לא לקנות מכונית ישנה בשום אופן

לא לקנות מכונית ישנה בשום אופן

שלום לכולם. אני רוצה לתת לכם כמה טיפים, במיוחד אם האוטו שאתם הולכים לקנות, הוא האוטו הראשון שלכם. ותאמינו לי, אחרי החרא שאכלתי עם האוטו שלי, כבר נהייתי מכונאי. לפני שנתיים וחצי קניתי גולף 1300 שנת 91. האוטו היה מהשכרה ומליסינג,אוטו ראשון שקניתי אי פעם. בגלל שהאוטו היה מהשכרה,ועם כמה בעיות הורדתי 10,000 מהמחירון, ועד היום השקעתי עליו קרוב ל20,000 שקל, כולל האוברול שעשיתי לו(וזה כמעט המחיר שעלה לי כל האוטו.) ותאמינו לי,שאחרי החרא שאכלתי אני יכול להוציא ספר ``איך לקנות אוטו בצורה נכונה``. דבר ראשון: לא להתקרב בשום פנים ואופן לאוטו שהיה בהשכרה, אלא אם כן הוא חדש, וחברת ההשכרה נותנת אחריות. אם תקנו אוטו ישן מהשכרה, גם תתקשו למכור אותו, וגם אין לכם מושג מה ההיסטוריה שלו. אבל בכללית מומלץ להתרחק ממכוניות מהשכרה. דבר ראשון תסתכלו על הקילומטראז. אם בטלפון אמרו לכם שהאוטו עשה נגיד 100,000 ק``מ ובמציאות האוטו עשה 150,000 תתרחקו מהאוטו. לי שיקרו כך בהתחלה, ולא יחסתי לכך חשיבות. דבר שני: בשום פנים ואופן לא לקנות אוטו בלי בדיקה, ואם המוכר יציע מקום לבדיקה, תסרבו, כי קרוב לודאי שיש לו קשרים שם. כל מה שתמצאו בבדיקה, תשתדלו להוריד מהמחיר. ברור שלא את כל התיקונים, אבל תנסו להוריד כמה שיותר על התקלות. כשאתם הולכים על דגם מסוים, תבררו קודם מה המצב שלו בשוק, ואם יש לכם חברים שמרוצים ממנו. זה פחות או יותר העיצות שלי, והכי חשוב: לא לקנות בשום פנים ואופן גולף, במיוחד שהיא ישנה, ועם הרבה קילומטראז. לגיסתי היתה גולף, והיא אמרה לי לא להתקרב לאוטו הזה, ולא הקשבתי לה, ושילמתי את המחיר. וגם אם תקנו גולף חדשה יחסית, החלפים שלה יקרים רצח, כך שכל כדאיות הקניה מוטלת בספק. אני כבר יודע בדיוק מה האוטו הבא שלי יהיה. מה שבטוח שגולף זה לא יהיה.

moshem74

New member
תקשיבו לו...ו....

אחי...אני איתך בכל מה שאמרת...גם כי אני עובד עם רכבים מושכרים וממקור ראשון אני יכול לאמר לך לא להתקרב...לא חדש ולא ישן. הרכב הכי אמין שיש הוא סובארו לא יעזור... החל מהדגמים הכי פשוטים ועד לקצת יותר משוכללים(ראה ערך אימפרזה). הרכב שיש הכי הרבה על הכביש היום ומאז ומעולם בארץ הוא סובארו...והמחירון שומר על הערך כמו גדול...חלקים הכי זולים,עבודה הכי פחות,דלק הכי קצת,מוסכים???מה זה בכלל.?? כנסו לכל מוסך...תסתכלו סביבכם ...מה הכי נפוץ? מיליארד סינים לא טועים חברה...הרכב מנצח לא מחליפים...אוקיי ביצועים לא משהו בכלל...נוחות אוקיי קיבלתי...אבל רבאק...למה להתכחש לעובדות, וחוץ מזה...למי שמחפש ביצועים...נו....מה ...תוסיפו קצת חברה...ותקבלו ביצועים שלא חלמתם עליהם...

