לא מאמינה לו

פרח145

New member
לא מאמינה לו

שלום.. שמי ירדן.. בת 19 ואני דיי חדשה פה.
כתבתי פורום לזוגיות ומצאתי את עצמי פה.. אז אני מקווה שתעזרו לי ואני לכם (עד כמה שאני יכולה)

הכל התחיל בכיתה י', הייתיע שקרנית פטלוגית ומלאת חברים (עד שהם גילו) בעיקבות הגילוי הזה נוצרה לי חרדת נטישה מאוד גדולה.
רק להבהיר שיש לי הכל: יש לי הורים מדהימים ותומכים! אני נאה ביותר, ולא היה חסר לי כלום בחיים. כנראה אולי היה חסר לי קצת צומת לב.
אז עברו שנתיים והכרתי את החבר הנוכחי שלי,(21) יש לו מנטליות שונה משלי ברמות. מבחינתי הוא גאון במובן המלא של המילה והכרנו דרך אתר הכרויות ( סתם נרשמתי ובלי תמונות ולא היה לי איפלו מנוי) ובכל זאת ניפגשנו. ודיי התאהבנו.

אז עברו שנתיים והקשר ממש שונה ממה שהתחלנו. במובן הממש רע. הוא התחיל להעדיף את החברים שלו על פני, שבוע לפני שהוא טס הוא גילה לי.
הוא טס עם החברים שלו עוד שלושה ימים ( יש לו חברים רווקים ששןתים בליי הפסקה ומעשינים).

הבעיה היא שאני לא סומכת עליו. הוא כל הזמן (בתדירות של חודש) נפרד ממני. והעיה היא שאין לו סיבה למה להיפרד.
אני ירדתי יותר מ5 קילו מרוב הדיכאון.

אני אוהבת אותו מאוד.. אני פשוט רואה אותו כמשהו יותר מסתם "חבר" והוא יודע את זה. וכל פעם אנחנו מדברים ומתמרמרים ואז חוזרים בסופו של דבר.
מה הפעם אני יכולה לעשות? להאמין לו שהכל יהיה בסדר?

shirael

New member
כתבת כבר הכל - נקל עלייך.

את מבינה, בהודעות פותחות של שרשורים יש קסם כזה, כי מי שכותב אותן בוחר מה להגיש בפנינו, והבחירה הזו מספרת הרבה יותר מהמילים עצמן. לפעמים הפונים מסתירים דברים בכוונה וצריך קצת להעמיק כדי להוציא אותם, ולפעמים, כמו במקרה שלך, הכל כבר כתוב, ורק צריך לחדד.

אז סיפרת לנו שיש לך חרדת נטישה, ואז סיפרת שיש לך חבר כבר שנתיים ושהקשר ממש התדרדר לאחרונה, עד רמה שהוא לא סופר אותך ונפרד כל חמש דקות.

עכשיו, למה בעצם סיפרת על החרדת נטישה ולא על מיליון הגורמים האחרים שמשפיעים על מערכת יחסים בין בני אדם? כי עמוק בפנים את יודעת שזו הסיבה האמיתית שאת עדיין נמצאת עם הדושבאג.

הוא כל כך רוצה להיפרד? תני לו. ובהזדמנות זו נסי להבין עם עצמך (או עם מטפל, זו לא בושה) איך המחסור בתשומת לב משפיע על ההחלטות שלך היום, ואיך להשתחרר ממנו כדי שתוכלי לבחור מתוך מה שנכון לך, ולא מתוך חוסרים וצרכים לא ממולאים.

nirity1

New member
את הכל אמרה שיראל

אין לי כח לחזור על הדברים
תעזבי את הבחור את מעיקה עליו בחרדת הנטישה שלך ובגלל זה הוא מתחמק ממך , נפרד ממך כל יומיים ומודיע לך בטמינל שהוא נוסע לחול ( טוב אז הקצנתי ) .
תיהי קצת לבד - זה טוב לנפש , תבדקי עם פסיכולוג למה את כל כך חוששת מלבד
ויהיה בסדר
באמת

seeyou

New member
אין לו סיבה למה להיפרדממך?

