לא מאמין בנישואין

לא מאמין בנישואין

נשים דעתכן חשובה. אני בן 25 , חוזר בשאלה לפני מספר שנים. כחלק מהמעבר מעולם הדת ויתרתי על כל אמונה דתית ואני לא לוקח חלק בשום פולחן דתי בחיי. נישואין זה טקס דתי ולכן החלטתי שאני לא יתחתן בחיים. אין שום סיבה שאני ישבע שבועה דתית כאשר אני לא מאמין במשמעותה. נשים ששומעות את זה עוזבות אותי ולא מבינות אותי. מה עושים ?

נישואין אזרחיים...../images/Emo41.gif

אתה לא צריך להתייחס לזה בכ"כ קיצוניות... ואם אתה מוצא מישהי שאתה באמת אוהב והיא רוצה להתחתן תעשה את זה בשבילה ובגלל שהיא חשובה לך ולא הטקס הדתי. גם אני כופרת לא קטנה אבל מאמינה בדרך שלי ואני לא רואה דבר פסול בתחונה אלא להיפך זה אחד הדברים היפים ביותר שיש בין בני זוג.

מה הטעם

אני לא מבין למה אני צריך להתחתן בשביל מישהי. הרי אני לא יוצא עם דתיה. למה בחורה שלא מאמינה בכלל מסוגלת להפוך את הטקס חסר המשמעות הזה לנושא שעליו נפרדים. השאלה שלי היא: מה זה חתונה עבורכן ?

מחוייבות רישמית...../images/Emo41.gif

תראה זה מפחיד כי בד"כ שאנחנו עם משהו אנחנו רוצות להרגיש בטוחות איתו ושאתה מסרב להתחייב (בצורה של חתונה) זה מרתיע, אין מה לעשות...

לא מסכים

אני מקווה שאף בחורה לא תשאר בקשר איתי רק בגלל שתהליך הפרידה,כלומר הגירושין הוא מסורבל. בחורה צריכה להישאר כי היא אוהבת ויודעת שאוהבים אותה וכי טוב לה. לא הייתי רוצה שחוזה יהיה הסיבה שהבחורה שאני אוהב נשארת איתי

../images/Emo41.gifזה לא קשור...

זה הסכמה הדדית כזאת... ואגב שאתה שולח הודעה לאתר תלחץ רק פעם אחת מאמי כדי שהפורום לא יהיה מוצף בהודעות כפולות

שורה תחתונה

השורה התחתונה היא שאפילו מי שמגדירה את עצמה ככופרת לא קטנה כמוך, לא היתה נשארת עם מישהו כמוני לאורך זמן אם לא הייתי מוכן להגיד לך שאת מקודשת לי כדת משה בישראל, דת שאיננה מקודשת לי ואולי בת הזוג שלי מקודשת לי יותר. אני חושב שזה צורך חברתי של נשים והחברה לוחצת עליכן עד שנישואין הפכו למשהו אחר עבורכן ולא ביטוי לאהבה. אני מפסיד מזה כי הסכמה חברתית לא מענינת אותי. לגבי כפל הודעות מותק זה לא אשמתי אני כותב לפורום מטלפון ולא מהמחשב וזה תמיד קורה...

דוVשה

New member
הרבה אמרו לי

שנישואין, האקט הפורמלי של חתימה על נייר וכו', הוא בשביל ילדים [שלא יהיו ממזרים]. And in the wider range... יש נשים שאכן מרגישות יותר בטוחות כך, יש נשים שזה חשוב להן כי זה הרגל מובנה, יש נשים שזה חשוב להן כי נישואין מבחינתן זה סמל לחיבור העילאי, יש נשים שזה חשוב להן מאלף ואחת סיבות. השאלה היא, אם תפגוש את בחירת ליבך, אישה מדהימה בסטנדרטים שלך ולה יהיה חשוב כל טקס הנישואין, האם תסיים את הקשר, רק בגלל שחזרת בשאלה לפני כמה שנים והחלטת לשים קאט שלם על כל מה שקשור בדת?

אם היינו מגיעים לשלב אז אולי...

אני לא יעזוב את בחירת ליבי בגלל זה, אבל אני לא יתחתן איתה ואז נראה לי שהיא תעזוב. הבעיה זה שאני לא מצליח אפילו להגיע איתן לשלב שאני יודע אם זה אהבה או לא. זה נגמר הרבה לפני זה... אני לא מבין למה זה כל כך חשוב. הטענה שזה בשביל הילדים לא מדוייקת כי יש זכויות זהות מבחינת הילד אם אנחנו חיים יחד והיא ידועה בציבור כבת זוג שלי.

דוVשה

New member
כתבתי

שהרבה אמרו לי את זה, לא ציינתי שזו דעתי [בנוגע לילדים] זה א'. ב' - אתה שם לעצמך רגל. לא שאני מבינה למה עניין חתונה עולה בשלב כ"כ מוקדם במערכת יחסים אבל אתה בעצמך כותב "הבעיה זה שאני לא מצליח אפילו להגיע איתן לשלב שאני יודע אם זה אהבה או לא. זה נגמר הרבה לפני זה..." זה נגמר הרבה לפני זה כי אתה דואג לציין שאתה לעולם לא תתחתן? [תקן אותי אם אני טועה] כי בתחילת תגובתך כתבת "אני לא יעזוב את בחירת ליבי בגלל זה". נראה כאילו אתה שם שלט אזהרה ענק ורק מי שמסכימה לא להתחתן יכולה להמשיך להתקרב. ויכול להיות שתמצא מישהי כזו [לא חסרות...לא כל הנשים בעולם (כמו הגברים) חופצות בכל ליבן בחתונה] אך קשר, לצורך העניין, בבסיסו בנוי על פשרות. שיהיה בהצלחה.