תגובה ל-47

אכן אתה צודק. בהודעה שלי כתבתי שאני יודע מה יהיה האוטו הבא שלי: אין ספק שהוא יהיה יפני, או סיאט איביזה. לאמא שלי שי סיאט איביזה. אוטו נוח, 1600 זול יחסית ואמין כמו היפניות. לגבי מה שכתבת על הסובארו: עדיף להשקיע עוד כמה אלפי שקלים ולקנות יפנית אחרת, כי היא תיתן אמינות כמו סובארו, ותהיה יותר נוחה ועם יותר ביצועים. נוחות אצלי מאוד חשוב, ולכן סובארו יורדת מהפרק.

moshem74

New member
אני איתך...

אתה צודק לגבי הסובארו החדשים ...ואם כבר סיאט, אז עדיף סיאט טולדו...זכתה במכונית הכי טובה במגזין הגה...כדאי...אבל...כן יש עוד אבל... אם אתה מתכוון להחזיק תרכב מעבר לשנות האחריות שהיצרן נותן, אז תחשוב פעמיים.... בנוחות אין מה לעשות הארופאיות לוקחות.

66

New member
מטעויות לומדים

ורק ככה מצליחים בחיים אז אל תצטער אל כך, תלמד מכך

baryb

New member
לא להשמיץ...

גולף זה אוטו איכותי.. ברור שאוטו מהשכרה עתידו לשפוך מנוע או משהו אבל לא צריך להשמיץ.. מה שכן הגולף יקרות רצח יחסית לביצעוים שהישנות מספקות... ובכלל למה נגעת באוטו מהשכרה במיוחד עם שיקרו לך בקשר לקילומטראז`?

עמרי 24

New member
יש ניסיון רע ויש גם..

...קצת פחות לפני כמעט שנה קניתי (עם חברה שלי) חיפושית, 72`, מאז עשיתי לה אוברול,החלפתי לה כאבל קלאצ` וגז,עוגן לדינמו ואני עומד להחליף קלאצ` וסרן קידמי... עד היום הוצאתי עליה כולל הקניה בסביבות 10,000 שקל ואתה יכול לנסות לתפוס אותי סאיילון עוקף מכוניות בסביבות ה-130 קמ``ש... כמו חדש רק ישן...

תשובה לעומרי

אם אתה מאלה שחולים על החיפושויות הישנות שיהיה לך לבריאות, אבל אני ממש לא מבין את ההתלהבות מהאוטו המגעיל הזה. כמה שלא תשקיע בו, הוא ישאר אותו דבר. אותה צורה מכוערת, אותו רעש של טרקטור ואותם מושבים לא נוחים. כבר סוס ועגלה יותר נוחים מחיפושית. והיום כל אוטו שנת 90 ומעלה מגיע ל-130, כך שלדעתי לקנות חיפושית זה בזבוז כסף. נכון שהן אמינות. נו אז מה? אמינות זה מרכיב אחד מתוך מרכיבים רבים. וגם החיפושית היקרה לא שווה את הכסף. חוץ מיופי אין לה כלום.

עמרי 24

New member
ביזבוז או לא,חיפושית זה הסטוריה

אין דבר היום בעולם,שניתן לקנות אותו בכסף ולא יהיה אפשר להגיד עליו שזה ביזבוז. יש כאלה שיעדיפו להוציא מליון דולר על פרארי ויש כאלה שיעדיפו להשקיע אלפים בשיפוץ מכוניות ישנות,לא חסר כאלה. איך אמר לי פעם מישהו חכם: דעתך חשובה אך אינה קובעת, איש איש וטעמו הוא.

ranfin

New member
או כמו שאצלנו במשפחה אומרים...

כל אחד נוסע באוטו שלו.

למעלה