגבוהות של הרי המרכז,אל הוא יהיה חלש,ובוודאי שלא יערם.

יניב ריז

New member
עדכוני שלג לפי גפ"ס 00Z

העדכון גפ"ס מעביר את הסיכויים דווקא לטובת הצפוניים.
עבור הצפון,חלון השלג נפתח בערב יום שישי,ונמשך עד לבוקר יום שבת.
נתוני הרדיוסונדה מרמזים על בעיית עננות,משמע כיסוי מאוד קטן,אבל היכן שיתפתחו עננים,הם צפויים לגרד את ה-600 מ"ב,בזמן שהטמפ' ב-850 צונחת לסביב המינוס 3.
ולכן הפוטנציאל לשלג (היכן שיהיו משקעים-שזאת הבעיה הגדולה) ירד בהדרגה מהחרמון,סביב חצות יעבור דרך פסגות הגולן שמעל 1000 מטרים,ולקראת בוקר ינמיך עד ל-800 מטרים.

הערמות (שוב אם יהיה רצף של משקעים שיאפשר זאת),תתכן רק מגובה של 1000 מטר,היכן שרום הקיפאון יתמקם לו בשעות הללו.

ככל שרום השלג יורד,כך גם יורדים איתו הסיכויים למשקעים,שמלכתחילה לא צפויים להיות משמעותיים...

עבור הרי המרכז החלון הוא קצר למדי ויהיה בתחילת ליל שבת,אז יתכנו משקעי שלג,במידה ויהיו משקעים (כמה מפתיע) עד רום של כ-900 מטר. לקראת הבוקר כשהקור בשכבות הנמוכות נכנס,הבעיה היא מסוג אחר לגמרי,שם התכסחות פסגות הענן ע"י האינוורסיה,מותירה אותם מחוץ לתחום של המינוס 12-13 מ"צ,ולכן בספק אם בכלל יתכנו תהליכי יצירת פתיתי שלג בענן,ומכאן שרוב הסיכויים הם למשקעי קרח למינהם,במיוחד גרואפל.
זה אומר שאפילו גמב"ש לא יכול לרדת...

מצד הענן,שבקרקע של ירושלים ימדדו מינוס 20 ,ועדיין פתית אחד לא ירד (אבל במצב כזה תהיה אחלה הערמות גראופל
)...

בקיצור-קיים סיכוי לראות מטחי שלג בעיקר סביב חצות-עד אמצע הלילה,בעיקר בהרים מעל 950 מטר,לכל היותר 900 מטר.. בקיצור.. שום דבר ששוה להיות ער בשבילו.
מעבר לכך,כל משקע שירד ירד בצורת גראופל,ורום "הגראופל" צפוי לרדת עד סביב ה-800 מטר,ושוב...אתם בטח כבר שיננתם-"היה ויהיו משקעים"...

אני קצת יותר אופטימי ממך. בהחלט סיכוי לראות

שלג באויר הלילה בהרי המרכז הגבוהים.
לא ייערם.
בוקר - אין מה להתאמץ. רק רוח צפונית קרה

יניב ריז

New member
סודרי-מה ההערכות שלך לרום השלג?

האם זה שאתה אופטימי יותר אומר שיראו שלגים בגבהים נמוכים מ-900 מטר?
אם כן אני אשמח לקבל הסבר לפי איזה נתונים אתה מסיק זאת,ואשמח אם תזרוק איזה עצם מ-WRF

סודרי

New member
WRF המעודכן.

תראה כבר בסנודה של 00Z של הלילה היה -21 הרבה יותר קר ממה שהמודלים צפו. אפשר לטעון גם שהחזית הקרה נכנסה טיפה לפני 00Z בכל מקרה המודלים לא צופים שנעבור את ה-23 מ"צ ב בסונדה ב500. מה שנראה לי שיהיה הפתעה בסנודה של 12Z שלפחות נגיע ל-25 מ"צ .לגביי ה850 עוד קשה לדעת. בכל מקרה אני חושב שהלילה הצפון יקבל שלג בגבהים שמתחת ל800 מטר.לגבי הרי המרכז?? תלוי במשקעים...

יניב ריז

New member
PFS לא אופטימים לצפון. לא יודע מי הסיק את זה

הם פשוט מראים שבצפון בסה"כ ירדו יותר משקעים,אך ההבדל הוא בעיקר לשעות הערב היום,מתי שאין תנאים לשלג.
לאחר מכן,כשמגיעים התנאים לשלג,PFS לא אופטימי לא לצפון ולא למרכז.
אלא אם כן אתה קורא להערכת משקעים של 0.5 מ"מ "אופטימי".

בכל מקרה סביב חצות,הערכת PFS היא לכמויות של 1 מ"מ לצפון,מול 0.7 מ"מ למרכז.... תסלח לי שאני לא רואה בזה "העדפה" לצפון או "אופטימיות לצפון".

בתמונה-הערכת המשקעים של PFS,באדום מסומן הקו שממנו והלאה יהיו תנאים לשלג.
כפי שאתה רואה,רוב ההבדל בין הצפון למרכז,הוא במשקעים לפני הגעת התנאים לשלג,אחריהם זה נבלה,וזה טרפה...

יניב ריז

New member
המפה שהעלת אומרת בדיוק את ההפך ממה שאמרת

לפיה אין בכלל צפי לשלג בצפון,וזה בגלל בעיית המשקעים ש-WRF חוזה.

לענין תמהיל הטמפ',אם יש אינוורסיה ב-700 מ"ב,לא יעזור רום 500 גם של 30-.
ברגע שהענן פוגש באינוורסיה,הוא נעצר,והוא לא יזכה לגלות שאם היה ממשיך עוד קצת,הוא בעצם היה יכול לגדול עד ל-500.
וגם אין חוסר יציבות על תנאי,זאת פשוט אינורסיה אמיתית,שלא תפרץ.

שאלא אם כן יש לך נתונים אחרים? שאני אשמח לקבל. כי גם WRF פסימי.

יניב ריז

New member
זה נראה טוב

רק שם לב שהמפה היא עד חצות היום.
כלומר הוא טוען שהקור יכנס לפני,וכן יהיה סנכרון בשכבות הבינוניות.

עכשיו אם העלתה את זה..תמשיך להעלות את כל העדכניות (משקעים,טמפ' וכו')...

יניב ריז

New member
התעדכן גם אצלי-זה הטוב

הוא חוזה הרבה משקעים למרכז עד חצות,הצפון מחוץ לתמונה.

יניב ריז

New member
והמכוער

תראה את הצפי שלו לעכשיו,מחצות הלילה עד 12 בצהרים היום,הוא פספס בענק....

מסקנה-הוא ממש לא בכיוון הנכון במשקעים שלו,ולצערי זה השדה היחדי שעליו הוא יוצר מפות שלג "בומבסטיות"

בקיצור-

סודרי

New member
טעות במפה מה יהיה.. בקיצור הסיכוי לשלג במרכז

הוא עד חצות לפי WRF.

למעלה