לא מבין מה זה כסף

לא מבין מה זה כסף

יש לי בעיה מוזרה עם הבן שלי - הוא לא מבין מה זה כסף. אני לא מתכוון לומר שהוא מבזבז אותו ללא הכרה, אלא להיפך - הוא אוגר ואוגר, וצבר לו כבר מאות שקלים (ממתנות שונות שקיבל במשך השנים) אבל אין לו מושג על מה הוא יכול להוציא את הכסף. גם כשלוקחים אותו לחנות צעצועים הוא בוחר איזה קשקוש בחמישה שקלים, וזהו. הוא לא מצליח להעלות בדימיון משהו גדול יותר שהוא רוצה. יש משהו שאפשר לעשות שקשר לזה? הילד בן עשר.

noa_f

New member
כיוון שבד"כ הבעיה הפוכה - לא הייתי

עושה כלום. יום אחד הוא פתאום ירצה משהו גדול ואז תהיה לו היכולת לממש את זה. מכונית?

טונגה

New member
קראתי פעם מאמר

על ילד אמריקאי שמגיל צעיר מאוד אסף את דמי הכיס,המשיך לחסוך כשהתחיל לעבוד כילד בחלוקת עיתונים ובגיל מאוחר יותר במסעדות פסט פוד. כשהגיע לאוניברסיטה כבר היה סכום נכבד בידיו ותוך כמה שנים בהשקעה נכונה הסכום הכפיל את עצמו והיווה התחלה נאה לחיים. תעשה חישוב שאם בגילו הוא יחסוך חמישה-עשרה שקלים בשבוע,לאיזה סכום הוא יכול להגיע עוד עשרים שנה (-;

NewH

New member
גם הבן שלי כזה

אוגר כסף, עד שבסופו של דבר הגיע לגיל שבו היו דברים שענינו אותו ואז הוא הוציא "במכה" הרבה- גיים בוי, פלייסטיישן, MP3, וכו'. הוא יודע בדיוק מה הוא רוצה.

למה לעשות משהו? כלומר אתם רוצים

שהוא יבזבז יותר? אולי עדיף שישמור ויחסוך וכשירצה משהו גדול או יקר- יוכל ליקנות בלי לבקש מכם בסף.

הבהרה

אני לא רוצה שהוא יבזבז. אני הייתי שמח לו היה לו יעד גדול לקניה של משהון שעולה מאות שקלים, והוא היה חוסך לקראתו. זה היה מראה על הבנת הכסף. גם אילו הוא היה קונה מדי פעם ממתק או משחק קטן להנאתו הפרטית - זה בסדר גמור. הבעיה שלי היא שזה נראה כאילו אין לכסף שום משמעות. הוא אוגר אותו סתם כך, בלי יעד ובלי רצון אי פעם להשתמש בו (חוץ מלהלוות לי כשאני נתקע בלי מזומנים
). אז לשם מה אני נותן לו דמי כיס? בשביל מה הדודים והסבתות נותנים לו כסף כמתנה? הוא לא שמח בזה, וזה לא שימושי עבורו.

iris mom of two

New member
אז הצעה

פיתחו לו חשבון חיסכון. אם אפשר, כזה שהכסף יגדל קצת והוא ירוויח קצת מהחיסכון. יום אחד כשהוא יבקש משהו אז הכסף יהיה שם. חוץ מזה, יכול להיות שאת קונים לו יותר מדי ואין לו צורך בשימוש בכסף שלו?

הבנתי,

אז רגע, מה אתם מצפים שהוא יקנה בדמי הכיס ובכסף המתנות? אולי אתם מספקים לו את כל מבוקשו ולכן אין לו צורך להוציא את כספו על דברים יקרים? אולי בפעם הבאה שיבקש מכם משהו- תאמרו לו, זה מהכסף שלך. ואז אולי הוא יבין מה זה חיסכון, הוצאה, השוואת מחירים וכדומה.

כשהייתי בגילו גם היו לי כמה מאות

והמשכתי לחסוך ולהסתדר ובסוף גם היה לי כסף לשלם לעצמי את הרשיון שעלה כ 3400 ש"ח בזכות כל החסכונות הללו. למדתי כיצד לנהל את עצמי ואת כספי. לעומת זאת איך שהכסף היה מגיע לידיים של אחי כך הוא גם היה עובר לידיים אחרות והתפוגג לו ועד היום הוא לא הצליח לחסוך סכום משמעותי של כמה אלפי שקלים (כמוני) אני לא מציעה ללחוץ על הילד בסופו של דבר הוא ימצא מה לעשות עם הכסף שלו הוא לא חייב עכשיו לקנות לעצמו משחק בכמה מאות שקלים וזה ממש לא סתם.

shishir

New member
אצלי

הילדים באמת שמרו ושמרו את הכסף ולאו דווקא למטרה מסויימת כדי שהם יבינו הסברנו להם שאם אין מטרה ורוצים לשמור את הכסף אבל כדי שישמר הערך שלו שווה וכדאי לקנות דולרים וכך היה עם האמצעי וגם עם הקטנה האמצעי ממש הפנים את זה וכל יום יכולת לשאול אותו מה שער הדולר והוא ידע יום אחד שעלה הדולר מאוד הוא הכריז אני רוצה למכור היום כדי שאוכל לקנות את האופני פעלולים שאני רוצה וזה היה אחרי שלוש שנים שהוא חסך וחסך וקנה דולרים עכשיו אותו הדבר עם הקטנה רק שאצלה מאחר והיא מפונקת כל פעם שהיא רוצה לקנות משהו אני שואלת אותה אם היא מוכנה להוציא חלק מהסכום שלה , אם היא מוכנה אז שווה שנקנה אם לא אז סימן שלא כדאי שגם אני אבזבז את הכסף שלי וכך היא לומדת

למעלה