תודה על כל התגובות אבל...

הבעיה קצת שונה. מה זה נישואין עבורכן ? לדעתי זה לא קשור לילדים או לכל דבר דומה, אלא לצורך שלכן לספק תשובה לשאלה שמגיע בשלב כלשהו מאיזה דודה או חברה שלא בקשר אתכן "נשואה?". נישואין אזרחיים זה אותו דבר בדיוק. אני לא אומר את זה לבחורות בפגישה ראשונה כדי להבהיל אותן כפי שנאמר כאן, אבל הנושא כן עולה כי אנחנו לא ילדים ואני לא מתבייש בדעותיי. נישואין זה מוסד שאמור היה להיעלם מעולמנו החילוני המתיימר להיות מתקדם. לא ברור מדוע דור מפותח כמו שלנו עדיין נאחז במוסד מיושן כל כך שלא תואם את צורת החיים בה בחרנו לחיות. אולי אני טועה אבל לראות את כולם חובשים כיפות הקוראים טקסטים שלא מדברים אליהם בכלל, שוברים כוסות ונשבעים לקדש את בת הזוג כפי שהם מקדשים את דתו של משה, נראה לי קצת צבוע... אבל אולי זה רק אני וכולם צודקים.

דוVשה

New member
אולי זו רק אני

אבל אין לי כיפה, אני לא מניחה תפילין, אני אפילו לא הולכת לבית כנסת. אני חיה בעולם החילוני "המתיימר להיות מתקדם" לפי דברייך, ובכל זאת, אני מאמינה. וישנם טקסטים שמאוד מתחברים אליי. אני פשוט לא מבינה מאיפה אתה מביא את ההכללות האלו של,"לא ברור מדוע דור מפותח כמו שלנו עדיין נאחז במוסד מיושן כל כך שלא תואם את צורת החיים בה בחרנו לחיות. אולי אני טועה אבל לראות את כולם חובשים כיפות הקוראים טקסטים שלא מדברים אליהם בכלל" איך אתה יודע מה מדבר אל מי? מי מתחבר למה ולמה? זה שחיית בצורה מסויימת אי אלו שנים ובחרת להפסיק אותה ופתחת אנטי כלפי כל מה שמסמל או מזכיר דת לא אומר שכולם, גם חילוניים, מרגישים או חיים כך.

לא בשביל הדודה....

הנישואין (דתיים , אזרחיים, חיזריים או מה שלא יהיה..) הם הדרך שלנו להתחייב אחד לשני. נכון, תגיד לי שאתה לא צריך חתיכת נייר כדי שתגיד לך שאתה אוהב משהיא - צודק! אבל גם אני לא הייתי צריכה מסיבת סיום בתיכון כדי שיגידו לי שסיימתי י"ב, ובכל זאת יש כזו! ונראה אותך מבטל אותה למישהו. אולי ההשוואה קצת טיפשית, אבל הרעיון הוא שכבני אדם אנחנו אוהבים או יש לנו צורך לסמל דברים. אני כן רוצה לחגוג את הההחלטה שלי לחיות כל חיי עם בן זוג מסויים, ואני כן רוצה התחייבות בינינו , גם אם היא סימלית, היא מסמלת המון....

מי ממזר?

ילד לשני פנויים הוא לא ממזר ילד ממזר זה ילד שנולד לאשה או גבר נשואים מחוץ לנישואין

ילדים מחוץ לנישואין

הם אינם ממזרים. ילדים מאם נשואה ואב שהוא אינו בעלה - ממזרים. ילדים שנולדו מחוץ למסגרת החיתון המאושרת ע"י הדת - ממזרים.

אז נישואין אזרחיים!!!../images/Emo41.gif

זה לא טקס דתי אלא סימלי ואז המשמעות נשארת אותה משמעות בלי להיות מקודש לדת מסויימת!

Girl2004

New member
I agree ...

Magic,you are totally right! Marriage contsitution not only symbolized bye relligion,it´s a faith & realationship between a couple..It puts the bond in different light. Furthermore,the civil agreement gives you a great possibility and a good foundation to build a stable home,family and the most important,a future to your children.This is my opinion.

אני חושבת [ותקנו אותי אם אני טועה]

שמה שמאג'יק ניסתה להגיד בעניין המחוייבות זה שכשגבר מודיע מראש שהוא לא רוצה להתחתן, אצל האשה זה לא מתפרש בצורה של 'לא מאמין בטקסים דתיים', אלא בצורה של בחור שלא רוצה קשר מחייב ויהיו לו אלפי ילדים פזורים ברחבי הארץ מאלפי נשים שונות. יש לעדן את המשפט, ובכלל, אתה לא צריך לציין בפני כל אשה את מטרות הנישואין או אי הנישואין שלך.

למעלה