אגלה לך סוד
בגילו הרבה בנים(ייתכן שגם בנות) לא נימשכים לבנות כמוך"רואה אותו כמשהו יותר מסתם "חבר"

היתקשרות עם בחורה בגילו זה כמו גזר דין מוות

ייתכן שהוא עדיין חולם להכיר כמה שיותר בנות ואין לו שום מחשבה למיסוד הקשר.

יוסי

chenby

New member
זה הזמן

להיפתח לחברות אמת. ומה זה אומר אמת? זה אומר להיות מי שאת באמת בלי שקרים.. אני מתארת לעצמי שאת בטח יודעת את זה כי למדת לקח על שטויות שעשית, שזה בסדר, ילדים עושים שטויות ולומדים מזה בהמשך.
הוא לא נשמע חבר כמו שאת רוצה שהוא יהיה, וזו בחירה שלו. הבחירה שלך היא אם להמשיך להיות עם "חבר" כזה או לא. וחברות בדרך כלל ממלאות את החסר בטח אם יש פרידה. כל עוד הוא לא מרכז העולם שלך, את תסתדרי. אם הוא כן מרכז העולם שלך, הגיע הזמן להפוך את עצמך למרכז והחבר הוא רק עוד דובדבן בין מלא דובדבנים. ואז אם הוא הולך, יש עוד מלא דובדבנים ממילא, עד שמגיע דובדבן חדש חמוד וטעים יותר :)

פרי מן1

New member
מה לך

מה לך יש להציע זה שבענייך ממש גאון?
מעבר ל"די התאהבנו"

סטנגה Joe

New member
מה שאת יכולה לעשות

הוא לטפל בעצמך ולעבוד על עצמך לא להיות תלותית.
קחי בחשבון שיש מצב שהבחור יעזוב אותך. אתם הרי צעירים. לא בטוח שתתחתנו.
ואז מה?
תתפרקי?

בקיצור, לעבוד לעבוד לעבוד על עצמך!
אם צריך, אפילו עזרה מקצועית!

אייבורי

New member
אולי די עם הפסיכולוגיה בגרוש

אני עוד זוכר את פרופ רודי מספר בטלוויזיה על חרדת נטישה
ומאז כל עיוות התנהלותי והתנהגותי מייד מקבל תרוץ עלוב
בזכות חרדת נטישה.

בתכלס, החבר שלך מביא שכל את מביאה כוסיות
וזה לפעמים לא מספיק לבחור חכם.

קארניו

New member
אני חושבת שחרדת הנטישה היא זו

שגרמה לך לשקר . כלומר, השקרים ששיקרת נוצרו בגללה והם היו אמצעי להשגת חברים .
היום, התלות שלך בחבר מעיקה עליו וכנראה גם נמאס לו מהערצה שלך כלפיו וזו רק שאלה של זמן עד לפרידה הבלתי נמנעת.
לדעתי, את חייבת להעזר באיש מקצוע .

shirael

New member
מסכימה,

דברים כאלה לא קורים סתם ככה בגלל אפיזודה באמצע החיים. זה משהו שמשתרש בילדות המוקדמת, כנראה בקשר לאחד ההורים או לשניהם, ופשוט ממחזר את עצמו שוב ושוב לאורך החיים בכל מיני סיטואציות.

answer110

New member
מסכימה עם שתי התגובות האחרונות

למרות שאף פעם אי אפשר להיות בטוחים ללא הכירות מעמיקה לכן חשוב שתתייעצי עם איש מקצוע. בנוסף, לדעתי כדאי שתקחי לעצמך פסק זמן לעצמך, לבד, להכיר קצת את עצמך והכי חשוב לסמוך על עצמך כי ניכר מההודעה שאפילו אם את לא מודעת לכך, את לא ממש סומכת על עצמך ותולה יותר ביטחון בסביבה.

בדד1

New member
הביצה והתרנגולת

מה הביא למה?
חרדת הנטישה לשקרים
או השקרים לנטישה
"עונשו של השקרן שהוא אינו מאמין לאף אחד"
הבחורה (הפרח) בגיל 19 ועוד יהיו לה אהבות רבות עד שתמצא את "האחד"
וגם אז לא בטוח שיהיה סופי

ולפרח - בתור התחלה לכי תטפלי בענין השקרים שלך
זה שאת מודעת לזה אומר שיש לך סיכוי להתגבר על זה
החיים יראו לך אחרת